Skip to main content

sumpah x bes

cite ni bes..tajuk entri j x bes..

jumaat ke-4 tahun 2009..waktu pg yg hening ni,aku rse nk sambung j tido smpai pkol 12..tp aku tau,aku xmampu buat mnde 2..haha..mmg tido itu amalan turun temurun yg bes,tp aku mmg x terbiase nk tdo straight lame2..aku scroll down analog nset ku untuk usha2 my blog list..tp smuenye x diupdate lg..so aku try pkir idea mengupdatekan aku punye page ni..harap2 aku x tulis mnde2 yg mengarut atau mencarut..haha..nk wat mcm mane..melangkah ke alam dewasa menjadikan neuron2 otak bergerak pantas untuk meluahkan sesuatu walaupon tanpa kite kehendaki..

weekend ni hajatnye nk pegi tngk wayang..ade due j cite yg klo aku pegi beratur kt midvalley atau mane2 panggung berhampiran..spy next door dgn adnan sempit..yg laen sori laa..aku tolak awal2..sbb aku ni memilih cket klo nk tngk wayang..spy next door mmg da lame aku tunggu sbb aku mmg minat dgn jackie chan..x bosan tngk die punye stunt walopon da makin tue..adnan sempit cite bangang..klo pegi tngk,kompem sakit perut ketawe..aku suke cite2 yg style mcm ni drpd tngk cite2 antu mrepek tu..bikin kecut perut aje..bkn aku takut,tp mmg x minat ngn cite2 cmtu..aku dgr2 komen org pn,due-due cite ni ok dan bes..ahaha..x sbor rasenye nk pegi..sape nk join leh tinggal no kt oppa yek..hihihi..


kt cni gk ingin dikhabarkan aku terbengang ngn dri aku sendiri..patot k aa?mane x nye,mcm org laen yg ade naluri nk berpasangan,mcm tu lah aku skang ni..time ni laa jgk die nk datang..tp bkn tahap maksima laa..calon pn xde..cume prasaan tu j..tengah2 aku bengang ni nk aje mkn aiskrim sky high kt kiosk bawah..bia boleh naek k langit bersempena name air sekerim itu sendiri..mmg nikmat aa..dh aa murah j..tp betol,klo bab jiwang2 ni die ssh nk ckp..ade time bes,ade time bergolak gk..tngk laa,klo pndai urus,ok j rasenye..aku hrap aku menjadi seorang pengurus yg baek dan penuh wibawa..hahaha..pengalaman zaman dahulu kala aku rasakan wajar dijadikan iktibar..

hmm,papepon,sarapan x leh tinggal..sbb care hidp yg sihat dimulakan dgn sarapan yg berkualiti..hehe..jom breakfast,aku rse lapor laa..lg pn ari ni aku rase nk mkn bisktut marie ngn air milo..haha,bes3..

Comments

*~ aRaBeLLa ~* said…
baru semalam tgk adnan sempit nih..kalo nak ikotkan jarang sgt layan citer melayu..huhu btw mmg kelakar la..huhu
jaya jr said…
haha..
ni rase x sabor nk g tngk nih..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka