Skip to main content

sebelom tido

mlm ni aku tido lewat..pasalnye aku da tido lpas maghrib td..ntah mcm mane ntah,aku lepak2 atas katil lpas smyang,bleg tertido..pdahal xde wat keje berat pn ari ni..cume tyme lpas asar td aku ngn rumate buat lempeng lg..ramuan die lbih kurang j..air,tepung ngn telur..stat buat pkol 5,tp pkol 7 bru setel..lame gile..klo kt kedai kompem kne baling ngn kastemer..tp aku akan improve demi memenuhi cecita ku yg menggunung itu..ahaha..

kt tepi aku ni ade mubin..ade la mnde yg aku sembang ngn die..ari ni,tyme ni j kot aku lepak ngn die..1st aku bgtau die ajak pegi annual grand dinner @ agd,die xnk..aku pn sj j trase nk pegi..slame ni x penah tepikir pn..2nd aku ajak die pegi round singapore pn die x nk gk..abis 2 mnde yg die nk..mase aku ajak mkn lempeng petang td die nk pulak..aku pn x tau..

ckap psal agd 2,harge yg kne bayor rm40..aku pn x tau patut k harga 2..aku pn x usha lg..dgr2 drpd org laen j..yg pegi round singapore 2 harga rm145..mcm bes gk..aku pn x penah smpai sane lg..excited gk nk join..tp smue 2 msih dlm proses berfikir d sebalik aku fikir pasal soalan math yg aku buat td dgn result mid sem aku bru2 ini..

betol laa klo ade org kate,hidup ni klo makin besor,mkin bnyk nk kne pkir..jd bdk kecik bes layan kpale sndri j..haha..gasahamnida,anyon-hi-jumu-seyo..

Comments

ariz azali said…
mat, ko buat lempeng kat bilik ker?
guna apa untuk goreng?
jaya jr said…
kt bilik aa..
gune multi-purpose cooker..
style gk aa..
haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka