Skip to main content

entry mudah di pagi hari..

haha..alhamdulillah,masih ade lagi peluang untuk berpijak di bumi Allah yang cantik,indah,sempurna ni..pos ni cume nak bagi acknowledgement dkat cik madihah yang telah membagikan kepade aku award yang cambest ni..poyo betol aku kn..padahal da berlambak2 blogger laen da kumpul award..x percaye jgk aku dapat mnde2 ni..haha

langkah pertame,aku akan save gambar tu dlu supaya dapat letak kt sini..haha..


da ade gambar ni,baru laa boleh bagi dekat blogger laen pulak..aku pon x tau jgk nk bagi kt sape..hihi.so,sape yg ade blog tu aku kire TOP laa..haha..amacam,boleh???jadik penerima-penerimanye ialah

yang ade name kt atas ni,jgn lupe pulak..buat ni:-
* Thank dan link pada orang yang memberi award
* Berikan pada orang yang anda rasa bertuah dan hebat
* Inform mereka bahawa mereka menerima award dari anda

haha.sudah cukup rasenye..penat jugak copy past link kn..klo bleh nk bagi smue blogger yg folow aku,tp aku rase klo nk buat camtu,sampai malam laa..haha,macam ramai j follower..terlebih-lebih ramai lg follower uncle punye blog,miss lolly,joe grimjaw ngn cik epal..klo diorg ni,3 hari,3 malam baru siap kot..hahaha..so,sebagai penutup,aku bagi ucapan ribuan terima kasih kepada semua yg sudi jadi follower blog aku yg x seberape ni..jom,kite breakfast dulu..haha..

p/s:semalam breakfast kfc,ari ni,roti cicah air milo sudaa...haha

Comments

liyanaKim said…
wah da top lo ni
cmane ak leh dpt award???
hahaha trime kasih2
Atin said…
wah...cun jer award neh....sy xpenah pon dpt award blog neh..sob..sob.
jaya jr said…
liyana:xde laa top sangt..huhu

buyat:sbb ko adelah seorang blogger..haha

atin:rilek2..sape blom dpat,lepas ni klo ade lg,boleh bagi..huhu
syazaazleen said…
wahh, time kasyihla bg award neyh =)
konpius cmne bley dpt ini pnye awards,heh;pp
papepom temkiuuuu~

http://beautifoollaifofmine.blogspot.com/
Anonymous said…
salam..
u deserve it..
=)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka