Skip to main content

20 lagi..

lg2 no 20...nk waat cane,taun ni umor aku masuk 20..tp perangai ntah pape..sbb aku hanya manusia biase..ade laa lebih dan kurangnye..x perfect..sempena kedatangan taun 2010 ni aku nk ucap slamat taun baru kpd smua pembaca entri ini dan smue rakan2..

kpade famly kt umah dan kg atau kt mane2,selamat maju jaya dlm meneruskan kehidupan..semoga berbahagia bersama keluarga tercinta..mama,abah,kakak,atik,aiman dan smue family yg laen,trimas kerana kalian smue aku masih lg berkehidupan dgn baik selama 20 tahun..haha..ayat xleh blah..

ntuk mmber2 blik aku abc120 sembap,che'er,mubin,palah,p-din,butip,pp aku pon ucap trimas jgk kt awok mu smue..ok jgk laa hidup bersame awok mu slame 2 tahun kot..klo ade rezeki,jumpe lg kt uia gombak bln 7 kkg..klo aku ade wat2 saloh,sori lah yep..

mmber2 blik laen,tp kamcing jgk mcm nya,seh,kamal,arun,apih arih,paan,jepah,keri kuase 2,awang,joe lescott,boh,mamut,shukri AR aku nk wish new year gk..klo x kerane berkawan dgn awok mu,x bahagia jgk hidup aku kt cni..klo nya lbih cket sbb skang ni aku slalu lah jgk on9 dgn tngk drama pkai lappy die..klo ade terlebih2 sori lah nya ek..kkg bile abis foundation bru aku nk bli laptop..haha..

mmber2 sekolah integrasi aku wish secare umum j..sbb rmai sngt..haha..tp aku masih lg ingt kalian semua..keep in touch till the end of life..ade mase bleh jumpe nye..haha..

akhir kate,SELAMAT TAHUN BARU 2010..semoga diri kite same2 menjadi lebih baek seiring dgn AWAL MUHARRAM yg baru lepas x smpai 2 minggu..
p/s:jgn sambut taun baru lebih2 sbb kdang2 kite lupe awal muharram yg patot lebih disambut..

Comments

cik ros said…
selamat tahun baru...=D
jaya jr said…
selamat tahun baru juge..hihihi

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka