Skip to main content

aku dah dewasa ke???

saat bangun tido pagi tadi aku mandi..skang ni memang ruti,bangun area 6.30-6.45..solat subuh..lepas tu macam biase org laen semue bersiap pegi sekolah..sebelom pergi,abah aku letak duit atas meja..agak banyak..terkejut jugak..haha..skali sblom die menyetat enjin kereta, die pesan..

"arini pegi pasar beli ikan..beli ikan tenggiri..klo ikan tenggiri xde,bli ikan kerisi..klo dua2 xde,bli ikan kembong.."

wah,agak mencabar tugasan ari ni,haha..bukan x pernah buat..tp jarang2..klo ayam tu selalu sangat dah..maknenye bertambah laa kerja umah nk kene buat..biase beli surat khabar ngn sarapan diri sendiri jee..haha..on9 tu x payah cakap,bangun pagi je,aku bukak laa laptop..klo da xde ape sangat,aku biar je laptop on kt situ..haha..

imej google
dapat lauk tenggiri mcm ni lunch nanti ok jgk..haha

pastu kan,tertanye jugak,adakah aku telah dewasa..aku suam2 kuku da dewasa kot..semalam ade org tanye aku ade perihal aku minat kat sape2..dgn bertanye sepatah due dekat blogger ipen,aku menunjukkan kedewasaan aku...haha..aku bagitau laa aku minat kt sekian2 org tu..xtau laa betol k x tindakan aku itu..haha..pastu ade pulak yang bagi pendapat kt formspring aku yang aku pon x tau mane asal usulnye,xde name..ditulisnye mcm ni..

"tros trg ak ckp,ak igt ko jnis laki yg klu minat kt seseorg tuh ko simpn je,xbg tw spe2.!pastu ak igt ko jnis yg xpndg pompuan wlopon ko mnt gile kat die.hurm tuh la kte x bole expect ape2 an!anywy ko xyh publish soklan ak sbb ni cme pendpt ak je k.thanx"
publish kat blog aku xpe,,haha

haha..camtu laa..saje nk share tahap kedewasaan aku yg x sebarape ni..huhu..ok laa,mau setel kan tugasan2 mudah dulu..haha..jumpe lg entri lepas ni..

p/s:sori yek,sbb klo korang perasan,entri aku mesti crite stat dari pagi..sbb bg aku,pagi ni penting untuk kite stat dan organize aktiviti sampai malam,xde pagi,hari kite xkn lengkap..huhu

Comments

zaiMi said…
ayat formspring tu agak2 dari kawan ko ke? macam biasa dengan ko je. hehe
jaya jr said…
ntah laa..
formspring ni klo ade name,mmg xleh nk detect trus..
This comment has been removed by the author.
haha .
aktiviti searian di blog ;P
eQuRlz said…
selamat menjadi dewasa.. :) hehehehe
NADIRA SALIM said…
sodapnyo lauk ikan tu..
alahaiiii lapo dah ni ha..
huhuhu..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka