Skip to main content

lawatan org jauh

hari ni nenek aku datang..tp aku x panggil die nenek..aku panggil die "nyai"..sape yg ade keturunan jawa tau laa..x bajet pon die nk datang terengganu ni..ingat die singgah sampai kuantan j..slalu aku dan family yg balik kampung kt johor tu,tapi kali ni x leh balik..so bile nyai aku sampai,meriah laa sikit rumah aku tyme2 cuti skola ni..die x datang sorang..skali ngn family pakcik aku...semalam die tido kuantan,arini datang terengganu..dalam area tengahari jugak laa sampai sini..lpas mkn2,rehat2,semayang,buat laa plan..plan nk g mandi pantai..wohoooo..lame kot x mandi..bkn senang nk pegi mandi pantai ni..hahaha..

ni laa nenek @ nyai aku..gambar sisi suda..haha

setting punye setting.lpas asar bertolak..x jauh pon..pantai cendering je..cakap pasal pantai cendering ni,korang smue jgn x tau pulak,cite HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA terbitan KRU tu shooting kt sini laa..wawawa..camtu pn nak kecoh..ntah bes k x cite tu,aku pon x tau..jadi laa aku pelaut petang tadi..ade laa adik aku ngn sepupu aku 2 org yg masih suka bermain air..da suruh naek pon xnk naek jugak..harapkan langit mendung baru laa nak naek..ombak memang besor..tapi tempat aku mandi terlindung dgn batu so,selamat laa jgk..sbb SAFETY FIRST..haha..warning untuk sape2 yg nk terase nk mandi pantai lpas bace entri ni..

ade feel x mandi pantai camni??

da lepas mandi2 semue,ambik laa gambar sekeping dua kan..sape xnk ambik pic kt pantai..lpas tu mkn2 sikit..sembang2 sikit..haha..lpas tu,balik..ni pon nk kene rehat lg sbb esok kompem akan pegi jalan2 area kuala terengganu ni..ye laa,bawak orang jauh berjalan..tp terengganu ni ade ape sangat..hmmm..terima saje laa ape ada nye..hahaha..

nota org kampung:ari ni aku lebih prefer kerepek ubi johor yg nenek aku bawak drpd mister potato..hahaha..bes3

Comments

ko org johor ke? katne?
jaya jr said…
org terengganu..
tp kampung kt johor,rengit,BP
Arra JaSmY said…
bestnyerr lautt.tetibe rindu nak balik png.:)
zaiMi said…
aku penah gi pantai chendering. awek2 kat sana fuhh seksi siot. wahahaha
SwEetForEst said…
sweet pon da lame kot x mandi pantai..
bile la dpt jejak kaki kat air yang masin tu..
huhuhu..
^__^
Aus MeLankoLik said…
hahahak , rajin korang bawak jalan2..
mak aku jawe gak
tapi x pggl nyai
pnaggil bah .
jaya jr said…
awek pegi pantai mmg seksi..
haha..

yg panggil nyai pon ade,panggil bah pon ade..
heeee..
pak long said…
salam..
kalau dapat mandi cam tu memang best
Maziah Saroni said…
nyai ker??
tak pernah tersebut lak kat family aku..
huhu.. mbah ke boyot ke aku tau la..
sian nenek penat jalan jauh kan..
jaya jr said…
mbah ngn yoyot pn ade jgk..
nyai pon ade laa..
try tanye balik..huhu
Hafiz Mohd said…
Nice picture bro..amacam best pantai?hehe..kampung aku ni..hihi

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka