Skip to main content

isnin kene semangat

bunga manggar:majoriti negeri stat keje isnin..pembaca terengganu,kelantan,kedah sila tukar kepada hari ahad..hehe

haha,hari ni,pagi ni cakap pasal topik semangat..klo iklan maxis yang tengah berulang-ulang kat tv pon bermotifkan semangat..ye laa,malaysia x masuk world cup,tapi bingkisan2 aksi super duper pemain bola malaysia zaman super mokh memang mampu memberi semangat..lagi satu tengok piala thomas 1992..haha..

2 semangat dari 2 sukan berbeza yg masih x mampu dicapai wakil2 malaysia era ini..mungkin ayat ini tidak diambil berat rasenye..menang kalah lepas permainan tapi komited ketika bermain adalah paling utama..bahasa up sikit 'how we show it'..klo bola sepak takat asia tenggara pon x pergi jauh,piala thomas 2 minggu lepas kalah lagi..rase nyemnde ni berkait dengan komited ketika bersukan @ berkerja..

macam biase,hari pertama dalam minggu ni slow sikit..klo dekat fesbuk mesti ade status2 yg kate hari isnin ni x bes sebab da stat kerja,kelas..haha,klo student,nk mandi pegi kelas pon slow semacam..kite kene ambik contoh lumba lari nih..klo starting tu bermula baik,finishing pon mesti baek punya..klo starting slow,slow laa samapi akhir..aku ambik contoh lumba lari,satu sebab kite memang suka berlari kecik2 dulu..ke-2 sebab kite pakai kudrat sendiri 100%..klo lumbe kereta mungkin ade faktor break rosak ke,engine x power macam team lotus malaysia k,pastu ade laa faktor laen..

jadi hari isnin kene semangat..senyum2 je..tapi klo jalan jem tu sah2 laa bengang..tapi xpe radio kan ade..pilih je mane satu..huhu..xpon pegi ngn kawan bleh sembang2 dlm kete..hehe..dah tu je merapu hari senin..klo xnak smue tu,lepas subuh stat kete gerak pegi keje..pesanan boss syarikat..haha

***ade apply jadi VIP unclepunyablog..haha..saje2 menyelit kt blog orang laen..

Comments

hari monday krg blues sbb mode gaji.. hahaha
jaya jr said…
kak fiza:bab gaji efek paling besor..haha

ardini:sy blom keje lagi..hehe
reen_sofee said…
aku study kedah.
so stat hari ahad le kelas!
lagik seksa tgk org len bleh bersenang lenang mase aku g kelas!
haish
parents bile call mesti buat buat pelik.
asal laa ade kelas hari ahad.
huh! mentang mentang laa dorg cuti,
saje wat aku saket aty.
huhuhu
jaya jr said…
reen:haha.rilek je..semangat tu penting..agaga

wanie:wanie ok sebab wani da cukup semangat..hehe..yg x ok ni klo yg kurang2 sikit..
FyZa said…
isnin?? bla dah cti jd mls ja..isk..isk..isk..=(
rahilla mohari said…
mmg malas lahh isnin. siap lenguh2 sendi lagik tao. ase na halfday jelahh arini. :D
sI tEDI said…
hari gaji!

Isnin yg seronok!
jaya jr said…
fyza:haha,kn da cakap..tapi kene semangat jugak..hahaha

rahilla:haha,nak halfday blanje boss luch laa..

si tedi:klo hari senin dapat gaji memang seronok teramat..haha
MissXYZ said…
btol2 ku setuju... M.A.L.A.S

tp sy suke hari raya yg jatuh pada hari isnin
lalala..... =)
Encik Tikus said…
suka entry nih :D
jaya jr said…
missXYZ:sejak kebelakangan ni hari kebesaran umat islam banyak jatuh hari jumaat..tunggu laa bile raye nk jatuh hari isnin,,

encik tikus:terima kasih kerana menyiking..hehe
HonEyBuNNy said…
Monday??hari mals2 ila coz kena bgn awal g cluss..hehe
MPKB 90/93 said…
salam, isnin jer, mulale rasa berat nak buat sesuatu, tapi apakan daya hidup perlu diteruskan, think positive..
jaya jr said…
honeybunny:haha,kan da cakap..tabi kene pergi jugak..huhu

MPBK:betol3,kene pikir +ve.huhu
sasha* said…
hari isnin biasanya memang malas jeeeeee hehe
Anne Boleyn said…
setiap hari same je..x de malas2 *ececece. hehe :p
rizal jabai said…
isnin mmg memeningkn.huuu.boleh delete x ari isnin nih??hahaha
jaya jr said…
sasha:hehe,rajin2 kan..mane tau bos tergerak nak promote sasha sebab ceria di hari isnin..hihi

anne:bagus betol..tengok kak anne pon da bleh agak..haha

rizal:mane boleh delete jai..klo delete habis rugi syarikat buat kalendar
miss hav0c said…
yeyeah happy monday...monday is PMS day. Period pain day hahaha
yanie said…
tp btolla..monday tu mmg agak sikit malas nak g kerja or kelas
Anonymous said…
milo. cm maCy j mnum milo.hehe
jaya jr said…
misshavoc:haha,rilek2 suda..

yanie:hehe,kan betol..rase bleh jadi pakar psikologi pulak bile andaian mengena..

maCy:komen ni kene naek entri atas patotnye..naek3
sensei14 said…
kamu d tag..sila ke blog yer

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka