Skip to main content

aku dan nasyid

mlm td aku terjadual kan diri aku pegi kelas memprogramkan symbol dan huruf@c++..stat pkol 8,tp bdk2 ni 8 lbih bru smpai..blajo mcm biase,aku ambik smgt nk final dan cube pham2 kan ape yg patot..boleh laa cket2..ptang 2 mase aku lepak2 dlm blik sambil mkn roti disapukan planta,ade mmber aku bgtau mlm ni ade in-team yg buat performance..wahh..boleh tahan budak2 cni organize program pnggil team nasyid feymes2 cenggitu..

nk dijadikkan entri 'aku dan nasyid' ni,lepas kelas j aku terus usha pegi dewan..agak terkejut disitu melihat org kt dewan penuh smpai k blakang..aku pn masuk,trus j dri..xde niat langsung nk duduk..tyme 2 ade sorg ustaz bg ceramah..pasal kite atas dunia,hidup mati kite atau dlm kate laen style ceramah agama..tp care ustaz tu bg ceramah buatkn aku x sedor yg aku berdiri kt situ slame 2 jam..bnyk slide2 yg boleh menyentuh hati kita yg hidup atas norm2 hidup yg betul..slide psal 'abortion',org mati dlm keadaan yg menyeksakan ngn mcm2 lg lah..bru ku diingatkan kembali bahawa kita ini manusia makhluk Allah yg lemah..ceramah ditutup dgn doa iktiraf rakaman original drpd raihan..

lpas ceramah bru bernasyid..hihi..terpacul laa inteam atas pentas..tp x teruja sngt sbb aku da pernah pegi diorg punye show dlu..bleh laa layan lagu nasyid pn skali-skale..ok gk..diorg nyanyi 3 lagu j..tp apparaa punye sound system kepunyaan uia,langsung x bes,x jelas..disitu laa agak terkilan..part laen ok..lpas inteam,kump saujana pulak..diorg sumbang 2 lagu j..ok laa jgk..boleh didownload kt blik..hihi..lpas 2 aa aku terkejut,tngk jam da pukul 12 mlm..fuhh,kjap j rase..

lpas bersurai,aku pn naek blik,crite2 cket kt rumate yg xsempat tngk,pastu tido..ni pn,aku nk bersurai gk,nk pegi kelas..assalamualaikum...

p/s:video ade ambik gk smlm,tp keadaan internet menghalang aku drpd meng'upload'nye...sori2

Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka