Wednesday, May 19, 2010

kawan alam maya..

tanpa kawan,siape lah kite..klo duk umah,boleh laa kate kite x nk kawan atau x memerlukan kawan..ade pape hal,family boleh tolong..ni klo jenis yang x ambik tau pasal org sesuai laa..ngadap buku j 24 jam..klo yang macam aku ni,susah sikit laa..nk kluo minum mesti kene ade kawan,nk maen bola @ futsal,mesti ade kawan sampai nak regsiter kuliyah pon mesti nk ade kawan..

flashback laa sikit..undur 6-7 tahun yang lalu..aku ni xde kawan kt sebelah umah..xde kawan kt kampung area umah aku ni..sebab aku sekolah ikut abah aku..so kawan duk jauh2 laa..xde laa kua terjebak ngn aktiviti naek basikal ramai2 pastu congek ramai2..aku maen komputer je laa klo kt umah..kawan kt skola je laa..dh,kn sikit je nk cite..

gambar google
ni laa orang panggil congek basikal..bahasa omputih wheelie..

tapi bile maju 6-7 tahun ke depan,ade kategori kawan alam maya..sebab ade tenet..tapi kt malaysia internet akses ni pon aku rase baru meluas 3-4 tahun kebelakangan ni,,rase nye laa..semenjak ade streamyx kombo,wimax,broadband2 yang diletak pade harga berpatutan..ade pulak fesbuk,myspace,tagged,frienndster..bukan friendstop ye..haha..tapi sori laa cakap,zaman friendster da berlalu kot..

kawan alam maya ni bagi aku ok je..tapi masalahnye aku rase aku kenal setakat di internet je..klo jumpe depan mate,ntah berani k tidak nk ditegur @ disapa..ye lah,mane tau skali salah orang ke,pelanduk 2 serupa ke..haha..klo kawan lame yang kite jumpe balik di alam maya xpe..haha,tapi tu laa,klo dekat shoutbox kawan2 blogger ni senang je nk gurau2,tapi bila face to face,mesti jadik laen..wahaha..ntah pape aku mengarut..

haha,mnde ni pendapat aku je..salah betol x tau laa..laen rumput laen belalang,laen orang laen fikiran..haha,ambik idea mase buat karangan SPM dulu..nak kene aed peribahasa sikit baru bombastik itu karangan..huhu,sekian,assalamualaikum..

soalan kacang cap nganyi:agak2 klo ade yang jumpe jaya jr di luar cam k tidak???


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

17 comments:

encik tikus said...

Cam kot,miahaha :D

reen_sofee said...

tak cam kot!
ngeh ngeh!
tuh laa weh!
kalo aku jumpe ko mesti aku malu malu kucen weh!
muahahahah

Amalina E Azmi said...

ye btol kata anda. dlm blog ni boleh gurau2. kat lua ntah boleh ntah tak kan. eh? hehe

maybe kte x knal org tu dgn mendalam (blogger) mcm kite knal kawan2 yg real dpn mata. so xdpt nk expect blogger tu mcm mana bila jumpa face to face. *kot*

yayot said...

ahaa. if cam pon, belom tentu berani tego kaan, ahaa :)

Anne Boleyn said...

ble kt alam maya len..ble kt luar len..biasalh tu. maybe sbb keseganan yang terlampau kot. :)

.::WaNiE::. said...

confirm tak cam

cik pingu said...

kalau org tegur, tegur la balik.

:)

SwEetForEst said...

semesti nye x cam..heheh..kalu cam pon segan nak tego..sweet kn pemalu..ahahahha..

^___^

SHaFiQa said...

cam gak kot..hehe
awat eja friend freind??

jaya jr said...

haha,kn da cakap..smue komen kate malu nak tegur walopon cam muka..klo yg tegur pon tunggu bile da kene tegur..camne nk wat gatheting ni..hahaha..smue malu2 je..

jaya jr said...

sori salah eja..gathering..

Nuraisyyah said...

mestilah xcam..cube bg tgok gmba bia besar2, sure cam..hahah..xpon..klau berjnji nk jmpe boleh kot..ade je blogger2 yg jmpe kat lua JJ..


p/s --> friendster, 1st stage bg aisya terlibat dlm dunia maya..ceh3.hahak..btw, nice entry :)

ziha said...

biaselah...tapi klu jumpe kite agak2 kenal tu, tegor jela..perkenalkan diri as jaya jr of kos saye kenal..cece. :)

acitspace said...

jumpe kat gombak t brader..sem dpn sem last ak...=)

jaya jr said...

nuraissyah:haha,tu laa,freindster macam garisan permulaan laa..haha

ziha:haha,boleh pulak nk introduce diri sbg jaya jr..x pernah try lg kot..haha

acit:haha,boleh je cit..jumpe sane aa

MissXYZ said...

hehehe...
MissXYZ penah terjmpa kwn alam maya... kat low yat plaza.
mmg btol2 tak sengaja(bkn sengaja cam awek mcD tu tau)
mmg cam tak caye gile...
pas tu kitaorg gi minum2...
lps tu tau2 dak tu member setempat(org johor)...
sikit hbuk x penah knl...
hahaha... kwn alam maya....

JJ mintak tumpang komen panjang2...
tuan blog leh taip pjg2 kita komentar pon buleh... hahah... =)

F U N F A B U L O S I T Y said...

berkwn dulu di alam maya...
berjodohan di alam realiti...(apekah?)hahak ;D