Skip to main content

mandi hujan

hari ni,agak havoc..sebabnye semalam x cukup tido..siang xsempat tido..ade keje ape ntah..biase aku tido..pastu malam nye aku pegi satdium tengok bola separuh akhir piala FA..terengganu lawan kedah..on da way hujahn gerimis..pastu lepas aku ngn kawan aku masuk je stadium,mencurah2 hujan k bumi..mandi hujan laa kami semalam..lame pulak tu..++ angin..memang sejuk aa..nasib baek semalam aku pakai jeans,x pakai short pants..klo x lagi laa sejuk..

tapi las2,tak imbuh pon aku pegi..tak imbuh tu bahasa terengganu..mcm x berbaloi laa kalo bahasa surat..boleh kalah pulak terengganu 2-0..cit,x menghargai sokongan peminat betol..aku baru je plan ngn kawan2 nak pegi bukit jalil tyme final nanti..haha..pastu lepak kt kedai jap,makan sikit,aku balik..mandi2,on9 kejap..bukan ape,nak tengok suku akhir liga juara-juara eropah pulak pkol 3..haha

manchester united lawan bayern munich..sah aku tengok sebab aku nk tengok kekalahan man u..da akhirnye,bayern menang 2-1..haha..hok ni baru imbuh org terengganu kate..haha..mate punye laa ngantuk toksah kire laa..habis je matsh,bunhkus laptop,masuk bilik tido..bangun pagi tadi mate kuyu j..bangun smayang tido lagi..tp x baik tido lepas subuh..aku hold kejap,exercise sikit,pastu baru tido..miahaha..hebat kan..

so camtu laa,tapi hari ni mase blogwalking terjejas sebab aku habiskan mase dengan tido..then lepas bangun tido,aku cari kod gitar lagu tilu-ku bukan aku..mmg susah..x jumpe..tapi lepas usha2 terhasil laa ni..haha..xde hasil..xleh upload gamabr..lol..

Comments

AyuE said…
selamat kedah menang...tapi cam ne man u leh kalah ni...ishhh
jaya jr said…
man u mmg patot kalah..
haha..
biar die berpijak di bumi yg nyata..
sI tEDI said…
apa perasaannya duduk bersorak dalam stadium?
jaya jr said…
bes..
tengok org ragam org laen..
haha..
pakcik pakcik laa slalu buat lawak..
dayangredzuan said…
erm da bermandi hujan..
mintak2 xdemam lah ye..
ala bayern munich menang nasib je tu.(boley ke ckp cam ni..)
hehe
hans said…
thanks visit my blog
rajin2 la singgah yer

hahaha
lama xbermandi hujan weih
.::WaNiE::. said…
oyeah mandi hujannn

tak imbuh tak berbaloi

mak mertua aku salu ckp tak mboh tu ape benda?
jaya jr said…
dayang:man u maen mmg x bagus smlam..salute bayern kt bayern dapat control match

hans:tunggu j,kang jap g mane tau turun,mandi terus

wanie:xmboh tu tak nak..haha
HonEyBuNNy said…
hhehhe...cek owg kdh...huuhu
hans said…
jhahaha
skrg xleh
kang demam susah
syue said…
*&^%$#@$%^&&^%

tk boleh terima kenyataan yang manu kalah. huaaaaaa :"((((
farahfatihah said…
wahh pandai main gitar yerrr

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka