Skip to main content

trofi emas world cup


tiket masuk ngn spek 3d ntuk tngk video show..

lg dan lg hidup aku terus dijengah oleh pengalaman baru yg mungkin sukar ntuk dilupakan..sbg peminat setia sukan bola sepak @ dlm bahasa amerika nye dipanggil soccer,kedatangan trofi world cup k malaysia mmg mengujakan..haha..walaupun ade org ckap,die lbih berbangga ntuk melihat batu nesan drpd melihat trofi world cup,tp pd aku pegi tngk trofi world cup xde salah..bkn tinggal smayang pn walau diakui smayang lwat waktu..lbih baek dr org yg xpegi,tp lagho gk wat keje laen..smlm aku ngn mmber2 excited gk aa..lpas smayang jumaat j,smangat nk kua pegi midvalley..mase tunggu bas,aku,palah ngn keri sembang kosong j..ari nampak mcm nk hujan..jepah ngn mubin pn ade same,tp diorg nk pegi sg wang..x termasuk dlm agenda yg tu..haha..tunggu lg,muncul cesc dan danial,datang ngn kancil,ingt nk pegi terus,rupenye datang parking kereta mmber j..ble butip da kua,trus naek bas pegi..nk tunggu pipi ngn p-din hajatnye,tp lagak pdin mcm sang kancil yg fikirkan idea ntuk lepasi halangan buaya membuat kan die dan pipi tertinggal bas..ahaha..




bas pn satu hal,da aa kne tunggu lame,mase dlm bas x leh dduk gk..rmai org..xkn smue nk pegi tngk trofi world cup kot..ahaha..smpai j mid,point pertame yg nk kne buat ialah cari tiket nk masuk exhibition cntre..dgr2,tiket bleh dpat ble bli prosperity berger kt mcd,tp skali tiket da habis..aku ngn butip cari jalan laen nk bli tiket..care laen tu kne bli air coke 2 botol,pastu pusing mcm roda impian,bru dpat tiket..tp satu hal yg nk pegi bli coke tu,rmai gile yg bratur..fuhh,berpeluh nk dpat tiket biarpun smue org tau dlm mid ade aircond sejuk..da setel bb tiket,trus pegi tingkat atas,exhibition centre hall kt mane trophy tour dilangsungkan..masuk2,sbb tu sesi yg berbayor,xde laa rmai sngt org..ade laa game2 tendang2 bola,ps3..tp x trase lg nk tes sbb bajet nk maen lpas ni..nk cari trofi dlu,nk tngk..round2,pastu masuk dkat fifa punya video performance..3D wooo,pkai smbil tngk spek 3D..bes2..rase mcm real j..die review blik world cup yg sblom ni ++ audio yg visual yg almost perfect,da suda,jln2 lg,smpai la bhg ambik gambar ngn trofi..excited bkn maen lg kami kt c2..tp yg xbes,ble da suda ambik gambor,terus kua x bleh masuk blik..rase rugi gile sbb x maen pape game pn lg..tp sbb perut da lapo,bla j trus pegi kfc..ssh nk jalan bwk 2 botol coke 1.5L..haha


da mkn2,smayang asar,sape yg nk blik,blik..tinggal aku,p-din,pa'an,pipi..sbb diorg nk maen boling..maen laa satu frame..longkang mmg x menjadi masalah..haha..pas2,ble dh maen boling,dgr2 dpat masuk free..kami berempat pasang plan nk masuk ambik gambor j lg skali..jam tunjuk pkul 8..maghrib blom setel lg..masuk j,tngk org pnuh gile..kami pn x consider pape,buat muke x tau,pintas punye pintas,8.30 bru dpat..nah kau,berkejor pegi surau sbb isyak 8.35..kesudahannye sempat..alhamdulillah..lpas 2,blik hostel trus..mmg penat..

sori aa kawan2,x terang,bile da boleh download kt internet,baru upload balik..hihi..ni sekadar hiasan

mase nk msuk hostel,aku masuk ikut pintu blakang..bkn lompat pagar ye,menyelit sblah pagar..skali ade fellow,yg laen smpat kua blik,aku x sempat..lpas soal lbih kurang,aku pn x nk cite panjang,xde pape berlaku..aku x di caj atas ape2 kesalahan..mungkin sbb muke aku innocent kot..haha..

haha,penat cite pasal aku ngn mmber pegi tngk trofi emas world cup..puas hati gk laa dpat tngk dgn mate kpale sndri..hihi..x smue org dpat tngk tu..ahahaha..ok2,lpak2 dlu,jumpe kt entri laen pulak..

penanda buku:perut pnuh dgn coke j..x abis pn..

Comments

joegrimjow said…
nak pergi all england

;)
jaya jr said…
haha..yg tu pon ok gk..
bile??

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka