Tuesday, January 19, 2010

aku dan nasyid

mlm td aku terjadual kan diri aku pegi kelas memprogramkan symbol dan huruf@c++..stat pkol 8,tp bdk2 ni 8 lbih bru smpai..blajo mcm biase,aku ambik smgt nk final dan cube pham2 kan ape yg patot..boleh laa cket2..ptang 2 mase aku lepak2 dlm blik sambil mkn roti disapukan planta,ade mmber aku bgtau mlm ni ade in-team yg buat performance..wahh..boleh tahan budak2 cni organize program pnggil team nasyid feymes2 cenggitu..

nk dijadikkan entri 'aku dan nasyid' ni,lepas kelas j aku terus usha pegi dewan..agak terkejut disitu melihat org kt dewan penuh smpai k blakang..aku pn masuk,trus j dri..xde niat langsung nk duduk..tyme 2 ade sorg ustaz bg ceramah..pasal kite atas dunia,hidup mati kite atau dlm kate laen style ceramah agama..tp care ustaz tu bg ceramah buatkn aku x sedor yg aku berdiri kt situ slame 2 jam..bnyk slide2 yg boleh menyentuh hati kita yg hidup atas norm2 hidup yg betul..slide psal 'abortion',org mati dlm keadaan yg menyeksakan ngn mcm2 lg lah..bru ku diingatkan kembali bahawa kita ini manusia makhluk Allah yg lemah..ceramah ditutup dgn doa iktiraf rakaman original drpd raihan..

lpas ceramah bru bernasyid..hihi..terpacul laa inteam atas pentas..tp x teruja sngt sbb aku da pernah pegi diorg punye show dlu..bleh laa layan lagu nasyid pn skali-skale..ok gk..diorg nyanyi 3 lagu j..tp apparaa punye sound system kepunyaan uia,langsung x bes,x jelas..disitu laa agak terkilan..part laen ok..lpas inteam,kump saujana pulak..diorg sumbang 2 lagu j..ok laa jgk..boleh didownload kt blik..hihi..lpas 2 aa aku terkejut,tngk jam da pukul 12 mlm..fuhh,kjap j rase..

lpas bersurai,aku pn naek blik,crite2 cket kt rumate yg xsempat tngk,pastu tido..ni pn,aku nk bersurai gk,nk pegi kelas..assalamualaikum...

p/s:video ade ambik gk smlm,tp keadaan internet menghalang aku drpd meng'upload'nye...sori2
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

No comments: