Friday, March 19, 2010

cuti-cuti terengganu

peng'update'an entri kali ni bnyk berkisar pasal hari aku membawa orang jauh dalam entri sebelom ni bersiar2 sekitar kuala terengganu..ape ade dengan terengganu???meh cni,biar tourist guide yang tunjuk..haha..tourist guide???ye,tourist guide..sape nk suh tunjuk jalan,boleh saja..

1st,x laen x bukan,pasar payang..yg aku pegi semalam,situasi memang da boleh agak klo tyme cuti sekolah..SESAK..parking bas penuh..klo bas pon penuh,masakan pula kereta yang skala nye jauh lebih besar klo nak banding dengan bas..sape2 yg datang cni x laen x bukan..klo yang dekat2 maybe pegi pasar basah,tp klo yg jauh2..haaa..mesti target songket ngan barang tembaga..keropok pon banyak..klo shopping kaen kat sini,boleh kalah shopping kt midvalley..mcm pakcik aku,bli kaen 3 plastik(songket dan sebagainye)..mcm x caye..rm1k..hebat kan kuasa membeli penduduk di malaysia..tp boleh consider laa sebab die datang sekali sekala dgn nyai aku..aku jadi tukang bawak barang j ari tu..haha..

jom pakat mari cni..klo xramai orang..haha



promosi2,diskaun2!!!!

nah kau..penuh seat belakang..plastik biru kain,plastik merah keropok..

lpas tu,minum air tebu bli dekat kedai kawan abah aku..haha..isi tenaga dulu..sbb destinasi lpas tu,TTI @taman tamadun islam..da banyak kali aku bawak org datang jalan cni..x kire laa sedare k,member k..haha..sebab kt sini ade masjid kristal..ad lagi replika masjid2 laen yang terkenal seantero dunia,tp kene bayar laa klo nk masuk yang tu..tp sbb arini cuaca panas,nyai aku penat nk jalan..so ambik angin laut j laa kat masjid kristal tu..layaan..bes2..yg mesti buat,ambik gambar..haha..mcm xde mnde laen..tp ok laa,kenangan..huhuhu..da lepas smue,nk buat pe lagi???balik laa..lunch kt umah lagi bes..hahaha..sekian





masjid kristal dari jarak dekat..

ni aku dan sepupu aku yang masih budak...haha

q:ade perasaan x nk datang melawat terengganu???haha..lagi satu,sori ye entri ni banyak gambar yang ntah pape..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

12 comments:

::cdot the dot:: said...

bestnya dpt mkn hangiin kan...jomla dtg jb..

jaya jr said...

klo balik kampung,melencong jgk k jb..
tngk laa balik kg lagi sekali..
hihi..

cikgu isza said...

pernah pergi trengganu tapi hati x jatuh cinta disana. adakah salah tempat di bawa atau tak kena masa? :(

jaya jr said...

mungkin ke22 faktor tu mempengaruhi kot..huhu..

zaiMi said...

TTI. masa aku duk blaja umt dulu benda tu tak siap lagi. masjid kristal je yang dah siap. tak tau la bila nak sampai lagi kat sana.

Hana's Love Nest said...

tak pernah g..teringin nak pergi. nanti tlg jd tourist guide sy ley?? hehe slm knl. jln2 bls knjungan..hit me back kayh. da follow btw :)

jaya jr said...

zaimi:haha,datang j..jalan raya kt trg mmg terbuka untuk pelancong2..haha

hana:hehe,insyaAllah..

.:cEmmAh:. said...

dah penah pegi TTI..masjid kristal pon jengah kat luar je xsempat masuk dalam..

ziha said...

bestnye tgk die shopping.jeles2..

~amalina~ said...

tganu memang best kan...hehe

jaya jr said...

jom smue,jgn segan..
datang laa terengganu..
klo x nk sesak2,datang timr bkn public holiday..
haha..

langitbirupelangiungu said...

wah! pg terengganu...byk2 tempat psr kedai payang org trengganu jrg pi,sume tau sernag mydin mall je..ho3