Skip to main content

aku benci semue ni..

mlm ni aku plan awal2 nk tngk liverpool lwn spurs..tp entri ni x nk ckap pasal bola..dan ingin diberitahu yg pos ini agak kasar dan menyerlahkan sedikit sifat kasar yg ade dlm diri aku..

1st skali aku da lame bengang ngn U.I.A.M=univer siti ini amat menyeksakan..sabor j laa..da 2 taun aku tahan..tp ni pluang terbaek yg aku rase untuk melepaskan smue angin2 panas dlm badan aku..minggu ni mmg agak teruk..sial gk aa..aku pn x pham knape..peraturan2 diubah secare tibe2..fellow,guard x kire laki k pmpuan smue mcm celake..smue hal student nk ambik tau..mcm cibai..dari dress code pegi kelas smpai laa care pemakaian kt asrama..mmg berapi2 jiwa aku dgr org laen punye kes..blom smpai atas kpale aku sndri xpe aa,tp klo da aku yg kne,mmg kne maki aa ngn aku..

paling aku x puas ati pakgad ngn makgad aa..tp pakgad extra lg..dh mcm ape aku tngk..nk kate polis,perut smue boroi2..nk kate pkai bju biru,diorg pkai bju putih..otak udang aku rase,bebal pulak 2 sbb klo x,xkn diorg jdik security j..klo cerdik kompem jd inspektor k..aku heran,walopon sedemikian,minggu ni diorang saman org sesuke ati j..kesalahan x sepatutnye pn nk cbuk2 gk..sumpah aku bengang ngn makhluk2 asing yg xleh tngk org duk senang ni..sumpah klo diorg wat lbih2 lg aku x tau nk wat pe..bagus nye klo rmai org bace entri ni..biar org tahu uia ni bengom die punye pengurusan..suke ambik duit student x tentu hala..sape2 nk masuk uia pkir laa panjang2 masak2..klo x menyesal korang smue nnti..

p/s:pos ni sekadar nk luah perasaan..xtau aku nk tulis kt mane pasal kegilaan yg berlaku kt tmpat aku blajo ni..

Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka