Saturday, May 22, 2010

melayu kate nak,omputih kate desire

huhu,update rilek2 laa sikit kali ni..bukan pasal diri sendiri tapi secara umum..kite cakap pasal keinginan kite..cite2 atau ape yang kite target..ade banyak aspek,ade aspek agama,cita2 dan macam2 lagi..tapi ni nak specialize bahagian gadjet atau barang personal laa..haha..maklumlah,zaman makin maju,keinginan makin laa tinggi..

tambah2 syarikat elektronik duk blumba kluarkan gadjet2 baru..x kire lelaki ke pempuan jon kite tengok ape gadjet2 yg menjadi keinginan melampau masa kini..

  1. laptop:haha,ni paling ramai org nak kot..kecik,besor,tua muda smue nak ade..sebab bleh on9..bleh maen facebook,bleh tengok cite,bleh edit gambor..sape ade blog boleh blogging di mana2..dekat Mcd,KFC,big apple,mamak dan mane2 hotspot..klo ade pc fair maka berduyun2 membawa pulang kotak berisi laptop..haha..
  2. handphone:skang ni klo boleh da x mau pakai yang skrin xde kaler..paling kurang nak beli yang ade MP3 @ MP4..up sikit ade kamera..klo yang latest2 ni da ade wi-fi,GPS..klo student memang pantang dapat elaun,kaye laa pak cik kedai hanset..dari dulu mungkin nokia agak famous,tapi skang ni rase nye lebih ramai prefer sony ericsson @ samsung @ i-phone @ blackberry..
  3. DSLR:ni pon satu mnde alah yg tetibe mnjadi fenomena..ramai orang yg bawak DSLR ni da lebih kurang dgn orang yang bawak handphone..laki ke pempuan same je..aku pon heran..harge klo new set,x de RM 2k x leh beli..yang berbelas2 ribu pon ade..cume yg latest promotion aku nampak ade harge seribu lebih..fuh..memang mengancam kewangan betol..sabor,ade duit,balun..haha
  4. portable-playstation(PSP):mnde ni golongan remaja lebih ramai pakai..sementare tunggu bas die maen,masuk bas die maen,turun bas pon die maen lagi..huhu..obses betol..mnde ni bkn sekadar ntuk maen game je..tengok movie boleh,dengar lagu boleh,WI-FI pon ade skali..tapi klo xdapat PSP ni pon xde hal sebab da puas maen game ngn PC atau laptop..
haha,lis 4 dh aa..yang biase2..klo luar biase macam kete lagi panjang cite..tapi tu bagi yang da keje boleh laa nk pikir2..aku yang blajo lagi ni drive kete lebih kat umah suda...haha..x pon klo ade duit terlebih2 baru pikir..huhu..sekian..

nota bulat:aku buat header x brape cantik sebab baru nak belajor buat..haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

37 comments:

faye said...

hai meh join giveaway saya :

http://fasham87.blogspot.com/2010/05/1st-giveaway-of-fasham87-blog.html

shey said...

nak yg no 3 , bak kate u , sabor , ade duit , balun ! hahahaha

.::WaNiE::. said...

huh xdek laptop agak boring

jaya jr said...

faye:da tengok..so kene pikir tagline baru bleh join

shey:haha,ade duit nanti balun,jgn x balun..

wanie:betol,agak bosan laa klo xde laptop

MissXYZ said...

oh... nk komen pd ayt nota bulat JJ...
lalala.... nt dh pandai wat... leh la tulun wat kan kamek jugak... kuikuikui

Shiela Latif said...

ya...semua yang di atas tue saya suka...huhuhu

jaya jr said...

missXYZ:okeh,klo da pandai kite share2 la sikit..haha

shiela:huhu,memang trend masa skarang ni..

zikeryhassan said...

no 3 tu aku naak sgt sblm trend tu ilang. ada duet kite balun ramai2. bru dpt murah kot. ahaha.

Encik Tikus said...

psp tuh betul,miahaha :D

sensei14 said...

laptop pnting bgiku..

wadud@duad said...

aku yang xder psp..
yang lain alhamdulillah la.. :D

reen_sofee said...

huhuhu
kalo ade duit weh sume pon nak balun.
tapi tuh laa.
duit pon tak mandang
so, nak beli pape pon tahan jek laa dlm hati. heheh

jaya jr said...

zikery..haha,klo bli borong bleh ejas murah bes jugak

encik tikus:PSP klo sape yg suka travel ok laa..bosan2 bleh layan

sensei:laptop penting kot zaman skang ni..huhu

wadud:haha..mknenye da ade DSLR laa..bes3..

reen:tu laa,duit jgn buat topup j..simpan skit2 baru dapat beli..

zulkbo said...

salam jeya..
dari empat
2 adalah kemestian
buat saya
1.lappy
2.handphone

yang lagi 2 tu belum
ada keinginan lagi
he he..

Tn.Punya said...

aku laptop, internet dgn hp yg penting..takda 3 benda ni..blog tak jalan..hhehe

http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html

Ezad said...

hu... DSLR.. tu ezad tingin sngt nak.. tapi harge... wuu0ouuee...

http://onlyezad.com

jaya jr said...

zulkbo:yang 2 lagi tu budak2 muda j ramai minat kot..

tn punya:haha,laptop tanpe internet susah jugak kn..klo ade kt mamak pon malu gk nk duk lame2..kene beli gk baru bes

ezad:hehe,jom menabung ntuk DSLR

hellioz said...

gwa rase gwa xperlu laptop
gwa dah ade
fon? gwa da ader pda dah
DSLR? gwa punye pda ade camera
wtpe gwa nak DSLR rege 3 ribu plak
PSP? gwa bukan kaki maen game pon,
gwa da besar sk8 neyh gwa jarang plak maen game...

gwa syak gwa perlukan Lamborghini la untuk gwa jalan2 petang2 bersama kucing gwa...
itu je ape gwa desire...

Gyahhahahahahahahah~

faye said...

Selamat pagi...hoho lmbt load pula shoubox ni...huhu

jaya jr said...

hellioz:lambo tu pon memang desire majoriti anak muda..ferrari ke,audi k..tapi kene realistik laa..x mampu nk mengejar di usia mentah dan x bekerja..klo yg da kerja pon blom tentu mampu beli..hihihihi

faye:f5 sekali dua kasi segar sikit..hehe

syahira ariff said...

yang no 4,PSP tue tanak pon tanak pon
ekekekeke
org lelaki jer ske PSP
=p

jaya jr said...

haha,memang laa..tapi kite x khusus..ade jugak pempuan yg minat..tapi majoriti lelaki maen

sweeTSour said...

DSLR 2 mmg dh jd mcm phenomena skrg ni..kemana sj ada je org sangkut kat leher..mmg best kalo ada.dah guna camera canggih, lps 2 touch-up ckit guna PS..mst WOW.tpppppppp $$$$$ xmampu la...

jaya jr said...

huhu,so kite kene beli tabung ayam..
masuk duit dlam tu sampai penuh,pastu pegi shangri-la photo..
beli DSLR satu..

Sang Harima said...

Serius Mat, sebagai remaja gua tak nak benda-benda yang lu tulis, gua sekarang tengah pikir nak cari duit buat beli alat-alat motor dengan buku je.. Takdelah benda mengarut tu semua..

jaya jr said...

haha,lu xnak sebab lu da ade laptop,hanset pintar pon lu da ade,DSLR lu bleh pinjam abang lu punya..silap2 PSP pon ade..ni sape yang nak merase mesti nk membeli..haha..sang harima mesti minat jugaknye mnde alah ni..buku ngn motor bleh mintak elaun ngn bapak..

soffya cik bulan said...

nnti org tlg bg mne satu tu...huhuuh

qellissa said...

i pon desire kan DSLR... coz laptop, enset, psp da ade... camera kecik pown ader..tp skunk berangan nak Dslr pulak..hihihi

jaya jr said...

soffya:haha..klo bleh bagi bes jgk..

qelissa:tu laa pasal..DSLR ni bile tengok org laen guna cambest pulak..huhu

si[jari] telunjuk said...

alaaaaa...saya nk kamera digital...12MP pon jadila..asalkn ade

anastasyea said...

Kita plak yg penting Enpon berkamera, laptop + broadband, lipstick + compact powder (x da kena mengena hu hu). kalu x dak menda2 nih, ibarat Charlies Angels ilang pistol... :>

husnazainal said...

kehendak masing2..
kena ikut gak poket masing2..

jaya jr said...

jari:hehe,betol,cume nk cakap yg DSLR tu satu macam treand je..huhu

anastasyea:pempuan memang x leh lari ngn compact powder..yg kecik2 pon da pndai pakai bedak..haha

husna:hehe,yes..kehendak tu laa yg nk ditekankan di sini..laen org laen kehendak..penulisan berdasarkan penglihatan terhadap trend masa kini..huhuhu

HEROICzero said...

Ah saya mahu laptop baru~!!! xD

dan no2, dan no3 jugak. no4 pon bole lah~

kalo ade no 5 6 7 8 9 10 pon nk gk..

uish ini nafsu~! nafsu elektronik. keh3x

+akufobia+ said...

kalau perlu baru beli,kalau tak malas nak berabis duit.haha.

Fontonk said...

Aku just nak syurga je. HAHA

jaya jr said...

sape xnak syurga bro..
sape x nak memang xde hati,perasaan dan mcm2 lagi..
syurga nikmat paling besor lepas mati..