Skip to main content

kalut..

hari ni agak kalut..xtau laa kenape..stat pagi aku nk cas nset aku...22 nset bateri kosong..sbb adik aku suke sangat gune buat dengar lagu + maen game..bangun pagi j aku terus cas..nampak mcm masuk..lpas tu aku tinggal laa buat kerje2 laen..skali da lame dkat 2 jam,aku x tngk laa..biase da penoh,so aku tutup laa plug..xnk laa bazir2 letrik nih..hihi..skali bile aku nk klua,aku ambik nset,satu j full..lg satu x bergerak..terkonfius jgk aku kt situ skejap..bengang pn ade..aku ni jenis x bes klo klua x bawak henpon..bkn nk kate x leh berpisah ngn nset..bkn sbb awek k,ape k..awek pn xde..hahaha..tp sbb klo ade urgent2 case kan,senang..

ni jugak yg bagus..bateri tahan lame..masuk longkang pon ok lg..

tu satu hal..,lpas tu time nk bli sarapan,aku nk keluarkan duit nak bayar,skali aku tercampakkan syiling tu..slamat jumpe balik..klo x rugi 50 sen..hihi..berguna oo 50 sen..xde 50 sen,x leh beli kereta idaman..sbb da kalut sngt,time nk makan tu aku bace doa betol2..walaupon perot da lapar sngt nih,tapi tahan jugak..mkn pon slow2 sambil bace paper..klo gelojoh2,tercekik aku kt situ,mungkin jadi arwah kot blog ni..hihi..alhamdulillah,kenyang,xde pape..

sape nk drive kereta idaman dgn senang,jadilah encik polis..hihi

lpas tu aku bajet nk adekan video ala2 video xleh blah..sbb ari ni 10 hb..da 3 bulan aku berlatih menjadi pemain gitar x berbayar..haha..agak2 da bosan ngn lagu melayu,padhal baru blaja ckit j..aku jumpe satu lagu korea..cam bes j..tp bkn kpop perempuan..kpop lelaki..style diorg pn aku minat jugak..lagu die macam ni..kod gitar die pn senang j..aku tngk kt youtube jgk..tp mcm x konfiden lagi..lirik pon x hafal sangat..so aku blajo dlu laa..boleh klo nk maen,tp kompen x jd mcm diorg maen..haha..

haa,macam tu lah lebih kurang kekalutan yang berlaku arini..tp semua masih ok..alhamdulillah..syukur kepada tuhan g yg memberi rahmat dan nikmat..amin..

Comments

jaya jr said…
kalut sbb baru tulis tajuk j,da terus pos..
hahaha..
N A N a t O said…
hahhaah...geram nengok encik polis naik LANCER...kerek je...siap pakai sunscreen lagi...cess...

idea ko jadik polis tue boley tahaN..dpt bwk keta idaman..isk!
amirah said…
itu nset baling anjing tu ..tahan lasak
xluntur dek hujan xlekang dek panas..

nset sy pon prob gak, sound ko, dislpay kiok,,adoyai
Aus MeLankoLik said…
komen dari juri :

sila kekalkan kekalutan yg ade..
hahahak
ape pasal mau kalut..hihi
henset tu mmg bagus baling kepala anjing pon ok tahan lasak..dulu ada 2 biji..w/p pakai yg tu je tp syg sgt owhhhh..
teringin nk drive lancer..kalo ada org hadihkan kan bgus...muahahaha
Fyzal said…
nokia lama mmg mantop!
liyanaKim said…
setuju2 nset 3310 jugak bagus, tak de lah orang nak curik2 tgk menda tak bek kat lam hp. hehe
ak igt ade 22 buah nset,.hahaha
jaya jr said…
haha..kayo pak cik ade 22 nset..
baek gadai bli mnde laen..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka