Wednesday, March 3, 2010

ada ape dengan pg..

hehe..tajuk agak panjang..tp aku x tau laa entri ni brape panjang nye...tp melebihi 120 patah perkataan rasenye..klo x lebih,rugi laa parents aku anto pegi sekolah..stakat 120 patah,mainan budak2 nk ambik UPSR j..haha,berbalik kpd tajuk,ada ape dgn pagi(AADP)..bg aku laa,pg ni satu mnde yg bes..bangun pg,klo x mndi dlu pon xpe,cuci muka,gosok gigi,ambik wuduk lpas tu smayang..tu klo awal,lmbt lg nk cerah..klo da suam2 kuku pndai2 sendri lah..da setel yg wajib tu,baru bersemangat nk buat mnde2 laen..

klo bangun da mcm ni kne cpat2 sembahyang..heee

mcm aku yg x bekerja ni,duk cuti kt umah,mula2 tutup pagar..tutup pagar lepas smue org da klua rumah..boleh j klo nk suh ak jd butler..tp sbb parents aku nk pegi keje sendri,lepak dh aa..haha..da setel smue tu aku akn ambik laptop ni ntuk stat kerja..kerja yg mcm ni aa..update blog,blogwalking..klo aku rase x patut ckit,aku maen gitar satu dua lagu..klo penat aku dengar lagu kt radio hot fm lebih hangat drpd biase..aku mmg suka muzik..smpai bootape org kampung marah aku sbb up to date ngn lagu2..tp mase skola dlu aku wat xtau j dlm klas muzik..hihihi..bkn ape klo dengar radio,tyme pg laa pling bes..dengar panggilan hangit,dengar org membebel x tau pasal,dngr lawak2 bodo ngn mcm2 lg aa..pastu klo dengar laporan lalu lintas,aku rase mcm excited pulak nk ade kerja..x tau laa knape..hmmm..

mnde ni laa slalu memekak semenjak 2 menjak ni..haha

kemas x???haha..laundry order diterima..

pagi2 jgk laa waktu yg sesuai klo nk work out..kasi peluh cket..kt umah aku ni ade dumbell ngn tali skipping j..tu smue aku dpatkan hasil titik peluh aku..haha..boleh laa berpelu..buat dlm 10-15 minit pn dh ok..aku klo duk umah j saje2 boleh kembala kpd asal dlm mase yg singkat..laen klo ngn hostel..kt hostel mmg slalu riadah petang2..xkisah sngt..mkn laa bnyk mane pon..mkn kt dewan mkn pn da 6 kali..tp klo kt umah,mkn berkali2..klo xde inisiatif sndri,abislaa aku..haha..spanjang 4-5 hari dirumah ni gk aku setelkan smue baju2 yg aku bwk blik..mula2 aku basuh baju kemeje ngn baju kelas..da setel tu aku basuh baju2 t-shirt..lpas tu lg aku basuh sluor yg ade..lg lpas tu aku basuh baju2 jersi..las skali aku basuh sweater2 ngn lab coat..haha..skang ni smue da tersusun rapi kt blik aku..agaga..

haha..mcm tu j laa perkara2 yg berlaku diwaktu pg..klo tmbah sembahang duha lg ok rasenye..makin bertambah2 nikmat waktu pg tu..hihi..ok2,rehat2,aku pn x tau nk tambah pe..perut pn nk breakfast ni...wassalam
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

asha said...

u pndai men gitar? nice!

jaya jr said...

xde laa..
baru gk maen..
dkt 3 bln..
hahaha..

zaradgreat said...

wah3
terer lipat baju?

idea bagus tuh.
semayang dhuha

jaya jr said...

terer..
mcm kt dobi..
haha..

smayang dhuha mmg bagus..