Skip to main content

jam bumi



wowowo..perkiraan aku sebentar tadi lagi 19 jam 30 minit untuk kempen jam bumi @ earth hour..kempen nk suh penduduk2 bumi tutup lampu sejam..bkn black out terus..kipas masih boleh bukak kot..klo sape over sangat berkempen,duk laa tepi pantai..amik angin pantai je..tp jangan buat hal suda..al maklumlah,malam2 setan banyak..haha..dah,tu je..klo bleh,jimat sikit pakai lampu malam2..xde laa bumi ni makin teruk..ye la,sbb kite duk buat hal banyak sangat atas bumi ni,tu yg jadi x tentu hala beliau..kejap panas,kejap sejuk..klo sejuk,sejuk sangat,klo panas,panas sangat..harap dengan kempen ni,bumi dapat memberikan kite keadaan nye seperti mane dulu..sikit2 pon ok laa..peace..

Comments

hans said…
ekau sambut ekkk?
TeRRoRRiZZ said…
mari sambut ramai2........
zaiMi said…
jangan lupa esok 830 malam. hehe
p3perak said…
warga trgnu smbut kat pntai batu buruk esOk.. jOm la reramai.. hahaha.. kalau nak cuci mata, tgok kat shah bndar.. tak tipuuuuu... hahahahahahaha...

kami kat tutup, diorg tutup main suiz.. aiyakk.. kena follow la berpoya2 ni..
p3perak said…
typo bro:


............ kat cni
jaya jr said…
aku x tau laa..
klo duk kl ok jee nk join..
duk kg halaman ni rse mcm x perpatutan je..
x sesuai..
hahaha..
p3perak said…
haha..

kl ke bro??
Anonymous said…
mari sokong..
mungkin tak nampak sangat kesannya..
tapi, y not try kan..
60 minit je..
hehe

romantik pe, malam2 pakai lilin.. =P
M!Er4N said…
jom ramai2 sokong kempen ni...jimat letrik..huhuhuh
jaya jr said…
jom..
same2 kite jimat letrik..
nk romantik k,nk ape,jgn sampai terbabas..
sejam j kot..haha
saya_arief said…
kalu kite mau join n support..
tp kalo t'lupe cam ne..
haha..
HonEyBuNNy said…
ohhh..kena tutup lampu lah cmne...ehheh
jaya jr said…
jgn buat-buat lupe..
haha..
tutup j kejap..
tido sejam,x pon smayang..
semangat yerr..nak sambut 'jam bumi'. hehe tak pe2 semangat itu penting! :P
pak long said…
gelap..takut antu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka