Skip to main content

agak tergembira

ape guna follower??aku pn x tau..tp aku agak tergembira jgk laa..penambahan follower agak bnyk spnjang aku duk umah seminggu ni..maybe sbb aku suka blogwalking a.k.a. melawat blog2 org..atau sbb laen???sbb laen x tau laa..entri aku,aku sendri pn x reti nk klasifikasikan cane..tp yg bleh aku ckap,crite pendek yg aku tulis bnyk berkisar pasal kwn2 terdekat aku..tu klo aku duk hostel,klo duk umah,bnyk tulis pasal rutin harian ngn aktiviti2 sewaktu dgn nye...still crite pasal kwn jgk..hahaha..x tau laa smpai bile mnde ni boleh bertahan..hahaha..tp ade jgk laa masanye rase lawas tu ade klo dpat pos mnde2 yg menyenangkan hati..bleh flashback blik kenangan2 lame ngn kwn2..nanti bile da tua2 pn bleh usha blik..gmbr pn banyak..hihi..smue ni bile kite kenang blik menjadikan kite sedar proses kehidupan yg dijadikan oleh Allah ni teramat lah baik dan menarik..huhu..mcm ustaz pn ade bile aku type ayat ni kn..tp xpe laa,bleh ingt mengingatkn antare satu sama laen..sbb sifat manusia itu teramat lah mudah lupa..


suke tngk colourful n joyful pic mcm ni..(padahal ambik kt blog laen,haha)

yg belum gembira lg,aku terasa agak bosan..tp bkn smpai tahap deseprate..haha..ye k blom smpai thap tu???ape2 aje laa..tp tahap ke'jeles'an aku bile melihat manusia2 beruntung buat bisnes on9 berada pd tahap tertinggi..mcm mane korg smue survive aa??xde k org nk ajak aku jadik partner diorg???x pn aku kne stat sndri???aigooooo..agak pening di situ..hahaha..klo ade pn yg maen klik2 link..yg tu x bes..aku suke yg ade item..nampak barang tu dpan mata..hahaha..baru laa org ckap satisfaction tu kite dpat rase..

p\s:rasenye klo nk buat senang j kot,nk stat j yg susah...

Comments

Cik kEChiks said…
sy pun suka tulis rutin.. Semoga apa yang ada pada rutin sedikit sebanyak boleh menjadi iktibar pada readers
jaya jr said…
haha..
same laa kite..
joegrimjow said…
follower mewarnai hidupku
huhu
jaya jr said…
owh,kiernye follower ni mmg bes aa.
haha
lizz said…
follower tu penting utk dpt trafik ;)
et said…
hehe.follower la bez.sayang derang~ ^^
jaya jr said…
ade k follower x bes aa??
Aus MeLankoLik said…
hahaha..
samela..
aku pun agak xminat klik2 ni..
kalau boleh nak ada produk..
kekeke..
baru style..
haha .

suggestion : xnk off word verification ke ? hehehe ..
jaya jr said…
betol3..
aik,ade word verification k kt cni??
joegrimjow said…
mewarna warni lagi
jaya jr said…
hahaha..
x reti nk remove..
lol
eQuRlz said…
blog mcm diari kita kan..cuma org lain bleh baca je..diari kita je..
jaya jr said…
owh..
tp mmg lbih kurang mcm tu pn..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka