Skip to main content

haha..buzzday..

fuh~~~hembusan nafas lega daripada aku..rase mcm sesegar udara kt taman awam batu burok yg aku pegi berlari-lari anak tadi..haha..baru balik jogging ni..saje rilek2 depan laptop..tunggu nk mandi..hari lagi satu pagi yang aku gunakan dengan sebaiknye..nasib baek sempat bangun subuh walopon agak cerah..agak je,blom cerah lagi..mlm td aku ingt nak tngk anak negeri aku maen basikal dekat copenhagen,sekali tertido pulak depan tv..penat j aku tunggu..

yang tengah j aku belom buat..huhu

nak cakap pasal aku lari2 anak tadi,penat jgk..sebulan aku x berlari..klo duk kt umah,aku cume work out bahagian tangan dgn perut @ abdomen j..xde laa nk suh jadi perkase mcm sazali samad atau malik nor..tp sekadar sedap mate memandang..hahaha..bes kan..sedekad dari hidupku,aku gemuk gedempol,sedekad lagi aku jadi slim laa skit..xde laa slim sangat..hahaha..sekadar boleh laa challange sahabat2 ku di padang bola..

berkait pulak,bile cakap pasal bola,maka adelah seorg sahabat aku yang jugak rumate aku ahmad nazirul@mubin..die ni klo x maen bola sehari,kompem dahi berkerut..haha..die lah jgk yg slalu turun paling awal..baru boleh reserve padang..sebab,kadan2 kat tempat aku belajo tu ade laa jugak makhluk2 x reti bahase..da tngk kami slalu maen kt situ,kt situ jgk laa die nk menyibuk..mmg laa padang untuk dikongsi bersame,tp padang itu masih luas di kawasan2 laen..trimas kepada mubin..haha..bersempena itu jugak,hari ni besday die..

SELAMAT HARI JADI KEPADA AHMAD NAZIRUL..HAHAHA

sambutan hari jadi bersame mubin..hihi

haha,sape x berkawan dgn mubin rugi..klo x caye,tanye laa ahli bilik2 ku..semue gembira dengan mubin ni..las,semoga panjang umur,murah rezeki diucapkan kpd anda..

p/s:di hari yg baek ni,mari lah kite memperbanyakkan selawat ke atas rasul kita,nabi muhammad S.A.W(",)

Comments

anummss said…
eppy besday tok yang sambut besday tuh eh..
hehehe...
(^_^)
Yatre Hayati said…
at least bersenam jugak la bhagian abdomen tu kan...aku jari ngan mulut jer...kunyah2...
p3perak said…
McD kat sebelah MPKT ke, brO??
zaiMi said…
hepi besdy mubin. heheh
jaya jr said…
hayati:ok laa tu jari ngn mulut pon exercise..haha

p3:ape klas sblah mpkt,baek kt sblah mydin..tp gambar ni dkat mcd laen..haha
p3perak said…
McD kat area mydin tu 24 jam sesak.. tak suka.. tak suka.. bila nak belanja Prosperity Ayam?? sempena bsday mubin tu??
hahahah...

gtau mubin, blnja p3 mcd pasni..
sophie said…
epy besday untuk si mubin..walaupun x kenal nk nyibuk gak..=)
jaya jr said…
xpe2..
anybody can wish for him..
huhu..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka