Skip to main content

korean dlm hidup seharian

lecture week dtang lg..ni da masuk minggu 11 kot..tp adakah aku bersemangat ntuk k klas slame 20 jam sminggu???boleh kot..haha..entri2 sblom ni aku da bnyk cite pasal life aku rasenye..klo asyik ulang mnde same,takut bosan pulak..aku pn xde idea gk..tp klo ckp psal korea boleh kot..haha..mmg bes..aku pn x tau knape..aku addicted kot..sbb da slalu sngt tngk,jd terbiase

bkn aku sorg j rasenye addicted,org laen pn same..contoh nye kt umah aku,klo umah org laen main channel 103@tv3 tp umah aku 303@kbs world..smue rncangan ditengok..dari drama,gameshow smpai laa dokumentari..smpai aku pn ikut same..slh satu sbab aku minat korea yakni diorg punye dressing style..klo aku tngk korea,1st thing mst tngk baju,sluor ngn jaket2..ahaha..smpai aku pn ade gk kumpul mnde alah ni..kdang2 duit x bnyk pn,sanggup spend gk nk bli..

klo artis kompem laa snsd@so nyuh shi dae@girls generation..mmg bes tngk diorg punye performance..yg laen mcm wonder girls,fx,davichi dan rmai lg pn ok2 gk..yg lelaki punye toksah ckap laa 2pm,super junior,shinee,big bang(yg laen mlas nk type) mmg diminati rmai oleh gurlz kt lua sane..haha

haha,aku admire kpop ni..

aku ade gk ambik tau basic2 word korea..sj j sbb klo bosan gune hi,aku gune ahn-nyoung..klo bosan panggil kakak,aku pangil unnie..ok gk dpat tau cket2..nk snang aku search kt google j..hik3..aku harap dpat la aplikasikan bahasa ni satu ari nanti..daebak..

Comments

joegrimjow said…
kames ni start exam!
nursarah said…
kumawo!

haha, suka gak nak practice berbahasa korea nih..
jaya jr said…
haha..korea mmg bes..
exam juz around the corner..
sbln lg..
eQuRlz said…
sarangee...hikhik..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka