Skip to main content

hari 2010.2
































walopon kami da besor,tp jgn ingt kami x suke maen mnde2 nih..pagi2 pon ok
2010.2 hari yg bes..haha..bangun pagi j lpas subuh aku lepak2 atas katil..tup2,tertido..tp mindset aku x nk tdo betol2..sbb aku ade join sukan tradisional ngn mmber2..acare tarik upih..aku,jepah,joe,mubin,shukri AR,mamut..ganti2..pegi mari,lari2,dpat jgk no 2..punye laa penat nk tarik mmber2 yg berbadan 'sasa' ni..umor da masuk 20 tp maen lg maenan budak2..ade lg laa mnde2 maenan laen yg menunjukkan sifat kebudak-budakan disebalik gelak ketawa yg terbahak2..carik gula2 dlm tepung,kaki gajah,sepak raga..mmg tradisional aa..agak terkilan sbb incik butip ,shafiq WAR,che'er dan yg laen2 xdpat serta..tp ok gk,hadiah xyah kongsi ramai2..kenyang cket..da lepas penat2 campur mkn2 cket,aku teman jepah pulang k blik..die sakit perut..aku ikut skali..nk lepak2 plak..hadiah kompem da dapat..2 yg bes..bkn slalu aku terlibat ngn mnde2 cmni..aku lepak smpai tengahari..sbb aku nk kluor outim plak lpas zohor..


lepas zohor,aku mandi,aku gerak dlu..sbb aku ade agenda sendiri..klo kwn aku ikut same mmg x puas hati..haha..sbb aku nk gunting rambut yg agak pnjang..syg jgk nk potong sbenornye,tp ape kn daya..tp xpe,hasil rambut yg dipotong kali ni agak memenuhi kehendak aku..peh,xpe la pendek cket pn..lpas aku kasi gunting itu rambut aku pegi time square..ade deal ngn sahabat aku..name wacha..budak upnm..punye laa bes,smpai2 diorg ckap psal mkn..klo da mkn dkat shopping mall cenggini,kompem mahal..tp boleh j klo nk mkn..tp rejeki 2 klo da ade,mmg x kemana..aku jln ngn cesc same aiman,sembang lebih kurang,wacha bgtau nk belanja mkn..haha..boleh saja..mkn dkat johnny..nasik+steamboat+sekerim+air thai T yg rase ntah pape..same j rase air 2 ngn air jerang..nasib org yg blnje..huhu..lpas 2 plan2 nk tngk wayang,tp rmai sngt org..diorg ajak bowling..aku x minat sbb xpenah maen..tp da smue maen aku join j suke2..maen punya maen ntuk 1st time akhirnye,aku yg menang..agaga..boleh maen lg ni lpas ni..sape nk bleh roger..jgn malu,jgn segan..

tujuan aku slaen nk jumpe kwn,nk bli kasut gk sepasang..bkn ape,aku terase nk tukor..da jemu melihat kasut yg ade kot..tp kali ni laen cket..aku mintak permisi bundaku dulu sblom beli..first time aku buat ni..xtau laa kenape..sbb ni taun baru kot..agaga..tp ntah mcm mane,x dpat kesempatan nk usha2..padahal smue2 ni bkn lame sngt x jumpe..bln puase ari tu d jumpe dh..tp nk wat cane kn..dh name pon berkawan..berkawan biar seribu,berkasih biar lah satu j..uhuk2..nk terbatok aku tulis pepatah ni..pas2 aku kate dlm ati minggu dpan j aa..aku ngn diorg pegi pekena air dlu kt mapley,pas2 naek monorail pegi sentral,pas2 bersurai k destinasi masing2..

ni mkn stemboat..xmahal,murah j..share2,,,

yg ni ajak maen,tp struggle untuk elak tempat terakhir..mcm pro tp hampeh..

klo kire,bnyk lg aku nk aku crite ntuk ari kedua taun 2010..bes j,tp aku penat..laen kali aa..semoga berbahagia dgn azam2 baru..tq..

Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka