Skip to main content

lembu hitam..

due tige menjak ni,aku kene tag jugak baran 2-3 tag..pergh..aku cuak sebenornye klo dapat mnde2 camni..sebab aku rase susah nk ambik..pastu pikir pasal ape pandangan blogger laen terhadap aku..klo ang award aritu aku buat jugak sikit..uhuhu..harap blogger x salah paham terhadap JJ..sebab skang ni sedang menonton siri2 drama korea..haha..ni nk jawab tag dar azie..sblom ni ade dapat dari zikeryhassan owner bicara selipar jepun..sblom tu ade satu..tapi da lupe..sebab tag azie ni pendek j,so jawab laa mane yang patot..huhu

ini lah lembu tersebut. yang di famouskan merata2..


Syarat-syarat sebelum terima wasiat ni..:

1. Thank & link the person that gave you the cow

2. Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active

-
miss XYZ
- zikery hassan
- abcMILO

- TTT

- cikCOKLET
- fanuraimi
- ailyl


3. Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat.

4. Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv.

  • duk depan tv

  • duk bawah kipas

  • pegang remote kt tangan

5. Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan:
  • lempeng letak aiskrim

  • maggi letak hotdog

  • nasik goreng bodo


6. Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK

currently 464(baru dipintas follwer blog)huhu



7. Feveret soalan ni.....camner korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...

- ntah laa kt mane..tak nampak lagi bayang2..hahaha

Comments

TTT said…
testing3!!
ade ke nasik goreng bodo? hehe tomeynye nama..
Tq JJ!! nanti TTT buat k >.<
(utang no 16 huhuhu nangis)
jaya jr said…
haha,jj pon ade banyak hutang mnde2 camni..huuuu..nasik goreng bodo ade,mase duk hostel slalu buat..ahahaha
pak long said…
salam...
nak jugak rasa nasik goreng bodo...
jaya jr said…
senang j pak long...
beli rencah nasik goreng maggi k,seri aji k.
goreng ngn telur,pastu gaul ngn nasik..
siap..haha
sI tEDI said…
award lembu?

panggang pun sodap!
jaya jr said…
bkn award lembu,wasiat ntah pape..hahaha..
nk pomot lembu raye haji nanti..ahaha
azie said…
nasik goreng bodo heheheh
Encik aMin said…
wah, feymes tul lembu itam ni skg ek.... :p
MissXYZ said…
JJ lembu tu leh claim. coz pic BELIAU kuar merata-rata... hoho
jaya jr said…
azie:haha.bodo sebab kosong..mmg rock sikit name nasik tu

amin:memang femes,merate2 ade...huh..

missxyz:tu laa pasal..klo daging x sdap,xtau aa..haha
sophie said…
Owh,rajin wat tag yang pendek je ea?
jaya jr said…
haha,klo yang pendek semangat ikit..
yang panjang da pernah buat skali..
adusss..haha
Aidi-Safuan said…
nasi goreng bodo??? xnak aku makan! :p
MofizPutra.com said…
hahahah.. nampaknya sudah tersebar luas pengaruh lembu ini..hahah
jaya jr said…
aidi safuan:klo da lapar mmg mkn jugak nye..sdap ape..haha

mofizputra:lembu di mana2..sampai dlm blog pon ade..hahaha
anastasyea said…
famous la lembu hitam tu =)
mCsh0rtY~ said…
incik jaya jr..suke tgk ur blog..hurm..cam interestg nk kwn ngan u..em, foundtion dpt scholar jpa tak?
jaya jr said…
haha,xdpat jpa pon..
nk apply mase buat degree je

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka