Wednesday, March 31, 2010

mandi hujan

hari ni,agak havoc..sebabnye semalam x cukup tido..siang xsempat tido..ade keje ape ntah..biase aku tido..pastu malam nye aku pegi satdium tengok bola separuh akhir piala FA..terengganu lawan kedah..on da way hujahn gerimis..pastu lepas aku ngn kawan aku masuk je stadium,mencurah2 hujan k bumi..mandi hujan laa kami semalam..lame pulak tu..++ angin..memang sejuk aa..nasib baek semalam aku pakai jeans,x pakai short pants..klo x lagi laa sejuk..

tapi las2,tak imbuh pon aku pegi..tak imbuh tu bahasa terengganu..mcm x berbaloi laa kalo bahasa surat..boleh kalah pulak terengganu 2-0..cit,x menghargai sokongan peminat betol..aku baru je plan ngn kawan2 nak pegi bukit jalil tyme final nanti..haha..pastu lepak kt kedai jap,makan sikit,aku balik..mandi2,on9 kejap..bukan ape,nak tengok suku akhir liga juara-juara eropah pulak pkol 3..haha

manchester united lawan bayern munich..sah aku tengok sebab aku nk tengok kekalahan man u..da akhirnye,bayern menang 2-1..haha..hok ni baru imbuh org terengganu kate..haha..mate punye laa ngantuk toksah kire laa..habis je matsh,bunhkus laptop,masuk bilik tido..bangun pagi tadi mate kuyu j..bangun smayang tido lagi..tp x baik tido lepas subuh..aku hold kejap,exercise sikit,pastu baru tido..miahaha..hebat kan..

so camtu laa,tapi hari ni mase blogwalking terjejas sebab aku habiskan mase dengan tido..then lepas bangun tido,aku cari kod gitar lagu tilu-ku bukan aku..mmg susah..x jumpe..tapi lepas usha2 terhasil laa ni..haha..xde hasil..xleh upload gamabr..lol..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, March 30, 2010

I wanna be a project alpha TV star


morning evryone..hari2 bangun pagi on9...blogging dan jugak facebooking..lepas tu jumpe laa link yang dibuat dekat page project alpha @ facebook..haha..menarik..nak jadi TV star???sape x nak..klo x percaye,tanye laa budak2,yang pegi audition AKADEMI FANTASIA,ONE IN A MILLION dan macam2 lagi laa..so,aku mlas nak pegi semue2 tu...dengan ade nye projek oleh nuffnang ni,adakah aku mampu????haha,soalan cepumas di situ..

this is my 1st entry about contest design by nuffnang..juz wanna try as well as wanna be a project alpha TV star..hohoho..if i can't achieve the target,hopefully,there will be another space or apportunity to be a good blogger..haha..thanx nuffnang for supporting blogger like us..the prize offered like this

winner(1st)

- penginapan 3 hari 2 malam di 360Kuching Hotel(Deluxe Room) ..

Sarapan disediakan untuk 2 orang

- Hamper ADIDAS ACTION bernilai Rm100 beserta South Africa 2010 mini ball

- P1 W1ggy Prepaid worth rm 199

2nd and third place

- Hamper ADIDAS ACTION bernilai Rm100 beserta South Africa 2010 mini ball

- - P1 W1ggy Prepaid woth rm 199



contest ni memang melibatkan duit..da nuffnang nak bagi,kite ambik aje laa..buat entry pasal nuffnang,promosi lagi pasal nuffnang..lagi banyak nuffnang dapat duit,lagi laa senang die nk bagi dekat kite..sepatotnye,sape yang tak de keje sangat nak buat,buat entri pasal nuffnang pon boleh mkan nasik aku rase..haha..pastu bile da jadi TV star,nah kau..nah,bersyukurlah dengan ape yang kamu dapat..thanks to GOD is the best way..huhu...that`s all about it..

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Auditions are now open! Check it out at

www.projectalpha.com.my/auditions or projectalpha.ruumz.com/groups



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, March 29, 2010

siam ke original???

hoho,adekah anda pengguna barangan original atau siam aka local..bagi aku,x kisah,mane2 boleh..dan dalam almari aku ade yg ori,dan ade yg siam..x kisah asalkan bile aku pakai,rase bes j..haha..tp entri ni nk cakap pasal jersi2 yg pernah aku beli dan cop namenye skali berserta nombor kat belakang..bkn aku maen tahap tertinggi macam messi k,ronaldo k..tapi sekadar suka2..sbb kalo kat tempat aku belajor tu,banyak jugak tournament yang disertai..terutame futsal..so,ade la atem yg aku slalu maen..ni jersi,pastu aku nk cite ckit asal usul die smpai kat tangan aku

belakang


  1. merah(13)
  • ni aku beli mase skola menengah,time tu form 3..saje maen bola kat skola..nampak unity dan bersosial sikit kan..dulu aku x maen bola..masuk skola menengah,rase jeles tngk org maen bola,so aku maen laa ape yang patot..sposen due..skali cikgu suh bli jersi,aku pon beli..sampai hari ni masih ade..cume saiznye besar gaban..haha
2. hitam (17)
  • ni paling baru aku beli..xde laa baru sangat..akhir taun lepas..ni untuk maen kt tempat aku belajar..mcm mane ntah aku dapat maen untuk course aku..kene beli jugak baju ni..naseb baek agak cool dan fit..haha..ni ade skali ngn sluor pendek,stokin..complete set..mmg terbaek laa..huhuhu
3. merah jambu(5)
  • haha,ni mmg special sikit..mak ngah pon pakai merah je..ni official jersi ntuk aku punye team futsal..beli dekat uptown danau kota j..lepas dapat elaun,kami pegi jalan dalam 5 buah kereta,pastu terbeli yg ni..warne pink pulak tu..haha..team ni ade aku,bootape,cesc,pyun,heriy,danial,ciki,falah..ade laa jgk menang sikit2..haha..tp skang ni mcm x complete sbb ade yg da tukar tempat belajar..huuuuu
hmm,camtu aa..ade lg jersi2 laen..tp xde name laa..yg hilang pon ade jugak..sedih betol..haha..tapi xpe,nak start world cup nanti boleh try tengok beli yang baru..hahaha..

depan

soalan:bes tengok world cup sorang2 k dengan kawan2???haha

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, March 28, 2010

jenis hujung minggu

hujung minggu ade jenis jugak ye..kalo sesiape yang perasan,kt mlaysia ni ade 2 jenis..yang pertame jumaat & sabtu..ni dekat terengganu,kelantan,kedah...yang lagi satu pulak,weekend sabtu ahad ykni di negeri2 selaen yang aku taip tu.mane satu bes???aku laa yang bes..haha..tetibe lak aku yang bes..bes sbb aku boleh rase kedua-dua jenis weekend tersebut..mase aku skola rendah ngn menengah,aku cuti jumaat sabtu..bile masuk U,aku cuti sabtu ahad pulak..haha..

korang yg bace ape cerite pulak???mane yg bes???tp elok jumaat yg cuti sebenarnye..ehem2,nk pegi semayang jumaat awal boleh laa..xde laa rushing2 balik kelas laa,pastu lepas semayang nk g kelas balik..bagi lelaki laa,klo perempuan x tau laa..huhu..

konfius x nk tau sape???hohoho..tp bkn aku laa

ni weekend yg berlalu semalam..round bandar kuala terengganu..no more midvalley,timesquare,OU,sunway..haha..taman syahbandar suda..ade pesta amende ntah..radio THR.fm yg buat..maen futsal pakai kain pelikat laa..aku pegi ngn beberape org sahabat..paling x leh blah,time lunch cakap nak makan nasik ayam..skali ayam KFC pulak yg dibeli..saje nk menyemak dengan org yang dapat gaji..biase xde org kt KFC..tp sbb baru dapat gaji,nah kua,beratur laa jgk..tp kitorg beratur kejap j..wakakaka..

da beratur,makan laa pulak..

tp aku da try menu terbaru kfc..agagaga..nasik beriyani kfc..boleh laa mkn..cume die punye kuah macam sup,laen la dgn nasi beriyani asli..

nasik beriyani kfc..suda try???klo blom moh la skali..huhu

mcm tu laa berlalu lagi satu weekend..ngabiskan duit j..nasib baek ade sikit simpanan zaman skola tadika dlu sbb tadika mkn free,ade duit simpan..jgn beli gula2 ngn sekerim j..haha..

note frenstop:semalam,aku round2 sikit punye lame,xde sorg yg aku kenal aku jumpe.mmg x bes aa camni..huuuu
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, March 27, 2010

jam bumi



wowowo..perkiraan aku sebentar tadi lagi 19 jam 30 minit untuk kempen jam bumi @ earth hour..kempen nk suh penduduk2 bumi tutup lampu sejam..bkn black out terus..kipas masih boleh bukak kot..klo sape over sangat berkempen,duk laa tepi pantai..amik angin pantai je..tp jangan buat hal suda..al maklumlah,malam2 setan banyak..haha..dah,tu je..klo bleh,jimat sikit pakai lampu malam2..xde laa bumi ni makin teruk..ye la,sbb kite duk buat hal banyak sangat atas bumi ni,tu yg jadi x tentu hala beliau..kejap panas,kejap sejuk..klo sejuk,sejuk sangat,klo panas,panas sangat..harap dengan kempen ni,bumi dapat memberikan kite keadaan nye seperti mane dulu..sikit2 pon ok laa..peace..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, March 26, 2010

haha..buzzday..

fuh~~~hembusan nafas lega daripada aku..rase mcm sesegar udara kt taman awam batu burok yg aku pegi berlari-lari anak tadi..haha..baru balik jogging ni..saje rilek2 depan laptop..tunggu nk mandi..hari lagi satu pagi yang aku gunakan dengan sebaiknye..nasib baek sempat bangun subuh walopon agak cerah..agak je,blom cerah lagi..mlm td aku ingt nak tngk anak negeri aku maen basikal dekat copenhagen,sekali tertido pulak depan tv..penat j aku tunggu..

yang tengah j aku belom buat..huhu

nak cakap pasal aku lari2 anak tadi,penat jgk..sebulan aku x berlari..klo duk kt umah,aku cume work out bahagian tangan dgn perut @ abdomen j..xde laa nk suh jadi perkase mcm sazali samad atau malik nor..tp sekadar sedap mate memandang..hahaha..bes kan..sedekad dari hidupku,aku gemuk gedempol,sedekad lagi aku jadi slim laa skit..xde laa slim sangat..hahaha..sekadar boleh laa challange sahabat2 ku di padang bola..

berkait pulak,bile cakap pasal bola,maka adelah seorg sahabat aku yang jugak rumate aku ahmad nazirul@mubin..die ni klo x maen bola sehari,kompem dahi berkerut..haha..die lah jgk yg slalu turun paling awal..baru boleh reserve padang..sebab,kadan2 kat tempat aku belajo tu ade laa jugak makhluk2 x reti bahase..da tngk kami slalu maen kt situ,kt situ jgk laa die nk menyibuk..mmg laa padang untuk dikongsi bersame,tp padang itu masih luas di kawasan2 laen..trimas kepada mubin..haha..bersempena itu jugak,hari ni besday die..

SELAMAT HARI JADI KEPADA AHMAD NAZIRUL..HAHAHA

sambutan hari jadi bersame mubin..hihi

haha,sape x berkawan dgn mubin rugi..klo x caye,tanye laa ahli bilik2 ku..semue gembira dengan mubin ni..las,semoga panjang umur,murah rezeki diucapkan kpd anda..

p/s:di hari yg baek ni,mari lah kite memperbanyakkan selawat ke atas rasul kita,nabi muhammad S.A.W(",)
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, March 25, 2010

entry mudah di pagi hari..

haha..alhamdulillah,masih ade lagi peluang untuk berpijak di bumi Allah yang cantik,indah,sempurna ni..pos ni cume nak bagi acknowledgement dkat cik madihah yang telah membagikan kepade aku award yang cambest ni..poyo betol aku kn..padahal da berlambak2 blogger laen da kumpul award..x percaye jgk aku dapat mnde2 ni..haha

langkah pertame,aku akan save gambar tu dlu supaya dapat letak kt sini..haha..


da ade gambar ni,baru laa boleh bagi dekat blogger laen pulak..aku pon x tau jgk nk bagi kt sape..hihi.so,sape yg ade blog tu aku kire TOP laa..haha..amacam,boleh???jadik penerima-penerimanye ialah

yang ade name kt atas ni,jgn lupe pulak..buat ni:-
* Thank dan link pada orang yang memberi award
* Berikan pada orang yang anda rasa bertuah dan hebat
* Inform mereka bahawa mereka menerima award dari anda

haha.sudah cukup rasenye..penat jugak copy past link kn..klo bleh nk bagi smue blogger yg folow aku,tp aku rase klo nk buat camtu,sampai malam laa..haha,macam ramai j follower..terlebih-lebih ramai lg follower uncle punye blog,miss lolly,joe grimjaw ngn cik epal..klo diorg ni,3 hari,3 malam baru siap kot..hahaha..so,sebagai penutup,aku bagi ucapan ribuan terima kasih kepada semua yg sudi jadi follower blog aku yg x seberape ni..jom,kite breakfast dulu..haha..

p/s:semalam breakfast kfc,ari ni,roti cicah air milo sudaa...haha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, March 24, 2010

aku dah dewasa ke???

saat bangun tido pagi tadi aku mandi..skang ni memang ruti,bangun area 6.30-6.45..solat subuh..lepas tu macam biase org laen semue bersiap pegi sekolah..sebelom pergi,abah aku letak duit atas meja..agak banyak..terkejut jugak..haha..skali sblom die menyetat enjin kereta, die pesan..

"arini pegi pasar beli ikan..beli ikan tenggiri..klo ikan tenggiri xde,bli ikan kerisi..klo dua2 xde,bli ikan kembong.."

wah,agak mencabar tugasan ari ni,haha..bukan x pernah buat..tp jarang2..klo ayam tu selalu sangat dah..maknenye bertambah laa kerja umah nk kene buat..biase beli surat khabar ngn sarapan diri sendiri jee..haha..on9 tu x payah cakap,bangun pagi je,aku bukak laa laptop..klo da xde ape sangat,aku biar je laptop on kt situ..haha..

imej google
dapat lauk tenggiri mcm ni lunch nanti ok jgk..haha

pastu kan,tertanye jugak,adakah aku telah dewasa..aku suam2 kuku da dewasa kot..semalam ade org tanye aku ade perihal aku minat kat sape2..dgn bertanye sepatah due dekat blogger ipen,aku menunjukkan kedewasaan aku...haha..aku bagitau laa aku minat kt sekian2 org tu..xtau laa betol k x tindakan aku itu..haha..pastu ade pulak yang bagi pendapat kt formspring aku yang aku pon x tau mane asal usulnye,xde name..ditulisnye mcm ni..

"tros trg ak ckp,ak igt ko jnis laki yg klu minat kt seseorg tuh ko simpn je,xbg tw spe2.!pastu ak igt ko jnis yg xpndg pompuan wlopon ko mnt gile kat die.hurm tuh la kte x bole expect ape2 an!anywy ko xyh publish soklan ak sbb ni cme pendpt ak je k.thanx"
publish kat blog aku xpe,,haha

haha..camtu laa..saje nk share tahap kedewasaan aku yg x sebarape ni..huhu..ok laa,mau setel kan tugasan2 mudah dulu..haha..jumpe lg entri lepas ni..

p/s:sori yek,sbb klo korang perasan,entri aku mesti crite stat dari pagi..sbb bg aku,pagi ni penting untuk kite stat dan organize aktiviti sampai malam,xde pagi,hari kite xkn lengkap..huhu
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, March 22, 2010

aku dapat award jugak ke??


award oh award..baru aku tau macam2 ade dln berblogging ni..award laa,contest laa..ilmu pon banyak..x sangke ade jgk yg nk bg mnde2 ni kt aku..bes jgk..ambik j laa..hohoho
1. thank and link the person that gave u the award
ye tuan2 dan puan2
anugerah diterima daripada dua org blogger ini cik iqa & cik zaradgreat
gasahamnida chinguya...

2. pass this award onto 15 blogger you've recently discovered and think are fantastic
15 ??
agak banyak..tapi letak j laa..alang2 nk bagi award,bg j banyak terus



3. contact said blogs and let they've won the award
klo nk buat surprise x leh k???haha

4. state 7 things bout yourself
7 jee???bg laa lebih sikit..haha

-saya sedang bercuti
- boleh diajak menonton cerita korea
- suke jalan2 dgn kawan
- selalu masak dlam bilik dgn kwn2
- suke pakai baju murah2..haha
- baru nak sambung degree..
- baru setengah tahun blogging

sori sbb aku copy paste je...tukar ckit mane yg patot..


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

tukar tajuk

huh..aku bajet nak pos entri baru semalam..siang mmg aku x update sbb skang ni mate aku kuyu je klo siang2..bukan ape,alhamdulillah,bumi ini sering dicurah dengan air hujan yg sememang nye sejuk..cume hari ni j panas dan cerah..so aku pon cerah laa jgk nk update friendstop ni..haha..yg tukar tajuk tu sbb aku da plan nk tulis entri bertajuk 'EMO' klo liverpool menang malam tadi..haha..tp sekali kalah..pelik kan bile menang,aku nak EMO..klo kalah,xnk pulak..

saat gembira tidak menyokong man u..

aku nk emo sbb aku nk lepas geram kt fan MAN U yg majoritinye kwn2 aku yg perasan MAN U bagus and have NO manner..yg mane ok tu,ok laa..da menang,nk berlagak sombong lagi..maki2 team laen..mmg laa mcm sial..sape x bengang..so,klo MAN U kalah,x kire laa ape2 match,siap laa aku psiko korang..padan muke..dan klo ade sape2 yg perasan,fan man u ni kebanyakan hanya sokong kelab tu,tp x tau pape..tanye la,kebanyakan yg sokong man u ialah awek2 yg slalu ikot die punye boyfie,bangla2,yg lembut2 aww,yg x maen bola..haha..mcm tu aa..pastu bile time match berduyun tercongok depan tv..pastu mule laa tanye

"eh,apesal ferdinand x maen???"

padahal member tu injured..kan da tersimpuh malu kt situ..

lg satu kes..
tengah tengok2 match man u,ade laa mamat ni cakap;

"fabio tu twin dengan jonathan evan.. "

ape kes,fabio kembar dengan rafael laa..

hmm,tu laa kisah2 fan man u..bengang aku tngk..please laa..klo korg sokong stakat tu je,baek sokong liga malysia je..ntah2,player liga malysia tu duk sebelah umah korang je..haha..bleh jgk korang cite kt org laen yang ko berjiran ngn pemain bola..

dh,klo kire bnyk lagi aku nk torture fan man u,tp malas aku nk buat sbb klo list banyak2,kasi malu aje..haha

p/S:penulisan seorang peminat bola sepak..tidak mewakili liverpool atau kelab2 laen..tp dituju untuk fan man u..wakakakakaka..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, March 19, 2010

cuti-cuti terengganu

peng'update'an entri kali ni bnyk berkisar pasal hari aku membawa orang jauh dalam entri sebelom ni bersiar2 sekitar kuala terengganu..ape ade dengan terengganu???meh cni,biar tourist guide yang tunjuk..haha..tourist guide???ye,tourist guide..sape nk suh tunjuk jalan,boleh saja..

1st,x laen x bukan,pasar payang..yg aku pegi semalam,situasi memang da boleh agak klo tyme cuti sekolah..SESAK..parking bas penuh..klo bas pon penuh,masakan pula kereta yang skala nye jauh lebih besar klo nak banding dengan bas..sape2 yg datang cni x laen x bukan..klo yang dekat2 maybe pegi pasar basah,tp klo yg jauh2..haaa..mesti target songket ngan barang tembaga..keropok pon banyak..klo shopping kaen kat sini,boleh kalah shopping kt midvalley..mcm pakcik aku,bli kaen 3 plastik(songket dan sebagainye)..mcm x caye..rm1k..hebat kan kuasa membeli penduduk di malaysia..tp boleh consider laa sebab die datang sekali sekala dgn nyai aku..aku jadi tukang bawak barang j ari tu..haha..

jom pakat mari cni..klo xramai orang..haha



promosi2,diskaun2!!!!

nah kau..penuh seat belakang..plastik biru kain,plastik merah keropok..

lpas tu,minum air tebu bli dekat kedai kawan abah aku..haha..isi tenaga dulu..sbb destinasi lpas tu,TTI @taman tamadun islam..da banyak kali aku bawak org datang jalan cni..x kire laa sedare k,member k..haha..sebab kt sini ade masjid kristal..ad lagi replika masjid2 laen yang terkenal seantero dunia,tp kene bayar laa klo nk masuk yang tu..tp sbb arini cuaca panas,nyai aku penat nk jalan..so ambik angin laut j laa kat masjid kristal tu..layaan..bes2..yg mesti buat,ambik gambar..haha..mcm xde mnde laen..tp ok laa,kenangan..huhuhu..da lepas smue,nk buat pe lagi???balik laa..lunch kt umah lagi bes..hahaha..sekian





masjid kristal dari jarak dekat..

ni aku dan sepupu aku yang masih budak...haha

q:ade perasaan x nk datang melawat terengganu???haha..lagi satu,sori ye entri ni banyak gambar yang ntah pape..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, March 17, 2010

lawatan org jauh

hari ni nenek aku datang..tp aku x panggil die nenek..aku panggil die "nyai"..sape yg ade keturunan jawa tau laa..x bajet pon die nk datang terengganu ni..ingat die singgah sampai kuantan j..slalu aku dan family yg balik kampung kt johor tu,tapi kali ni x leh balik..so bile nyai aku sampai,meriah laa sikit rumah aku tyme2 cuti skola ni..die x datang sorang..skali ngn family pakcik aku...semalam die tido kuantan,arini datang terengganu..dalam area tengahari jugak laa sampai sini..lpas mkn2,rehat2,semayang,buat laa plan..plan nk g mandi pantai..wohoooo..lame kot x mandi..bkn senang nk pegi mandi pantai ni..hahaha..

ni laa nenek @ nyai aku..gambar sisi suda..haha

setting punye setting.lpas asar bertolak..x jauh pon..pantai cendering je..cakap pasal pantai cendering ni,korang smue jgn x tau pulak,cite HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA terbitan KRU tu shooting kt sini laa..wawawa..camtu pn nak kecoh..ntah bes k x cite tu,aku pon x tau..jadi laa aku pelaut petang tadi..ade laa adik aku ngn sepupu aku 2 org yg masih suka bermain air..da suruh naek pon xnk naek jugak..harapkan langit mendung baru laa nak naek..ombak memang besor..tapi tempat aku mandi terlindung dgn batu so,selamat laa jgk..sbb SAFETY FIRST..haha..warning untuk sape2 yg nk terase nk mandi pantai lpas bace entri ni..

ade feel x mandi pantai camni??

da lepas mandi2 semue,ambik laa gambar sekeping dua kan..sape xnk ambik pic kt pantai..lpas tu mkn2 sikit..sembang2 sikit..haha..lpas tu,balik..ni pon nk kene rehat lg sbb esok kompem akan pegi jalan2 area kuala terengganu ni..ye laa,bawak orang jauh berjalan..tp terengganu ni ade ape sangat..hmmm..terima saje laa ape ada nye..hahaha..

nota org kampung:ari ni aku lebih prefer kerepek ubi johor yg nenek aku bawak drpd mister potato..hahaha..bes3
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, March 15, 2010

entah laa

pagi tadi aku bangun dalam keadaan beremosi..ntah kenape,aku pon x tau..mungkin sbb ni 1st time aku tido balik lepas subuh sepanjang 2 miggu kt umah...lg teruk kalau body aku mengatakan diri ni patot kene pegi kelas..haha..sebab aku baru je grad daripada buat foundation..sape yg belom habis lagi,kene laa register hari ni..aku ni pulak menuggu tawaran untuk buat degree..tp asalnye aku rase sebab aku x cukup tido..x cukup tido kerana melayan drama korea..tajuk die IRIS..da lame ade dalam external hard disk aku,tapi 2 hari lepas baru tergerak ati nak tengok..nah,skali tengok,maraton terus sampai abis..xde laa striahgt 20 episod..tapi sehari setengah j abis tengok..naseb baek cerita die ok..sape ade mase terlebih,boleh laa nak tengok pn..

pastu lepas mandi,bukak fesbuk,ade kawan ku upload gambar ABC 120 moments..skali ngn tag..klo x,aku x tau pon..trimas kpd p-din..paling aku terkenang bile tengok ini gambar..haha..beremosi pulak kt cni..

haha,boleh menang bilik terbersih x??

peh,memang terbaek kn???ni kalo da betol2 semangat nk bersih bilik,macam ni laa jadinye..nk masuk bilik pn sejuk je..silap2 pempuan pon xdapat nk bersihkan blik mcm kitorang buat ni..so,nanti klo daa blur sangat nk cari pakwe,mintak laa list name ABC 120 ngn aku..semue pembersih ++ hensem oh!!!..sori ye kawan2 aku promote korang smue kt sini..haha..banyak lg sebenarnye gambar,tp aku rase xnk upload sebab da bg link kan..hehe..

ok laa,tu j kot aku rase ngomelan pagi isnin..semalam x update sbb fokus tengok korea..korea bes..haha..

p/s:bilik tu 2-3 hari je bertahan klo bersihkan..lame2 kene gotong royong balik..hahaha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, March 13, 2010

sukaneka..

sukaneka..sukaneka ni biase untuk budak2 tadika,taska,taski,PASTI(same j smuenye,sj tulis banyak2)..klo kecik2 dulu,semangat j nk pegi kt aktiviti2 yang macam ni..biase aktiviti yang dimaenkan x laen x bukan,isi air dlm botol,cari gula2 dalam tepung,lari dalalm guni..klo nk ekstrim maen laa kaki gajah..tp klo kaki gajah ni kne yg ringan2 sikit..klo berat sangat,mau pexah itu tempurung kelapa..silap hari bulan,berdarah ibu kaki..haha..

pastu bile masuk skola rendah,naluri nk bermaen makin tinggi..ape lg,pegi skola ,klo yg nampak otai2 sikit main sepak tin,maen guli k..tu klo yg outdoor,masuk klas kompem basah baju..klo yg indoor laen pulak..bes sikit..maen batu seremban,saidina,tudung botol @ ceper..sbb ape bes ek???sbb yg ni bleh maen ngn budak perempuan..wahahaha..kecik2 pon da pandai nk mengarut..tp xde laa,saje j..mase tu pon x tau pape lg..ntah2,klo hingus meleleh dpan budak pempuan pon buat donno..jgn jilat suda..hahahaha..

umur makin meningkat..masuk sekola menengah..upgrade lg..maka bertukarlah arah kepada sukan nombor satu dunia..BOLA SEpAk..mase skola rendah minat maen j..tp info pemain x tau,team pon xtau jgk..so tngk bola saje2 j laa..bg aku laa..bg org laen x tau laa..lpas tu ade lagi,badminton,formula one dan macam2 lagi laa..klo malam minggu aa paling fight..knape pulak nk fight ek???mesti laa kene fight..maen x nye,ni dgn musim AF8 da nk stat(nasib raja lawak da habis),memang kne reserve awal laa dpan tv..klo x,xtertengok laa EPL hujung2 minggu nih..hahaha..tp klo sape2 nak senang,suh laa mak ayah pasang astro dua bijik..







vs


boxing day weekend ni..same2 laa kite saksikan

maka,muncul laa entri ni yg aku tulis secara tiba2 lepas sarapan pagi sabtu nih..ok jugak klo tulis enri tyme kenyang2 ni ek..huhu..at the end ~SELAMAT PAGI SEMUA~

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, March 11, 2010

video xleh blah 2

haha..mnde alah ni terjadi pg tadi..time aku free banget..komen laa klo nk komen ape yg patot..link asal video tu kt sini..saje2 aku gatal tangan nk tambah bunyi sampingan yang x berape nk best..lirik korea ssh nk hafal,so aku strumming je mengikut kesesuaian..




p\s:segala keburukan amatlah dikesali..hihihi

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, March 10, 2010

kalut..

hari ni agak kalut..xtau laa kenape..stat pagi aku nk cas nset aku...22 nset bateri kosong..sbb adik aku suke sangat gune buat dengar lagu + maen game..bangun pagi j aku terus cas..nampak mcm masuk..lpas tu aku tinggal laa buat kerje2 laen..skali da lame dkat 2 jam,aku x tngk laa..biase da penoh,so aku tutup laa plug..xnk laa bazir2 letrik nih..hihi..skali bile aku nk klua,aku ambik nset,satu j full..lg satu x bergerak..terkonfius jgk aku kt situ skejap..bengang pn ade..aku ni jenis x bes klo klua x bawak henpon..bkn nk kate x leh berpisah ngn nset..bkn sbb awek k,ape k..awek pn xde..hahaha..tp sbb klo ade urgent2 case kan,senang..

ni jugak yg bagus..bateri tahan lame..masuk longkang pon ok lg..

tu satu hal..,lpas tu time nk bli sarapan,aku nk keluarkan duit nak bayar,skali aku tercampakkan syiling tu..slamat jumpe balik..klo x rugi 50 sen..hihi..berguna oo 50 sen..xde 50 sen,x leh beli kereta idaman..sbb da kalut sngt,time nk makan tu aku bace doa betol2..walaupon perot da lapar sngt nih,tapi tahan jugak..mkn pon slow2 sambil bace paper..klo gelojoh2,tercekik aku kt situ,mungkin jadi arwah kot blog ni..hihi..alhamdulillah,kenyang,xde pape..

sape nk drive kereta idaman dgn senang,jadilah encik polis..hihi

lpas tu aku bajet nk adekan video ala2 video xleh blah..sbb ari ni 10 hb..da 3 bulan aku berlatih menjadi pemain gitar x berbayar..haha..agak2 da bosan ngn lagu melayu,padhal baru blaja ckit j..aku jumpe satu lagu korea..cam bes j..tp bkn kpop perempuan..kpop lelaki..style diorg pn aku minat jugak..lagu die macam ni..kod gitar die pn senang j..aku tngk kt youtube jgk..tp mcm x konfiden lagi..lirik pon x hafal sangat..so aku blajo dlu laa..boleh klo nk maen,tp kompen x jd mcm diorg maen..haha..

haa,macam tu lah lebih kurang kekalutan yang berlaku arini..tp semua masih ok..alhamdulillah..syukur kepada tuhan g yg memberi rahmat dan nikmat..amin..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, March 9, 2010

alamak

alamak!!!!haha,ade unsur saspen x???klo ade maknenye berjaya juga laa cikgu BM aku mengajar aku bahagian tersebut dgn baik..hehe..bkn ape sebenarnye,ari ni aku ingt x terupdate dh blog ni..sebab aku nak simpan idea ntuk esok..esok hari special jgk laa bg aku..huhu..ntah pape,huajn xde,ribut xde tetibe wujud hari special..tp special ni melibatkan aku sorg j..tak bersangkut-paut dgn anasir2 laen..

pagi2 aku da semangat nk update blog sbb smalam result exam kluar..patotnye khamis ni di umumkan mnde tu..tp ade masalah ape ntah,jadiknye terboleh untuk disemak..dan aku termasuk dalam kalangan manusie2 bertuah itu..ngeh3..blik kpd cerita sal,lepas buat ckit housekeeping,telepon ku berbunyi..yg naek number kawanku nazirul..lpas ckap ngn die,tersedar aku talah di miskol oleh heriy..heriy berkunjung ke bandar sbb teman mamut buat ckit urusan..aku yg mmg xde keje join skali..drpd mengadap laptop ni jee,baek kluo ngn kawan..huhu..terjadilah aktitviti berjln smpai pkol 3..xde buat ape sngt pn,sembang2 kt pantai sambil minum air kelape,mkn keropok juga..part ni patot berterima kasih kpd danial..sbb ape???pham2 sendiri laa..sbb die,bleh aku backup duit minyk kereta ku..haha..

mcm ni aa air kelape kitorg minum..panas2 nih mmg sedap klo dapat..haha

da semayang zohor,salam2,blik umah..penat seyh..sbb cuaca mmg panas skang ni kan..hmm,mmg bahaye klo panas2 sngt..jadik,sebagai pesanan,jgn klua rumah jalan kaki..klo klua naek kereta,boleh..hihi..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, March 8, 2010

chess,gitar dan aku..

macam biase,aku suke pagi..so,pg ni aku rase cam bes j nk update ini blog..tajuk ni telah lalu lalang dlm kepale agak lame,tp semalam baru rase nk buat entry..hahaha..semenjak duk umah ni,macam2 jugak mnde aku buat..klo aku dapat cuti sampai bln 7 lg banyak-banyak kerje aku bleh buat..hihi..pos ni nk cakap pasal 2 mnde x termasuk aku..chess & gitar..sebab 22 mnde alah ni ade kt umah aku...sape nk datang maen,pintu umah ni terbuka jee..

pertama cakap pasal chess laa..bg aku,aku respek org yg pndai maen chess..pastu aku slalu akan pikir sape yang pandai maen chess ni mesti bijak pandai..ye laa,ssh kot nk hafal movement buah catur tu..haha..banyak jugak ade atas papan tu..kalau flashback balik zaman skola dlu,klo lepas exam,pegi sekola,mesti ade student yang bawak chess..maen laa chess tu dr masuk kelas sampai balik..cume tolak waktu rehat je..sini,pak cik list advantage maen catur..

* chess menjadi inspirasi kepada motivasi diri sendiri -Ia menggalakkan anda mencari jalan yang terbaik, perancangan yang rapi sehinggalah tamat permainan, motivasikan diri anda supaya tidak mengulangi kesilapan yang sama dan mengurus masa berfikir.

* chess dan sains - Catur membangunkan pemikiran yang saintifik. Sewaktu bermain, anda cuba untuk memperkayakan variasi cara buka mainan anda, anda cuba untuk mencari idea-idea baru, cuba untuk teka dan hasilkan keputusan, anda tentukan hipotesis dan seterusnya anda membuat pergerakan disamping menguji pergerakan anda tadi.

* chess dan teknologi - Apa pemain catur buat ketika bermain? Hampir sama dengan sebuah komputer. Anda akan cuba mencari jalan yang terbaik pada masa yang ditetapkan.

* chess dan matematik - Catur melibatkan pengiraan nombor sehingga infiniti iaitu sebarang pengiraan melibatkan dari awal permainan, memastikan bagaimana untuk menyerang dan bertahan dan yang pasti anda menggunakan otak anda sendiri, tidak seperti sesetengah mesin.

* chess melatih daya penumpuan - Sewaktu bermain, anda hanya menumpukan pada satu tujuan, bagaimana untuk syahmat lawan dan seterusnya menang.

ni sudut yg terdapat kt umah aku..skali ngn meja tersedia..ngee3

turn gitar laa pulak..gitar ni da lame orang maen sebenarnye..dari zaman rock kapak dulu2 sampai laa zaman indie skang ni..banyak lagu boleh layan..sape x pandai maen gitar boleh belajar..kejap j..hihi..klo nk lg bes masuk kelas muzik..xde keje sangat bleh apply KPLI jadik cikgu muzik..part ni,suke bile tngk cite school of rock..hidup di kelilingi ngn muzik..lg bes klo dapat g jamming ngn kawan2..haha..mcm ye j pegi jamming..smue maen gitar..alat laen xde orang nk maen..hahaha..ni pulak advantage gitar kepada pemain nye:-

* Dengan bermain gitar.. seorang pemain gitar itu memerlukan kedua dua belah tanagn secara serentak... ada kajian yang mengatakan dengan bermain gitar kita dapat menggunakan otak kanan dan kiri kita dengan simultaneously...Oleh itu ianya dapat melatih kita untuk menggunakan otak kanan dan kiri kita secara serentak..dan dapat menambahkan pertumbuhan neuron di otak kita..contoh nak maen gitar gune both hand..jari2 lagi..nak hafal kod pon skali..

* Tahukah anda, dengan kebolehan bermain gitar anda mampu mencari cinta sejati.. dengan mengunakan kebolehan yang selalunya orang lain tidak ada.. anda mampu mendapatkan cinta anda dengan mudah...Percaya atau tidak.. hampir semua wanita didunia ini menyukai seorang lelaki yang mahir bermain gitar... ini kerana mereka rasa terhibur apabila anda memainkan lagu-lagu cinta untuk mereka...

*Dengan bermain gitar anda dapat mingisi masa lapang anda tanpa rasa kebosanan yang melampau..pemain gitar itu mampu menghiburkan diri mereka sendiri dengan memeluk gitar kesayangan sambil memetik lagu-lagu kegemaran mereka..mcm peluk awek k???xlaa..mane ade org peluk awek mcm peluk gitar..klo ade sila panggil JAKIM..haha

*Dengan bermain gitar.. anda mampu menjadi seorang bintang yang terkenal... ini kerana anda mampu menghiburkan diri anda dan semua orang...anda mampu membuat persembahan di stage tak kiralah di konsert ke...persembahan sekolah ke...atau apa-apa persembahan lah..dengan cara itu anda mampu menjadi popular dan mempunyai peminat dek kerana persembahan anda di show-show yang anda buat..tp aku maen gitar suke2 j..buat bising kt umah..haha

ni pulak sudut maen gitar..hohoho

nota pak gad:sumber dari blogger laen..lagi satu,aku x pandai maen chess..hahaha..sori chess sbb x leh maen ngn ko..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, March 6, 2010

cerita hujung minggu

assalamualaikum pembaca2 smue..hujung minggu ni cam bes j..aku pegi jenjalan laa jgk..tp dgn family..ntah camne bleh tergerak hati parents ku ntuk makan angin..hihi..destinasi x jauh,x dekat..kuantan jee..sbb aku ade pak cik ngn makcik kt sane..hotel suda free kt ctu..budget penginapan bleh pindah pegi budget shopping..haha..bertolak pagi jumaat..dkm pukul 10..jln pn ok j,x cbuk..haha..mcm aku j drebar..pdahal aku tido j memanjang sbb mlm tu tido agak lewat..hihi..sampai kuantan da tengahari..hari jumaat kne smyang jumaat laa..

da sudah bahagian wajib,bleh laa berehat..hajat nk berehat,tp umah makcik aku punye laa bes..ade wi-fi..+++ aircond..terus aku x tido..on9 terus lpas lunch..tp x update blog laa..juz blogwalking and facebooking..cm x sesuai j update blog umah org..haha..petang tu kire mcm family gathering jgk laa..smpai mlm..mkn2,sembang..aku klo makanan da bnyk agak melalut ckit..mkn laa..boleh maju kehadapan perut ku klo berterusan begini..haha..

1st time laa ni aku datang cni..

esoknye @ hari ni,aku berjalan laa..pegi mane???aku klo kuantan ni x tau sangat..tp majoriti suggest ECM.dlm name panjang east coast mall..aku ingt cincai2 j..tp ble masuk dlm mmg ok jgk laa..dgn keadaan cuaca luar yg panas terik,lega aku ila rase sjuk kt dlm..jln punye jln punye jln,overall aku boleh kate mcm mid jgk laa..tp ok laa,kt kuantan ade,kt terengganu xde..hihi..rakyat terengganu obses ngn mydin mall j..tp hari ni nafsu aku nk shopping xde sngt..sbb jln ngn family kot..haha..klo ngn mmber2 ade jgk terbeli kot..so hari ni mkn2 j laa..
lg pon da besor2 ni malu pulak nk tunjk kt mama aku klo nk bli pape..mintak elaun,aku bli sendiri ok..haha..

xde ape sngt nk buat,gambar kerusi urut pn aku ambik..hahaha

tp yg laen shopping laa..abah aku bli kasut sepasang,seluar pn ade..mama aku lg aa,2 pasang die beli..adik2 aku ade laa bli2 baju sluar..aku j jd baek ari ni x bli pape..hahaha..lg satu hal,gambar pn aku x ambik..klo x bleh gk tampal kt cni..da siap shopping2,kami blik umah laa..cuace mmg panas terik..dahaga j memanjang..so,pegi lunch..satu x bes,aku lunch semeja ngn awek x lawa..so,malas cite panjang..lpas lunch,blik umah terus..aku x cakap banyak,tido smapi petang..lpas maghrib blik umah terengganu ni..ni baru sampai..lpas tu aku pos laa ni..

ni aku da terase penat lg..so kne berenti menaip laa..nk layan hot fm big jam..layannnnn..

p/s:entri ni xde..huhuhuhu
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, March 5, 2010

agak tergembira

ape guna follower??aku pn x tau..tp aku agak tergembira jgk laa..penambahan follower agak bnyk spnjang aku duk umah seminggu ni..maybe sbb aku suka blogwalking a.k.a. melawat blog2 org..atau sbb laen???sbb laen x tau laa..entri aku,aku sendri pn x reti nk klasifikasikan cane..tp yg bleh aku ckap,crite pendek yg aku tulis bnyk berkisar pasal kwn2 terdekat aku..tu klo aku duk hostel,klo duk umah,bnyk tulis pasal rutin harian ngn aktiviti2 sewaktu dgn nye...still crite pasal kwn jgk..hahaha..x tau laa smpai bile mnde ni boleh bertahan..hahaha..tp ade jgk laa masanye rase lawas tu ade klo dpat pos mnde2 yg menyenangkan hati..bleh flashback blik kenangan2 lame ngn kwn2..nanti bile da tua2 pn bleh usha blik..gmbr pn banyak..hihi..smue ni bile kite kenang blik menjadikan kite sedar proses kehidupan yg dijadikan oleh Allah ni teramat lah baik dan menarik..huhu..mcm ustaz pn ade bile aku type ayat ni kn..tp xpe laa,bleh ingt mengingatkn antare satu sama laen..sbb sifat manusia itu teramat lah mudah lupa..


suke tngk colourful n joyful pic mcm ni..(padahal ambik kt blog laen,haha)

yg belum gembira lg,aku terasa agak bosan..tp bkn smpai tahap deseprate..haha..ye k blom smpai thap tu???ape2 aje laa..tp tahap ke'jeles'an aku bile melihat manusia2 beruntung buat bisnes on9 berada pd tahap tertinggi..mcm mane korg smue survive aa??xde k org nk ajak aku jadik partner diorg???x pn aku kne stat sndri???aigooooo..agak pening di situ..hahaha..klo ade pn yg maen klik2 link..yg tu x bes..aku suke yg ade item..nampak barang tu dpan mata..hahaha..baru laa org ckap satisfaction tu kite dpat rase..

p\s:rasenye klo nk buat senang j kot,nk stat j yg susah...
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, March 4, 2010

jgn smpai aku buang..


haha..ape laa nuffnang ni..asyik tido j..aku nk kejut pon x reti..da refresh bnyk2 kali pon,x klua2 jgk..rugi j letak kt page klo mcm ni..bkn laa nk mengharap sangat..tp alang2 da letak,bia laa de hasil nye..boleh gk aku wat duit isi minyak kete buat round2 jumpe kengkawan..jgn asyik zzzz j..klo pg2 tu xde boleh laa diterime..mane tau die sngt suka klua jln mlm2,bangun lewat..ni da tenghari pon xde lg..tensen aku..tp plik gk,nk kate die suka klua mlm2,mlm2 pon tido awal gk...ish3..ape nk jadi laa..klo kt dunia ni rmai org cmni kn bes..bndar pon x cibuk,elektrik pon jimat,duit pn x bnyk klua..hahaha..dh,selesai aku marah si nuff yg suka tido..grrrrrr..

p/s:agak2 die ni spesis ape ek..tupai hutan boleh kot..hikhikhik
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

malam2 aku...

haha..1st time dlm tempoh 24 jam aku pos 2 entri spanjang aku berblogging..nk kate aku obses,x obses sngt..biase2 j..blik2 reply komen blogger laen..patot k aku reply aa???ble pkir blik,mcm laa org tu tau klo aku reply..buang tenaga aku gk tu..tp klo da mlm2 cenggini,terase bosan,tergerak laa tangan aku nk reply ape yg ade..ni da xde ape sngt nk buat,aku pos j satu lg entri..agaga..

tp mlm ni ade friendly international..al maklumlah,world cup da dekat..td ku tngk korea selatan lawan ivory coast..klo sape x tau,didier drogba yg lari laju pastu klo tolak x jatuh2 tu maen ntuk ivory coast laa..tp korea maen ok j sbb rmai gk player die da biase jumpe drogba samada di pentas EPL @ eropah..mcm park ji-sung,lee chun young,lee yong pyo..haha..klo kne lawan dgn malaysia agak perit jgk tu..sape laa yg ade dlm list player malaysia..tp aku mmg salute kt team bola korea..dan jgk jepun..bes tngk diorg maen..lbih2 lg tyme diorg jadik tuan rumah piala dunia 2002..

zzz,ni aku rase terbengang..tetibe aku crite pasal bola..haha..nk wat cmne,tngk tv pon bola,men game pon bola..tp sape ckap mkn bola,mandi bola,tido pn bola aku x leh terime..sbb mnde tu x berlaku pon dlm idop aku..haha..tngk bola juz 4 fun walopon kadang2 ade laa terkasar bahasa samada ngn mmber2 ataupon org x pernah..sori ye smue..haha

alamak,termengantuk suda..tido2..sblom tido jgn lupe basuh kaki,bace doa..haha..klo nk ambik wuduk skali pon bagus jgk..daaa

p/s:aku berazam nk pegi jenjalan kt korea laa klo ade duit nanti..hihihi
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, March 3, 2010

ada ape dengan pg..

hehe..tajuk agak panjang..tp aku x tau laa entri ni brape panjang nye...tp melebihi 120 patah perkataan rasenye..klo x lebih,rugi laa parents aku anto pegi sekolah..stakat 120 patah,mainan budak2 nk ambik UPSR j..haha,berbalik kpd tajuk,ada ape dgn pagi(AADP)..bg aku laa,pg ni satu mnde yg bes..bangun pg,klo x mndi dlu pon xpe,cuci muka,gosok gigi,ambik wuduk lpas tu smayang..tu klo awal,lmbt lg nk cerah..klo da suam2 kuku pndai2 sendri lah..da setel yg wajib tu,baru bersemangat nk buat mnde2 laen..

klo bangun da mcm ni kne cpat2 sembahyang..heee

mcm aku yg x bekerja ni,duk cuti kt umah,mula2 tutup pagar..tutup pagar lepas smue org da klua rumah..boleh j klo nk suh ak jd butler..tp sbb parents aku nk pegi keje sendri,lepak dh aa..haha..da setel smue tu aku akn ambik laptop ni ntuk stat kerja..kerja yg mcm ni aa..update blog,blogwalking..klo aku rase x patut ckit,aku maen gitar satu dua lagu..klo penat aku dengar lagu kt radio hot fm lebih hangat drpd biase..aku mmg suka muzik..smpai bootape org kampung marah aku sbb up to date ngn lagu2..tp mase skola dlu aku wat xtau j dlm klas muzik..hihihi..bkn ape klo dengar radio,tyme pg laa pling bes..dengar panggilan hangit,dengar org membebel x tau pasal,dngr lawak2 bodo ngn mcm2 lg aa..pastu klo dengar laporan lalu lintas,aku rase mcm excited pulak nk ade kerja..x tau laa knape..hmmm..

mnde ni laa slalu memekak semenjak 2 menjak ni..haha

kemas x???haha..laundry order diterima..

pagi2 jgk laa waktu yg sesuai klo nk work out..kasi peluh cket..kt umah aku ni ade dumbell ngn tali skipping j..tu smue aku dpatkan hasil titik peluh aku..haha..boleh laa berpelu..buat dlm 10-15 minit pn dh ok..aku klo duk umah j saje2 boleh kembala kpd asal dlm mase yg singkat..laen klo ngn hostel..kt hostel mmg slalu riadah petang2..xkisah sngt..mkn laa bnyk mane pon..mkn kt dewan mkn pn da 6 kali..tp klo kt umah,mkn berkali2..klo xde inisiatif sndri,abislaa aku..haha..spanjang 4-5 hari dirumah ni gk aku setelkan smue baju2 yg aku bwk blik..mula2 aku basuh baju kemeje ngn baju kelas..da setel tu aku basuh baju2 t-shirt..lpas tu lg aku basuh sluor yg ade..lg lpas tu aku basuh baju2 jersi..las skali aku basuh sweater2 ngn lab coat..haha..skang ni smue da tersusun rapi kt blik aku..agaga..

haha..mcm tu j laa perkara2 yg berlaku diwaktu pg..klo tmbah sembahang duha lg ok rasenye..makin bertambah2 nikmat waktu pg tu..hihi..ok2,rehat2,aku pn x tau nk tambah pe..perut pn nk breakfast ni...wassalam
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Monday, March 1, 2010

mac 2010

waah,dah bln mac..klo org yg slalu jee study mesti x sdor ni bln mac..same laa ngn org yg cbuk bekerja..xde ape nk bgtau..kedatangan bln mac menjadikan kite semakin tua..tp apasal tunggu ckup bln baru nk ckap makin tua aa???perubahan hari pon da menjadikan kite semakin tua sebenarnye..huhu..so kene sedar2kanlah diri masing2..muhasabah diri..yg mane blom ckup tu ckupkan..yg da ade,tambah2kan..ni tngk gambar ni..cm bes j ayat kn..



lg satu,bertambah nye bln menandakan bln piala dunia da makin dekat..haha..mcm excited j nk tngk..xtau laa piala dunia taun ni bes k x..sbb world cup sblom ni aku duk asrama..bnyk gk terlepas match2 patot tngk..kali ni harap dpat tngk laa smue match yg team bes2 maen..agaga..tp sbb ni maen kt afrika,boleh kate kene berjaga mlm jgk laa..klo x,x leh tngk jgk..

ni grouping ntuk qualifying world cup ni..

haha..grouping ntuk world cup btol bile da nk world cup tunjuk laaa..haha..k2,lepak lu..jumpe entri laen kali pulak,,

p/s:sbnrnye nk upload grouping betol2,tp da tersalah upload,mlas nk adjust..akaka
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com