Skip to main content

cerita dahulu kala

sebelah kiri darjah 5,sebelah kanan darjah 6...

hidup aku diteruskan mcm biase..walopon skang ni kpale otak aku trus disumbat ngn mcm2 mnde...blajo,pegi kelas tu da mmg satu hal,hobi sampingan aku kadang2 buat kpale aku jadik pening..cuak gk klo pikir2 blik..dh aa ni las sem..aku nk lpas,pastu rilek2..slh satu care ngn buar mnde alah ni..ni pon aku baru habis kelas physic..tajuk semiconductor yg aku blajo td mmg dh ade jgk la basic cket2 dlm otak aku ni..mmber2 kamceng aku sume x pegi klas..falah d a nk pegi,tp sbb ade fellow,die maen football manager sbb aku rase cite2 die lpas die jadik engineer kot..

cakap pasal cite2,umor 20 ni mmg xleh konpius2 dh aku rase..aku mase sekola2 dlu klo mmber2 aku tnye,aku cakap nk bukak kedai makan j..snang klo nk buat reunion..haha..itu dulu..tp skang ni pon,cite2 tu masih lg ade..smlm pon aku stay dlm bilik lpas menang maen futsal,aku bg tau jgk kt rumate aku..mubin,pp,palah,p-din j yg ade tyme tu..butip sambung maen futsal,syfiq ngn che'er pegi tngk show sabri yunus t dewan..synopsis persembahan tu aku x sempat tnye..maklumlah,cbuk buat lempeng..jepah ngn seli pon ade..seli xnk,tp jepah mkn dgn berselera skali walopon cicah gule j..

smlm lempeng,dlu spageti,nasik goreng,lepas ni ape lg???klo aku teruskan mnde2 ni,aku rase x mustahil aku akan dpat bukak restoran klo modalnya ade..haha..pastu yg datang smue mmber2 aku kot..sbb tu aku berusaha j kumpul mmber skang ni..hihi..snang cket nk promote klo jd..tp smue tu hanya fantasi dunia semate2...aku pernah dgr ayat yg kate "seseorang tu akan slalu dapat jd hero@juare dlm fantasinye"...mksudnye kite bkn boleh slalu capai ape yg kite nk..tp aku harap yg ni boleh ah..sempena azam tahun baru 2010..haha..

mmg style,"restoran kedai mat"..mat mane???klo korang tnye soklan tu kat mmber2 batch 0307 sbpibr,diorg akan jwab mat bulat...bulat????bulat k aku ni???sbnornya mmg bulat kpale aku ni..tp bukan mcm bola..sbb mase aku skola dlu,rmbut pendek2 j...+ aku ni dlu seorg yg gemuk,mmg bulat aa..haha..tp sbb perubahan masa dan ketika,aku agak berlaenan laa sedikit..
mmber2 pon ade ckap aku nampak laen,tp mmg manusia berubah2 x kira dlman atau luaran..name mat ni pon dlu aku bengang gk first2 dikeluorkan..tp lame2 aku da kalis,terime aje laa..kdang2 family aku pon da panggil aku mat...ade satu kes tu,mmber aku tpn umah,tp adik aku yg angkat..die tnye

"hello,mat ade x kt umah??"
adik aku selambe j jawab
"kt umah ni xde org name mat.."
kebetulan aku ade dkat ngn tepon umah aku tu,aku ngaku j laa..asalnye aku nk wat senyap j..haha

mmg lpas tu mama ngn abah aku pon ade gk panggil aku ngn name tu...sampai laa skang ni,aku pegi j tempat asasi ni pon,org panggil aku mat..cume bulat j da xde..haha

p\s:live the fullest life...

Comments

deqna a.j said…
comel ah masa kau kecik.langsung xsama dengan yg teenage.
jaya jr said…
This comment has been removed by the author.
jaya jr said…
haha..
ye k???
tp ari tu ade lg org puji..
aku pon x tau..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka