Skip to main content

macam-macam nama..


adeih..update ni dalam keadaan mendung,rase nk tido..tapi ni da dekat asar..x elok tido lpeas asar..memang laa x asar lagi..tapi klo aku tido sekarang jugak,zzzzzzzzz maknenye aku akan lajak sampai pukul 6..lagi teruk dekat maghrib..x nak smue tu..++ 6.30 aku ikut trend TV sekarang ni..adamaya..kawan aku pon ade cakap,orang da x layan korea skang ni,orang layan adamaya..x caye,pegi laa cek kt wall fesbuk tu..haha..

nama diberi mase kecik2 20 tahun lalu mohd amir hasif in jaya karso..tapi bile da jumpe ramai org,macam2 di panggil..nk buat dalam list kot..haha
  • kategori keluarge:
  1. parents ngn adik bradik panggil abang
  2. makcik pakcik panggil asih,abang,amir
  3. nyai @ nenek panggil amirasip
  4. sepupu ade yang panggil abang,ade yg panggil amir
  5. anak sepupu panggil pok acih
  • kategori kawan:
  1. kawan tadika:amir
  2. kwan skola rendah:amir hasif
  3. kawan skola asrama:mat bulat,mat
  4. kawan plkn:mat
  5. kawan uia:mat
  6. kawan blog:jaya jr,JJ
haha,,macam2 name ade..tapi paling x tahan mase mula2 kawan panggil mat..sukar nk menerima..tapi lame2 terima je..x mampu nk melawan sahabat2 yang berkuasa veto..hahasampai kadang2 keluarge sendiri pon panggil mat jugak..hahaha..

p|s:hari ni pergi daftar adik dekat matrik gambang..ade pendaftaran drive thru..haha

Comments

Miss Fadhilah said…
hehe..
lbh krg gak la kes kita ni..
Wawa~* said…
arwah atuk saya slalu pnggil llaki stranger tak dikenali as 'mat'.. alasan dia sbb kbnyakan llaki ada nama 'muhammad' kat depan, heehehe
~ar!eyko san~ said…
byk nye nick name =))
jaya jr said…
fadhilah:eh???kebetulan laa pulak.haha

wawa:klo org tanye kenape panggil mat pon jawapan die macam tu jugak..haha..

ariyko:haha,banyak3..
nk panggil hasif jeee
EDDY DY said…
aku panggil jaya jr jer...aku plak kat kg dipanggil awang(ikut adat Brunei Kadayan), adik2 pompuan dayang...tpi famili angkat panggil Fendy..last2 yg terkini kwn2 panggil eddy shortform Fendy kata dorang....tpi nama benar len la Syaffiron @ Effendy....ada 2 nama Syaffiron dibagi keluarga dlm surat lahir...nama asal Effendy tpi sbb adat kononnya nama kena tukar..so tukarla tpi kuarga angkat masih panggil Fendy la...
Aidi-Safuan said…
pendaftaran drive thru? camne tuh?
SyimaSyaz said…
kesimpulannye name anda AMIR!
zikeryhassan said…
janji nama yg di panggil tu kite suka.
maklumlah nama tu kan doa.
reen_sofee said…
kekaseh hati ko panggil ape?
hehehe
MissXYZ said…
kalau cam ni nk panggil mat la.........
wahhhhhhh bestnye...

tp pggl mohd lg bgs sebenarnye kn?
hohohoho
jaya jr said…
shashya:haha,mane2 je..

eddy:same bnyak laa nickname kite..haha

aidi safuan:daftar drive thru tu xyah turun dari kete..macam bli kt McD,kfc..cmtu ah.haha

syimaz:haha,name asal,AMIR

zikery:tu laa,lame2 kene sukakan jugak..

reen:xde awek laa..haha
jaya jr said…
miss XYZ:mat boleh,mohd pon boleh jugak..huhuhu
Mia Liana said…
biasa lah kdg2 nama panggilan sentiasa berubah ikut keadaan
ahakz..ko punya entri cm best jer..
tiru design aci x?hehe
jaya jr said…
wanie:haha...

mia:hmm,betol jugak..kejap name tu,kejap name ni..huhu

hafiz:ambik laa..x kisah sangat pon..bleh pomot skit.haha
Anonymous said…
JJ..hm, kat cni JJ tuh Jaya Jusco....

komen off topic: x kuar pun badge FB?
jaya jr said…
haha..jaya jusco pon ok..
ntah,badge fb tu da lame x kluo..
dlu ade,org laen punye pon da lame x kluo jugak rasenye
nabihah ramli said…
mammat!banglaaaaaaaaaaaaaaaaAA
jaya jr said…
macam blogger baru ni..
xpernah nampak pon lagi..
hahahaha
nk pgl jaya jr gal . hihiih
abg JJ ~
>.<
Anonymous said…
JJ =)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka