Skip to main content

hari yg normal

hari jumaat yg indah ni,aku teruskan hidup aku mcm biase..mcm org laen..bangun j pg,smyang dlu..yg 2 first thing yg dtang dlm kpale..mmg mesti..aku bangun xde laa awal sangat,dlm pkol 6.40..aku kejut smue rumate aku..tp dh sebab diorg slalu tdo lewat,kejut pn xnk bangun..aku da siap solat pn kdang2 x de yg bangun lg..aku mmg tido awal skali dlm blik aku..xde rumate aku dpat pintas aku..haha..sbb 2 aku dpat bangun dgn mudah hasil bantuan alarm nset G705 aku..kdang2 tu ade laa jgk aku ter'gajah'kn subuh..qada j la jawabnye..

da setel yg wajib,yg harus jgnlah dilupakan..aku shaving cket2..zaman mmg da moden,shaving pkai mesin laa..kompem x berdarah..klo dlu,aku biakan muke aku dgn misai,tp skang ni aku lebih cenderung untuk potong saja..haha..shaver 2 aku pnjam dr bdak blik depan,sirlee namenye..tp die ni suke ngorat awek..aku x suke ngorat,aku suke tngk j..hihi..pg ni jgk,perkare x dingini terjadi kpd salah sorg mmber aku..nset die ilang..cibai mane la yg sakai sngt suke ambik brang org laen..cilake betol..aku sbg mmber turut sedih laa,nk membantu dr aspek mane pn xtau..duit??aku pn xde duit sngt..nk harapkn nuffnang,bru td sign up..mntk2 laa jd..ade duit lebih bru bes..aku blikan j terus pencuri2 tu nset 'batu nesan'..senang cite..nyusahkan idup org j..pdahal smue yg masuk cni bijak bestari org2nye..nk kate xde duit,elaun da ade..bangang punye org..harap2 mnde ni x terjadi la kt dri aku dan keluarge aku..eh lupe,ntuk mmber2 dan pembace pn termasuk skali..dan jgn kite yg jd pencuri sdh..mase kecik2 x kire aa sbb x mumayyiz lg..uhuk2

Ok laa smue,smoga berbahagia di hari jumaat yg mulia ini..

p/s:teringat suasane hari jumaat di sekolah menengah kne pkai baju melayu lengkap bersamping beserta kasut hitam ntuk solat jumaat..dush3..

Comments

..nOj.. said…
biar la org yg ambik tu, nanti dh tua dia paham la... ape yg dia ambk, itu la yg akan dia ilang satu ari nanti... Allah akan tarik rezeki dia nanti... heheh
jaya jr said…
harap2 mcm tu laa..
sdey da melihat org laen yg kene..
klo kne atas kpale sndri bru meletop..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka