Skip to main content

malam2 aku...

haha..1st time dlm tempoh 24 jam aku pos 2 entri spanjang aku berblogging..nk kate aku obses,x obses sngt..biase2 j..blik2 reply komen blogger laen..patot k aku reply aa???ble pkir blik,mcm laa org tu tau klo aku reply..buang tenaga aku gk tu..tp klo da mlm2 cenggini,terase bosan,tergerak laa tangan aku nk reply ape yg ade..ni da xde ape sngt nk buat,aku pos j satu lg entri..agaga..

tp mlm ni ade friendly international..al maklumlah,world cup da dekat..td ku tngk korea selatan lawan ivory coast..klo sape x tau,didier drogba yg lari laju pastu klo tolak x jatuh2 tu maen ntuk ivory coast laa..tp korea maen ok j sbb rmai gk player die da biase jumpe drogba samada di pentas EPL @ eropah..mcm park ji-sung,lee chun young,lee yong pyo..haha..klo kne lawan dgn malaysia agak perit jgk tu..sape laa yg ade dlm list player malaysia..tp aku mmg salute kt team bola korea..dan jgk jepun..bes tngk diorg maen..lbih2 lg tyme diorg jadik tuan rumah piala dunia 2002..

zzz,ni aku rase terbengang..tetibe aku crite pasal bola..haha..nk wat cmne,tngk tv pon bola,men game pon bola..tp sape ckap mkn bola,mandi bola,tido pn bola aku x leh terime..sbb mnde tu x berlaku pon dlm idop aku..haha..tngk bola juz 4 fun walopon kadang2 ade laa terkasar bahasa samada ngn mmber2 ataupon org x pernah..sori ye smue..haha

alamak,termengantuk suda..tido2..sblom tido jgn lupe basuh kaki,bace doa..haha..klo nk ambik wuduk skali pon bagus jgk..daaa

p/s:aku berazam nk pegi jenjalan kt korea laa klo ade duit nanti..hihihi

Comments

Hazzy Ishak said…
saya je tak obses pasal bola
tp sesekali pegi gak stadium tgk bola
jaya jr said…
klo pegi stadium kire obses laa tu..
hahaha..
Hazzy Ishak said…
bukan obses kat bola
tp orang yang tengok bola
lalalala
jaya jr said…
haha..
perempuan mmg slau mcm tu..
tngk player,bkn game..
Hazzy Ishak said…
bukan player lah syg oi
tgk penonton bersorak lagi best dari tgk player
hoho
Moja said…
kalau ada peluang pi la korea. skali skala tgk negara lain mmg best, lagi2 musim saljinya.

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka