Skip to main content

jenis hujung minggu

hujung minggu ade jenis jugak ye..kalo sesiape yang perasan,kt mlaysia ni ade 2 jenis..yang pertame jumaat & sabtu..ni dekat terengganu,kelantan,kedah...yang lagi satu pulak,weekend sabtu ahad ykni di negeri2 selaen yang aku taip tu.mane satu bes???aku laa yang bes..haha..tetibe lak aku yang bes..bes sbb aku boleh rase kedua-dua jenis weekend tersebut..mase aku skola rendah ngn menengah,aku cuti jumaat sabtu..bile masuk U,aku cuti sabtu ahad pulak..haha..

korang yg bace ape cerite pulak???mane yg bes???tp elok jumaat yg cuti sebenarnye..ehem2,nk pegi semayang jumaat awal boleh laa..xde laa rushing2 balik kelas laa,pastu lepas semayang nk g kelas balik..bagi lelaki laa,klo perempuan x tau laa..huhu..

konfius x nk tau sape???hohoho..tp bkn aku laa

ni weekend yg berlalu semalam..round bandar kuala terengganu..no more midvalley,timesquare,OU,sunway..haha..taman syahbandar suda..ade pesta amende ntah..radio THR.fm yg buat..maen futsal pakai kain pelikat laa..aku pegi ngn beberape org sahabat..paling x leh blah,time lunch cakap nak makan nasik ayam..skali ayam KFC pulak yg dibeli..saje nk menyemak dengan org yang dapat gaji..biase xde org kt KFC..tp sbb baru dapat gaji,nah kua,beratur laa jgk..tp kitorg beratur kejap j..wakakaka..

da beratur,makan laa pulak..

tp aku da try menu terbaru kfc..agagaga..nasik beriyani kfc..boleh laa mkn..cume die punye kuah macam sup,laen la dgn nasi beriyani asli..

nasik beriyani kfc..suda try???klo blom moh la skali..huhu

mcm tu laa berlalu lagi satu weekend..ngabiskan duit j..nasib baek ade sikit simpanan zaman skola tadika dlu sbb tadika mkn free,ade duit simpan..jgn beli gula2 ngn sekerim j..haha..

note frenstop:semalam,aku round2 sikit punye lame,xde sorg yg aku kenal aku jumpe.mmg x bes aa camni..huuuu

Comments

haha,
bagusnye...kecik2 dh pndai menyimpan..mesti mase kecik2 dulu rajin paw duit kawan2 kan? nak bagi pantun ni:
duit sendiri ne simpan elok2,
duit kawan2 kita mintak wat beli TORA sekotak.
jaya jr said…
haha..
kawan yg kene tu mesti ingt punye..
da besor2 nanti die claim balik..
rizal jabai said…
hee..same laaa..aku menabong stat tadika..dgn harapan duit tabungan itu berguna dihari tua...

ooo..kuar nih bkn stakat jln2..nk marketkn diri ea..hehehe
jaya jr said…
tedi:gamabr gegar sbb carik kuah nasik..haha

rizal:aku tngk ko pon da market..haha
zaiMi said…
aku suka cuti jumaat. boleh tido sebelum g solat jumaat. kalau tak alamatnya memang tido masa khutbah la. hehe
pak long said…
salam buat tuan tanah...
nanti nak gi KFC la....
jaya jr said…
zaimi:mmg..klo x tido sblom jumaat,mase khutbah tu mmg tersengguk2 la

pak long:gaji kn banyak,singgah j mane2 KFC berdekatan..haha
Yatre Hayati said…
mak!!!! nak kfc..lapar..sumpah lapar !!!
hans said…
lapar plak aku tgok kfc nih
jaya jr said…
wah,x sangke korg tngk gambar bergegar cmtu pon bleh jd lapar..
jom,kite gegarkan perut kite dgn ayam kfc..
haha..
.::WaNiE::. said…
omigod :P nasi beriyani kuah sup?? hahahha
cik idaY said…
br Rasa siang tadI..Not bad..
lebey suka Nasi ayAM..

KAt trengganu ker?
mungkin kita Terserempak..he3
jaya jr said…
wanie:HAHA..
beriyani kuah sup..
makan aje laa..

iday:eh???x perasan pon..miahaha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka