Sunday, January 24, 2010

big spender???


smlm aku kua jln2..mmg aku da plan sbb minggu lpas mmg x kua sbb maen bola punye pasal..aku ni jenis yg suke kua awal..tp klo awal sngt,mmg aku kne jln sorg2 aa..pasal mmber2 aku slalu tunggu matahari atas kpale klo nk bangun tido..so,da bangun awal,aku siap2 laa ape yg patut..buat keje hostel cket,tngk buku cket,pegi sarapan,bergitar ngn pegi bank wat kua duit..pagi smlm,tu aa skop perbuatan aku..tunggu punye tunggu pkol 11 yg da dekat pkol 12,bru ade sorg yg bangun..boleh laa..aku ajak die kua,die stuju pas2 kami set destinasi nye..

destinasi yg dituju hanyalah sunway pyramid..niat asal nk pegi timesquare,tp kebetulan mmber aku yg blajo kt jengka ajak lepak kt c2,so x pegi kt timesquare..mcm hari2 terdahulu,sbg pengguna setia public transport,aku tunggu laa bas2 itu menjemput aku..hari smlm,drebar2 bas melakukan satu perkiraan yg baek..aku kua j pagar,bas da ade..bkn satu,2 pulak tu..haha..naek bas j,mmg ade laa awek2 tmpat aku belajar..tp yg ade dlm bas yg sme ngn aku ni,bkn taste aku..jadik aku buat x tau j..aku sembang ngn member aku j danial namenye..haha..

smpai j sunway,kedai 1st yg dimasukin ialah topman..pehh,ade sale..klo baju tu boleh laa nk usha,tp jeans die sumpah mahal..klo aku betul2 xde mnde laen nk beli bru aku carik jean topman..tp smlm ade satu jeans yg harge die jadik rm65 lpas sale..aku agak tertarik..ade satu 2 j yg las..saiz mmg da saiz aku,30..tp ntah mcm mane,aku reserve dlu..aku pegi round tmpat laen dgn harapan nk jumpe yg lbih baek..aku usha gk kasut ngn baju..mmg ready nk beshoping ni..haha..smbil jln2,kami usha gk tiket wayang..xtau nk tngk adnan sempit k,spy next door..las decision,beli laa spy next door..pkol 5.30 petang..da setel yg 2,aku pegi dkat kwan yg blajo kt jengka tu(joe)..die jenjalan ngn awek die..lunch kt ciken rice shop..aku pn lapor gk..rezeki aku datang bergolek2..haha..joe blanje aku ngn danial mcd..ahaha..mmg bes..tyme aku mkn tu bnyk gk kiteorg b'bual..sambil tunggu kedatangan cesc ngn butip..diorg smpai kami sambung jln lg..

ni baju baru ku..



yg TERbeli..haha

aku jln,aku pegi dkat romp..ade satu kemeja plain yg mmg aku carik..cutting fit..aku beli sbb td mase window shopping,aku da try..warne putih j..da bayor,aku pegi kedai seterusnye..tup2,TERbeli spasang kasut pulak..dush2..haha..kejap j akaun wallet aku berkurang..tp xpe kot sbb mnde2 ni mmg da berada lame dlm bajet 2010 yg dibuat bberape minggu lalu..smpai 5.30 kami masuk panggung..tngk spy next door pn ok gk..aksi komedi yg dibuat jackie chan mmg 1st class..budak2 yg blakon dlm cite ni pn cute ngn comel j..haha..mmg gelak j manjang dlm panggung..turn adnan sempit nnti x tau la cmne..sbb cite tu lg lawak kot..abis cite,smayang maghrib,dinner kt kedai mamak..hajat nk tngk full match terengganu lwn selangor..tp kdai tu pasang piala FA..so lpas mkn j,bla terus..sambung tngk kt hostel j..terengganu menang 4-0..mmg terbaek ah..hahahaha

overall,hari smlm,aku blanje bnyk..hujan xde,ribut xde,aku pegi shopping..nk kne cover blik ni akaun bank..aku tau parents aku boleh membantu..hihihi..ok lah,setel 22.01.10..tatatititutu..

p/s:rase rugi x pegi timesquare sbb mungkin terjumpe seseorg kt sane...hahaha
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

nursarah said...

cantik beb kasut tu, ni yg wat aku nak ushar sunway piramid gak nih..adei

spyn next door best?..ish. nak nengok,

jaya jr said...

haha..trimas..
jgn jeles yekk..
tp spy next door mmg bes..

annaskeatiakuh said...

camtek kasot tuh.xrugi bli :D

jaya jr said...

haha..tq2..