Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2010

mandi hujan

hari ni,agak havoc..sebabnye semalam x cukup tido..siang xsempat tido..ade keje ape ntah..biase aku tido..pastu malam nye aku pegi satdium tengok bola separuh akhir piala FA..terengganu lawan kedah..on da way hujahn gerimis..pastu lepas aku ngn kawan aku masuk je stadium,mencurah2 hujan k bumi..mandi hujan laa kami semalam..lame pulak tu..++ angin..memang sejuk aa..nasib baek semalam aku pakai jeans,x pakai short pants..klo x lagi laa sejuk..

tapi las2,tak imbuh pon aku pegi..tak imbuh tu bahasa terengganu..mcm x berbaloi laa kalo bahasa surat..boleh kalah pulak terengganu 2-0..cit,x menghargai sokongan peminat betol..aku baru je plan ngn kawan2 nak pegi bukit jalil tyme final nanti..haha..pastu lepak kt kedai jap,makan sikit,aku balik..mandi2,on9 kejap..bukan ape,nak tengok suku akhir liga juara-juara eropah pulak pkol 3..haha

manchester united lawan bayern munich..sah aku tengok sebab aku nk tengok kekalahan man u..da akhirnye,bayern menang 2-1..haha..hok ni baru imbuh org terengganu …

I wanna be a project alpha TV star

morning evryone..hari2 bangun pagi on9...blogging dan jugak facebooking..lepas tu jumpe laa link yang dibuat dekat page project alpha @ facebook..haha..menarik..nak jadi TV star???sape x nak..klo x percaye,tanye laa budak2,yang pegi audition AKADEMI FANTASIA,ONE IN A MILLION dan macam2 lagi laa..so,aku mlas nak pegi semue2 tu...dengan ade nye projek oleh nuffnang ni,adakah aku mampu????haha,soalan cepumas di situ..

this is my 1st entry about contest design by nuffnang..juz wanna try as well as wanna be a project alpha TV star..hohoho..if i can't achieve the target,hopefully,there will be another space or apportunity to be a good blogger..haha..thanx nuffnang for supporting blogger like us..the prize offered like this

winner(1st)- penginapan 3 hari 2 malam di 360Kuching Hotel(Deluxe Room) .. Sarapan disediakan untuk 2 orang- Hamper ADIDAS ACTION bernilai Rm100 beserta South Africa 2010 mini ball- P1 W1ggy Prepaid worth rm 1992nd and third place
- Hamper ADIDAS ACTION bernilai Rm100 …

siam ke original???

hoho,adekah anda pengguna barangan original atau siam aka local..bagi aku,x kisah,mane2 boleh..dan dalam almari aku ade yg ori,dan ade yg siam..x kisah asalkan bile aku pakai,rase bes j..haha..tp entri ni nk cakap pasal jersi2 yg pernah aku beli dan cop namenye skali berserta nombor kat belakang..bkn aku maen tahap tertinggi macam messi k,ronaldo k..tapi sekadar suka2..sbb kalo kat tempat aku belajor tu,banyak jugak tournament yang disertai..terutame futsal..so,ade la atem yg aku slalu maen..ni jersi,pastu aku nk cite ckit asal usul die smpai kat tangan aku

belakang


merah(13)ni aku beli mase skola menengah,time tu form 3..saje maen bola kat skola..nampak unity dan bersosial sikit kan..dulu aku x maen bola..masuk skola menengah,rase jeles tngk org maen bola,so aku maen laa ape yang patot..sposen due..skali cikgu suh bli jersi,aku pon beli..sampai hari ni masih ade..cume saiznye besar gaban..haha2. hitam (17)
ni paling baru aku beli..xde laa baru sangat..akhir taun lepas..ni untuk maen kt…

jenis hujung minggu

hujung minggu ade jenis jugak ye..kalo sesiape yang perasan,kt mlaysia ni ade 2 jenis..yang pertame jumaat & sabtu..ni dekat terengganu,kelantan,kedah...yang lagi satu pulak,weekend sabtu ahad ykni di negeri2 selaen yang aku taip tu.mane satu bes???aku laa yang bes..haha..tetibe lak aku yang bes..bes sbb aku boleh rase kedua-dua jenis weekend tersebut..mase aku skola rendah ngn menengah,aku cuti jumaat sabtu..bile masuk U,aku cuti sabtu ahad pulak..haha..

korang yg bace ape cerite pulak???mane yg bes???tp elok jumaat yg cuti sebenarnye..ehem2,nk pegi semayang jumaat awal boleh laa..xde laa rushing2 balik kelas laa,pastu lepas semayang nk g kelas balik..bagi lelaki laa,klo perempuan x tau laa..huhu..

konfius x nk tau sape???hohoho..tp bkn aku laa

ni weekend yg berlalu semalam..round bandar kuala terengganu..no more midvalley,timesquare,OU,sunway..haha..taman syahbandar suda..ade pesta amende ntah..radio THR.fm yg buat..maen futsal pakai kain pelikat laa..aku pegi ngn beberape org saha…

jam bumi

wowowo..perkiraan aku sebentar tadi lagi 19 jam 30 minit untuk kempen jam bumi @ earth hour..kempen nk suh penduduk2 bumi tutup lampu sejam..bkn black out terus..kipas masih boleh bukak kot..klo sape over sangat berkempen,duk laa tepi pantai..amik angin pantai je..tp jangan buat hal suda..al maklumlah,malam2 setan banyak..haha..dah,tu je..klo bleh,jimat sikit pakai lampu malam2..xde laa bumi ni makin teruk..ye la,sbb kite duk buat hal banyak sangat atas bumi ni,tu yg jadi x tentu hala beliau..kejap panas,kejap sejuk..klo sejuk,sejuk sangat,klo panas,panas sangat..harap dengan kempen ni,bumi dapat memberikan kite keadaan nye seperti mane dulu..sikit2 pon ok laa..peace..

haha..buzzday..

fuh~~~hembusan nafas lega daripada aku..rase mcm sesegar udara kt taman awam batu burok yg aku pegi berlari-lari anak tadi..haha..baru balik jogging ni..saje rilek2 depan laptop..tunggu nk mandi..hari lagi satu pagi yang aku gunakan dengan sebaiknye..nasib baek sempat bangun subuh walopon agak cerah..agak je,blom cerah lagi..mlm td aku ingt nak tngk anak negeri aku maen basikal dekat copenhagen,sekali tertido pulak depan tv..penat j aku tunggu..

yang tengah j aku belom buat..huhu

nak cakap pasal aku lari2 anak tadi,penat jgk..sebulan aku x berlari..klo duk kt umah,aku cume work out bahagian tangan dgn perut @ abdomen j..xde laa nk suh jadi perkase mcm sazali samad atau malik nor..tp sekadar sedap mate memandang..hahaha..bes kan..sedekad dari hidupku,aku gemuk gedempol,sedekad lagi aku jadi slim laa skit..xde laa slim sangat..hahaha..sekadar boleh laa challange sahabat2 ku di padang bola..

berkait pulak,bile cakap pasal bola,maka adelah seorg sahabat aku yang jugak rumate aku ahmad naziru…

entry mudah di pagi hari..

haha..alhamdulillah,masih ade lagi peluang untuk berpijak di bumi Allah yang cantik,indah,sempurna ni..pos ni cume nak bagi acknowledgement dkat cik madihah yang telah membagikan kepade aku award yang cambest ni..poyo betol aku kn..padahal da berlambak2 blogger laen da kumpul award..x percaye jgk aku dapat mnde2 ni..haha

langkah pertame,aku akan save gambar tu dlu supaya dapat letak kt sini..haha..


da ade gambar ni,baru laa boleh bagi dekat blogger laen pulak..aku pon x tau jgk nk bagi kt sape..hihi.so,sape yg ade blog tu aku kire TOP laa..haha..amacam,boleh???jadik penerima-penerimanye ialah

ipenhajwankabakogasang harimashafikaayaabuyatmyajajayang ade name kt atas ni,jgn lupe pulak..buat ni:-
* Thank dan link pada orang yang memberi award * Berikan pada orang yang anda rasa bertuah dan hebat * Inform mereka bahawa mereka menerima award dari anda
haha.sudah cukup rasenye..penat jugak copy past link kn..klo bleh nk bagi smue blogger yg folow aku,tp aku rase klo nk buat camtu,sampai malam laa…

aku dah dewasa ke???

saat bangun tido pagi tadi aku mandi..skang ni memang ruti,bangun area 6.30-6.45..solat subuh..lepas tu macam biase org laen semue bersiap pegi sekolah..sebelom pergi,abah aku letak duit atas meja..agak banyak..terkejut jugak..haha..skali sblom die menyetat enjin kereta, die pesan..

"arini pegi pasar beli ikan..beli ikan tenggiri..klo ikan tenggiri xde,bli ikan kerisi..klo dua2 xde,bli ikan kembong.."

wah,agak mencabar tugasan ari ni,haha..bukan x pernah buat..tp jarang2..klo ayam tu selalu sangat dah..maknenye bertambah laa kerja umah nk kene buat..biase beli surat khabar ngn sarapan diri sendiri jee..haha..on9 tu x payah cakap,bangun pagi je,aku bukak laa laptop..klo da xde ape sangat,aku biar je laptop on kt situ..haha..

imej google
dapat lauk tenggiri mcm ni lunch nanti ok jgk..haha

pastu kan,tertanye jugak,adakah aku telah dewasa..aku suam2 kuku da dewasa kot..semalam ade org tanye aku ade perihal aku minat kat sape2..dgn bertanye sepatah due dekat blogger ipen,aku menunjukk…

aku dapat award jugak ke??

award oh award..baru aku tau macam2 ade dln berblogging ni..award laa,contest laa..ilmu pon banyak..x sangke ade jgk yg nk bg mnde2 ni kt aku..bes jgk..ambik j laa..hohoho
1. thank and link the person that gave u the award ye tuan2 dan puan2
anugerah diterima daripada dua org blogger ini cik iqa & cik zaradgreat gasahamnida chinguya...

2. pass this award onto 15 blogger you've recently discovered and think are fantastic 15 ?? agak banyak..tapi letak j laa..alang2 nk bagi award,bg j banyak terus

-pak cik uncle
-cik dahlia -wordz-space -community malaysia
-ceritera-sindarela -cik kasmiza
-miss d -ideologynas -sembang kita
-cik afifah -encik yusuf
- encik khairisafwan - cik halena
-ms. lilies

3. contact said blogs and let they've won the award klo nk buat surprise x leh k???haha

4. state 7 things bout yourself 7 jee???bg laa lebih sikit..haha

-saya sedang bercuti
- boleh diajak menonton cerita korea
- suke jalan2 dgn kawan
- selalu masak dlam bilik dgn kwn2
- suke pakai baju murah2..haha
- baru nak sam…

tukar tajuk

huh..aku bajet nak pos entri baru semalam..siang mmg aku x update sbb skang ni mate aku kuyu je klo siang2..bukan ape,alhamdulillah,bumi ini sering dicurah dengan air hujan yg sememang nye sejuk..cume hari ni j panas dan cerah..so aku pon cerah laa jgk nk update friendstop ni..haha..yg tukar tajuk tu sbb aku da plan nk tulis entri bertajuk 'EMO' klo liverpool menang malam tadi..haha..tp sekali kalah..pelik kan bile menang,aku nak EMO..klo kalah,xnk pulak..

saat gembira tidak menyokong man u..

aku nk emo sbb aku nk lepas geram kt fan MAN U yg majoritinye kwn2 aku yg perasan MAN U bagus and have NO manner..yg mane ok tu,ok laa..da menang,nk berlagak sombong lagi..maki2 team laen..mmg laa mcm sial..sape x bengang..so,klo MAN U kalah,x kire laa ape2 match,siap laa aku psiko korang..padan muke..dan klo ade sape2 yg perasan,fan man u ni kebanyakan hanya sokong kelab tu,tp x tau pape..tanye la,kebanyakan yg sokong man u ialah awek2 yg slalu ikot die punye boyfie,bangla2,yg lembut2 aww…

cuti-cuti terengganu

peng'update'an entri kali ni bnyk berkisar pasal hari aku membawa orang jauh dalam entri sebelom ni bersiar2 sekitar kuala terengganu..ape ade dengan terengganu???meh cni,biar tourist guide yang tunjuk..haha..tourist guide???ye,tourist guide..sape nk suh tunjuk jalan,boleh saja..

1st,x laen x bukan,pasar payang..yg aku pegi semalam,situasi memang da boleh agak klo tyme cuti sekolah..SESAK..parking bas penuh..klo bas pon penuh,masakan pula kereta yang skala nye jauh lebih besar klo nak banding dengan bas..sape2 yg datang cni x laen x bukan..klo yang dekat2 maybe pegi pasar basah,tp klo yg jauh2..haaa..mesti target songket ngan barang tembaga..keropok pon banyak..klo shopping kaen kat sini,boleh kalah shopping kt midvalley..mcm pakcik aku,bli kaen 3 plastik(songket dan sebagainye)..mcm x caye..rm1k..hebat kan kuasa membeli penduduk di malaysia..tp boleh consider laa sebab die datang sekali sekala dgn nyai aku..aku jadi tukang bawak barang j ari tu..haha..

jom pakat mari cni..klo x…

lawatan org jauh

hari ni nenek aku datang..tp aku x panggil die nenek..aku panggil die "nyai"..sape yg ade keturunan jawa tau laa..x bajet pon die nk datang terengganu ni..ingat die singgah sampai kuantan j..slalu aku dan family yg balik kampung kt johor tu,tapi kali ni x leh balik..so bile nyai aku sampai,meriah laa sikit rumah aku tyme2 cuti skola ni..die x datang sorang..skali ngn family pakcik aku...semalam die tido kuantan,arini datang terengganu..dalam area tengahari jugak laa sampai sini..lpas mkn2,rehat2,semayang,buat laa plan..plan nk g mandi pantai..wohoooo..lame kot x mandi..bkn senang nk pegi mandi pantai ni..hahaha..

ni laa nenek @ nyai aku..gambar sisi suda..haha

setting punye setting.lpas asar bertolak..x jauh pon..pantai cendering je..cakap pasal pantai cendering ni,korang smue jgn x tau pulak,cite HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA terbitan KRU tu shooting kt sini laa..wawawa..camtu pn nak kecoh..ntah bes k x cite tu,aku pon x tau..jadi laa aku pelaut petang tadi..ade laa adik aku ngn …

entah laa

pagi tadi aku bangun dalam keadaan beremosi..ntah kenape,aku pon x tau..mungkin sbb ni 1st time aku tido balik lepas subuh sepanjang 2 miggu kt umah...lg teruk kalau body aku mengatakan diri ni patot kene pegi kelas..haha..sebab aku baru je grad daripada buat foundation..sape yg belom habis lagi,kene laa register hari ni..aku ni pulak menuggu tawaran untuk buat degree..tp asalnye aku rase sebab aku x cukup tido..x cukup tido kerana melayan drama korea..tajuk die IRIS..da lame ade dalam external hard disk aku,tapi 2 hari lepas baru tergerak ati nak tengok..nah,skali tengok,maraton terus sampai abis..xde laa striahgt 20 episod..tapi sehari setengah j abis tengok..naseb baek cerita die ok..sape ade mase terlebih,boleh laa nak tengok pn..

pastu lepas mandi,bukak fesbuk,ade kawan ku upload gambar ABC 120 moments..skali ngn tag..klo x,aku x tau pon..trimas kpd p-din..paling aku terkenang bile tengok ini gambar..haha..beremosi pulak kt cni..

haha,boleh menang bilik terbersih x??

peh,memang ter…

sukaneka..

sukaneka..sukaneka ni biase untuk budak2 tadika,taska,taski,PASTI(same j smuenye,sj tulis banyak2)..klo kecik2 dulu,semangat j nk pegi kt aktiviti2 yang macam ni..biase aktiviti yang dimaenkan x laen x bukan,isi air dlm botol,cari gula2 dalam tepung,lari dalalm guni..klo nk ekstrim maen laa kaki gajah..tp klo kaki gajah ni kne yg ringan2 sikit..klo berat sangat,mau pexah itu tempurung kelapa..silap hari bulan,berdarah ibu kaki..haha..

pastu bile masuk skola rendah,naluri nk bermaen makin tinggi..ape lg,pegi skola ,klo yg nampak otai2 sikit main sepak tin,maen guli k..tu klo yg outdoor,masuk klas kompem basah baju..klo yg indoor laen pulak..bes sikit..maen batu seremban,saidina,tudung botol @ ceper..sbb ape bes ek???sbb yg ni bleh maen ngn budak perempuan..wahahaha..kecik2 pon da pandai nk mengarut..tp xde laa,saje j..mase tu pon x tau pape lg..ntah2,klo hingus meleleh dpan budak pempuan pon buat donno..jgn jilat suda..hahahaha..

umur makin meningkat..masuk sekola menengah..upgrade lg..m…

video xleh blah 2

haha..mnde alah ni terjadi pg tadi..time aku free banget..komen laa klo nk komen ape yg patot..link asal video tu kt sini..saje2 aku gatal tangan nk tambah bunyi sampingan yang x berape nk best..lirik korea ssh nk hafal,so aku strumming je mengikut kesesuaian..




p\s:segala keburukan amatlah dikesali..hihihi

kalut..

hari ni agak kalut..xtau laa kenape..stat pagi aku nk cas nset aku...22 nset bateri kosong..sbb adik aku suke sangat gune buat dengar lagu + maen game..bangun pagi j aku terus cas..nampak mcm masuk..lpas tu aku tinggal laa buat kerje2 laen..skali da lame dkat 2 jam,aku x tngk laa..biase da penoh,so aku tutup laa plug..xnk laa bazir2 letrik nih..hihi..skali bile aku nk klua,aku ambik nset,satu j full..lg satu x bergerak..terkonfius jgk aku kt situ skejap..bengang pn ade..aku ni jenis x bes klo klua x bawak henpon..bkn nk kate x leh berpisah ngn nset..bkn sbb awek k,ape k..awek pn xde..hahaha..tp sbb klo ade urgent2 case kan,senang..

ni jugak yg bagus..bateri tahan lame..masuk longkang pon ok lg..

tu satu hal..,lpas tu time nk bli sarapan,aku nk keluarkan duit nak bayar,skali aku tercampakkan syiling tu..slamat jumpe balik..klo x rugi 50 sen..hihi..berguna oo 50 sen..xde 50 sen,x leh beli kereta idaman..sbb da kalut sngt,time nk makan tu aku bace doa betol2..walaupon perot da lapar sngt n…

alamak

alamak!!!!haha,ade unsur saspen x???klo ade maknenye berjaya juga laa cikgu BM aku mengajar aku bahagian tersebut dgn baik..hehe..bkn ape sebenarnye,ari ni aku ingt x terupdate dh blog ni..sebab aku nak simpan idea ntuk esok..esok hari special jgk laa bg aku..huhu..ntah pape,huajn xde,ribut xde tetibe wujud hari special..tp special ni melibatkan aku sorg j..tak bersangkut-paut dgn anasir2 laen..

pagi2 aku da semangat nk update blog sbb smalam result exam kluar..patotnye khamis ni di umumkan mnde tu..tp ade masalah ape ntah,jadiknye terboleh untuk disemak..dan aku termasuk dalam kalangan manusie2 bertuah itu..ngeh3..blik kpd cerita sal,lepas buat ckit housekeeping,telepon ku berbunyi..yg naek number kawanku nazirul..lpas ckap ngn die,tersedar aku talah di miskol oleh heriy..heriy berkunjung ke bandar sbb teman mamut buat ckit urusan..aku yg mmg xde keje join skali..drpd mengadap laptop ni jee,baek kluo ngn kawan..huhu..terjadilah aktitviti berjln smpai pkol 3..xde buat ape sngt pn,semba…

chess,gitar dan aku..

macam biase,aku suke pagi..so,pg ni aku rase cam bes j nk update ini blog..tajuk ni telah lalu lalang dlm kepale agak lame,tp semalam baru rase nk buat entry..hahaha..semenjak duk umah ni,macam2 jugak mnde aku buat..klo aku dapat cuti sampai bln 7 lg banyak-banyak kerje aku bleh buat..hihi..pos ni nk cakap pasal 2 mnde x termasuk aku..chess & gitar..sebab 22 mnde alah ni ade kt umah aku...sape nk datang maen,pintu umah ni terbuka jee..

pertama cakap pasal chess laa..bg aku,aku respek org yg pndai maen chess..pastu aku slalu akan pikir sape yang pandai maen chess ni mesti bijak pandai..ye laa,ssh kot nk hafal movement buah catur tu..haha..banyak jugak ade atas papan tu..kalau flashback balik zaman skola dlu,klo lepas exam,pegi sekola,mesti ade student yang bawak chess..maen laa chess tu dr masuk kelas sampai balik..cume tolak waktu rehat je..sini,pak cik list advantage maen catur..

* chess menjadi inspirasi kepada motivasi diri sendiri -Ia menggalakkan anda mencari jalan yang terbai…

cerita hujung minggu

assalamualaikum pembaca2 smue..hujung minggu ni cam bes j..aku pegi jenjalan laa jgk..tp dgn family..ntah camne bleh tergerak hati parents ku ntuk makan angin..hihi..destinasi x jauh,x dekat..kuantan jee..sbb aku ade pak cik ngn makcik kt sane..hotel suda free kt ctu..budget penginapan bleh pindah pegi budget shopping..haha..bertolak pagi jumaat..dkm pukul 10..jln pn ok j,x cbuk..haha..mcm aku j drebar..pdahal aku tido j memanjang sbb mlm tu tido agak lewat..hihi..sampai kuantan da tengahari..hari jumaat kne smyang jumaat laa..

da sudah bahagian wajib,bleh laa berehat..hajat nk berehat,tp umah makcik aku punye laa bes..ade wi-fi..+++ aircond..terus aku x tido..on9 terus lpas lunch..tp x update blog laa..juz blogwalking and facebooking..cm x sesuai j update blog umah org..haha..petang tu kire mcm family gathering jgk laa..smpai mlm..mkn2,sembang..aku klo makanan da bnyk agak melalut ckit..mkn laa..boleh maju kehadapan perut ku klo berterusan begini..haha..

1st time laa ni aku datang cni.…

agak tergembira

ape guna follower??aku pn x tau..tp aku agak tergembira jgk laa..penambahan follower agak bnyk spnjang aku duk umah seminggu ni..maybe sbb aku suka blogwalking a.k.a. melawat blog2 org..atau sbb laen???sbb laen x tau laa..entri aku,aku sendri pn x reti nk klasifikasikan cane..tp yg bleh aku ckap,crite pendek yg aku tulis bnyk berkisar pasal kwn2 terdekat aku..tu klo aku duk hostel,klo duk umah,bnyk tulis pasal rutin harian ngn aktiviti2 sewaktu dgn nye...still crite pasal kwn jgk..hahaha..x tau laa smpai bile mnde ni boleh bertahan..hahaha..tp ade jgk laa masanye rase lawas tu ade klo dpat pos mnde2 yg menyenangkan hati..bleh flashback blik kenangan2 lame ngn kwn2..nanti bile da tua2 pn bleh usha blik..gmbr pn banyak..hihi..smue ni bile kite kenang blik menjadikan kite sedar proses kehidupan yg dijadikan oleh Allah ni teramat lah baik dan menarik..huhu..mcm ustaz pn ade bile aku type ayat ni kn..tp xpe laa,bleh ingt mengingatkn antare satu sama laen..sbb sifat manusia itu teramat lah …

jgn smpai aku buang..

haha..ape laa nuffnang ni..asyik tido j..aku nk kejut pon x reti..da refresh bnyk2 kali pon,x klua2 jgk..rugi j letak kt page klo mcm ni..bkn laa nk mengharap sangat..tp alang2 da letak,bia laa de hasil nye..boleh gk aku wat duit isi minyak kete buat round2 jumpe kengkawan..jgn asyik zzzz j..klo pg2 tu xde boleh laa diterime..mane tau die sngt suka klua jln mlm2,bangun lewat..ni da tenghari pon xde lg..tensen aku..tp plik gk,nk kate die suka klua mlm2,mlm2 pon tido awal gk...ish3..ape nk jadi laa..klo kt dunia ni rmai org cmni kn bes..bndar pon x cibuk,elektrik pon jimat,duit pn x bnyk klua..hahaha..dh,selesai aku marah si nuff yg suka tido..grrrrrr..

p/s:agak2 die ni spesis ape ek..tupai hutan boleh kot..hikhikhik

malam2 aku...

haha..1st time dlm tempoh 24 jam aku pos 2 entri spanjang aku berblogging..nk kate aku obses,x obses sngt..biase2 j..blik2 reply komen blogger laen..patot k aku reply aa???ble pkir blik,mcm laa org tu tau klo aku reply..buang tenaga aku gk tu..tp klo da mlm2 cenggini,terase bosan,tergerak laa tangan aku nk reply ape yg ade..ni da xde ape sngt nk buat,aku pos j satu lg entri..agaga..

tp mlm ni ade friendly international..al maklumlah,world cup da dekat..td ku tngk korea selatan lawan ivory coast..klo sape x tau,didier drogba yg lari laju pastu klo tolak x jatuh2 tu maen ntuk ivory coast laa..tp korea maen ok j sbb rmai gk player die da biase jumpe drogba samada di pentas EPL @ eropah..mcm park ji-sung,lee chun young,lee yong pyo..haha..klo kne lawan dgn malaysia agak perit jgk tu..sape laa yg ade dlm list player malaysia..tp aku mmg salute kt team bola korea..dan jgk jepun..bes tngk diorg maen..lbih2 lg tyme diorg jadik tuan rumah piala dunia 2002..

zzz,ni aku rase terbengang..tetibe aku…

ada ape dengan pg..

hehe..tajuk agak panjang..tp aku x tau laa entri ni brape panjang nye...tp melebihi 120 patah perkataan rasenye..klo x lebih,rugi laa parents aku anto pegi sekolah..stakat 120 patah,mainan budak2 nk ambik UPSR j..haha,berbalik kpd tajuk,ada ape dgn pagi(AADP)..bg aku laa,pg ni satu mnde yg bes..bangun pg,klo x mndi dlu pon xpe,cuci muka,gosok gigi,ambik wuduk lpas tu smayang..tu klo awal,lmbt lg nk cerah..klo da suam2 kuku pndai2 sendri lah..da setel yg wajib tu,baru bersemangat nk buat mnde2 laen..

klo bangun da mcm ni kne cpat2 sembahyang..heee

mcm aku yg x bekerja ni,duk cuti kt umah,mula2 tutup pagar..tutup pagar lepas smue org da klua rumah..boleh j klo nk suh ak jd butler..tp sbb parents aku nk pegi keje sendri,lepak dh aa..haha..da setel smue tu aku akn ambik laptop ni ntuk stat kerja..kerja yg mcm ni aa..update blog,blogwalking..klo aku rase x patut ckit,aku maen gitar satu dua lagu..klo penat aku dengar lagu kt radio hot fm lebih hangat drpd biase..aku mmg suka muzik..smpai boo…

mac 2010

waah,dah bln mac..klo org yg slalu jee study mesti x sdor ni bln mac..same laa ngn org yg cbuk bekerja..xde ape nk bgtau..kedatangan bln mac menjadikan kite semakin tua..tp apasal tunggu ckup bln baru nk ckap makin tua aa???perubahan hari pon da menjadikan kite semakin tua sebenarnye..huhu..so kene sedar2kanlah diri masing2..muhasabah diri..yg mane blom ckup tu ckupkan..yg da ade,tambah2kan..ni tngk gambar ni..cm bes j ayat kn..



lg satu,bertambah nye bln menandakan bln piala dunia da makin dekat..haha..mcm excited j nk tngk..xtau laa piala dunia taun ni bes k x..sbb world cup sblom ni aku duk asrama..bnyk gk terlepas match2 patot tngk..kali ni harap dpat tngk laa smue match yg team bes2 maen..agaga..tp sbb ni maen kt afrika,boleh kate kene berjaga mlm jgk laa..klo x,x leh tngk jgk..

ni grouping ntuk qualifying world cup ni..

haha..grouping ntuk world cup btol bile da nk world cup tunjuk laaa..haha..k2,lepak lu..jumpe entri laen kali pulak,,

p/s:sbnrnye nk upload grouping betol2,tp da ters…