Skip to main content

sukaneka..

sukaneka..sukaneka ni biase untuk budak2 tadika,taska,taski,PASTI(same j smuenye,sj tulis banyak2)..klo kecik2 dulu,semangat j nk pegi kt aktiviti2 yang macam ni..biase aktiviti yang dimaenkan x laen x bukan,isi air dlm botol,cari gula2 dalam tepung,lari dalalm guni..klo nk ekstrim maen laa kaki gajah..tp klo kaki gajah ni kne yg ringan2 sikit..klo berat sangat,mau pexah itu tempurung kelapa..silap hari bulan,berdarah ibu kaki..haha..

pastu bile masuk skola rendah,naluri nk bermaen makin tinggi..ape lg,pegi skola ,klo yg nampak otai2 sikit main sepak tin,maen guli k..tu klo yg outdoor,masuk klas kompem basah baju..klo yg indoor laen pulak..bes sikit..maen batu seremban,saidina,tudung botol @ ceper..sbb ape bes ek???sbb yg ni bleh maen ngn budak perempuan..wahahaha..kecik2 pon da pandai nk mengarut..tp xde laa,saje j..mase tu pon x tau pape lg..ntah2,klo hingus meleleh dpan budak pempuan pon buat donno..jgn jilat suda..hahahaha..

umur makin meningkat..masuk sekola menengah..upgrade lg..maka bertukarlah arah kepada sukan nombor satu dunia..BOLA SEpAk..mase skola rendah minat maen j..tp info pemain x tau,team pon xtau jgk..so tngk bola saje2 j laa..bg aku laa..bg org laen x tau laa..lpas tu ade lagi,badminton,formula one dan macam2 lagi laa..klo malam minggu aa paling fight..knape pulak nk fight ek???mesti laa kene fight..maen x nye,ni dgn musim AF8 da nk stat(nasib raja lawak da habis),memang kne reserve awal laa dpan tv..klo x,xtertengok laa EPL hujung2 minggu nih..hahaha..tp klo sape2 nak senang,suh laa mak ayah pasang astro dua bijik..







vs


boxing day weekend ni..same2 laa kite saksikan

maka,muncul laa entri ni yg aku tulis secara tiba2 lepas sarapan pagi sabtu nih..ok jugak klo tulis enri tyme kenyang2 ni ek..huhu..at the end ~SELAMAT PAGI SEMUA~

Comments

zaradgreat said…
dulu masa 1st year main lagi sukaneka bagai tadika tuh.
best jugak
hahahaha

ahahaha
sekali keluar paper orang berebut tv
sorang nak tengok af
sorang nak tengok bola

hahahahhahahahahaa
SwEetForEst said…
hehehe..

rebut jgn x rebut..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka