Skip to main content

entah laa

pagi tadi aku bangun dalam keadaan beremosi..ntah kenape,aku pon x tau..mungkin sbb ni 1st time aku tido balik lepas subuh sepanjang 2 miggu kt umah...lg teruk kalau body aku mengatakan diri ni patot kene pegi kelas..haha..sebab aku baru je grad daripada buat foundation..sape yg belom habis lagi,kene laa register hari ni..aku ni pulak menuggu tawaran untuk buat degree..tp asalnye aku rase sebab aku x cukup tido..x cukup tido kerana melayan drama korea..tajuk die IRIS..da lame ade dalam external hard disk aku,tapi 2 hari lepas baru tergerak ati nak tengok..nah,skali tengok,maraton terus sampai abis..xde laa striahgt 20 episod..tapi sehari setengah j abis tengok..naseb baek cerita die ok..sape ade mase terlebih,boleh laa nak tengok pn..

pastu lepas mandi,bukak fesbuk,ade kawan ku upload gambar ABC 120 moments..skali ngn tag..klo x,aku x tau pon..trimas kpd p-din..paling aku terkenang bile tengok ini gambar..haha..beremosi pulak kt cni..

haha,boleh menang bilik terbersih x??

peh,memang terbaek kn???ni kalo da betol2 semangat nk bersih bilik,macam ni laa jadinye..nk masuk bilik pn sejuk je..silap2 pempuan pon xdapat nk bersihkan blik mcm kitorang buat ni..so,nanti klo daa blur sangat nk cari pakwe,mintak laa list name ABC 120 ngn aku..semue pembersih ++ hensem oh!!!..sori ye kawan2 aku promote korang smue kt sini..haha..banyak lg sebenarnye gambar,tp aku rase xnk upload sebab da bg link kan..hehe..

ok laa,tu j kot aku rase ngomelan pagi isnin..semalam x update sbb fokus tengok korea..korea bes..haha..

p/s:bilik tu 2-3 hari je bertahan klo bersihkan..lame2 kene gotong royong balik..hahaha

Comments

CheQ PP JoY said…
agak2nye kalu time xrjin cmne la bilik 2 ye?
jaya jr said…
kurang ckit laa dari yg ni..
huhuhu..
Anonymous said…
wahhh tersusun jee..macik cleaner ke yg kemaskan?
jaya jr said…
mane ade..
kami laa yg susun..
hahaha..
jan said…
aik...xkan 2 3 ari je...paling kuat seminggu la...
hans said…
aku rasa bilik terbersih tu ang xbleh menang
hahahaha
Anonymous said…
bilik bersih tu satu
yg aku pelik banyak kasut mcm perempuan
haha
jaya jr said…
boleh menang kot..
jarang oo bdk lelaki dpat seve blik mcm ni..
kami yg bekerjasama ni j yg boleh..
hahaha...

banyak laa sbb satu blik ade 8 org..
aNoZ said…
teruskan isaha ni. jadi org yg kemas mcm aku ni. haha
Anonymous said…
best ke cerita IRIS tu??? saya ada beli cerita tu.. tapi blum start tengok.. dh tengok ep 1 jer.. & macam boring jer.. ^^
pensel kontot said…
wow terbaek la bilik neh....

bagus2
biasa lah tu~ macam umah aku walaupun dah penat kemas akhirnya aku dan dia hidup dalam keadaan kertas bertimbun. biasa lah engineer~

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka