Wednesday, January 6, 2010

cerita dahulu kala

sebelah kiri darjah 5,sebelah kanan darjah 6...

hidup aku diteruskan mcm biase..walopon skang ni kpale otak aku trus disumbat ngn mcm2 mnde...blajo,pegi kelas tu da mmg satu hal,hobi sampingan aku kadang2 buat kpale aku jadik pening..cuak gk klo pikir2 blik..dh aa ni las sem..aku nk lpas,pastu rilek2..slh satu care ngn buar mnde alah ni..ni pon aku baru habis kelas physic..tajuk semiconductor yg aku blajo td mmg dh ade jgk la basic cket2 dlm otak aku ni..mmber2 kamceng aku sume x pegi klas..falah d a nk pegi,tp sbb ade fellow,die maen football manager sbb aku rase cite2 die lpas die jadik engineer kot..

cakap pasal cite2,umor 20 ni mmg xleh konpius2 dh aku rase..aku mase sekola2 dlu klo mmber2 aku tnye,aku cakap nk bukak kedai makan j..snang klo nk buat reunion..haha..itu dulu..tp skang ni pon,cite2 tu masih lg ade..smlm pon aku stay dlm bilik lpas menang maen futsal,aku bg tau jgk kt rumate aku..mubin,pp,palah,p-din j yg ade tyme tu..butip sambung maen futsal,syfiq ngn che'er pegi tngk show sabri yunus t dewan..synopsis persembahan tu aku x sempat tnye..maklumlah,cbuk buat lempeng..jepah ngn seli pon ade..seli xnk,tp jepah mkn dgn berselera skali walopon cicah gule j..

smlm lempeng,dlu spageti,nasik goreng,lepas ni ape lg???klo aku teruskan mnde2 ni,aku rase x mustahil aku akan dpat bukak restoran klo modalnya ade..haha..pastu yg datang smue mmber2 aku kot..sbb tu aku berusaha j kumpul mmber skang ni..hihi..snang cket nk promote klo jd..tp smue tu hanya fantasi dunia semate2...aku pernah dgr ayat yg kate "seseorang tu akan slalu dapat jd hero@juare dlm fantasinye"...mksudnye kite bkn boleh slalu capai ape yg kite nk..tp aku harap yg ni boleh ah..sempena azam tahun baru 2010..haha..

mmg style,"restoran kedai mat"..mat mane???klo korang tnye soklan tu kat mmber2 batch 0307 sbpibr,diorg akan jwab mat bulat...bulat????bulat k aku ni???sbnornya mmg bulat kpale aku ni..tp bukan mcm bola..sbb mase aku skola dlu,rmbut pendek2 j...+ aku ni dlu seorg yg gemuk,mmg bulat aa..haha..tp sbb perubahan masa dan ketika,aku agak berlaenan laa sedikit..
mmber2 pon ade ckap aku nampak laen,tp mmg manusia berubah2 x kira dlman atau luaran..name mat ni pon dlu aku bengang gk first2 dikeluorkan..tp lame2 aku da kalis,terime aje laa..kdang2 family aku pon da panggil aku mat...ade satu kes tu,mmber aku tpn umah,tp adik aku yg angkat..die tnye

"hello,mat ade x kt umah??"
adik aku selambe j jawab
"kt umah ni xde org name mat.."
kebetulan aku ade dkat ngn tepon umah aku tu,aku ngaku j laa..asalnye aku nk wat senyap j..haha

mmg lpas tu mama ngn abah aku pon ade gk panggil aku ngn name tu...sampai laa skang ni,aku pegi j tempat asasi ni pon,org panggil aku mat..cume bulat j da xde..haha

p\s:live the fullest life...


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

3 comments:

deqna a.j said...

comel ah masa kau kecik.langsung xsama dengan yg teenage.

jaya jr said...
This comment has been removed by the author.
jaya jr said...

haha..
ye k???
tp ari tu ade lg org puji..
aku pon x tau..