Skip to main content

boleh,boleh dan boleh

arini cukup sebulan aku main@blajo gitar tanpa guru bertauliah..aku blajo maen ngn mmber2 same video kt internet..guitar pro punye sofware pon blom gune lg..tp ade laa peningkatan sposen due..drpd dlu xleh petik langsung..skang ni ade laa cket2 lagu yg da pandai..tp kebanyakan lagu slow2 @ balada j..lagu rock x bnyk..rock kapak cket..hard rock,metal,smue 2 x mampu lg..baru sbln j kot..tp dlm kepale aku skang ni ade aim satu lagu korea..mmg akuj minat sngt lgu tu..sbb tu aa nk try..tp punye laa ssh..blajo pkai video j..kod x tau nk cari kt mane..search kt internet pon x jumpe..org yg maen kt dlm video 2 pn kedekut nk bg chord..mnde aa..mmg susah aa untuk aku sbg beginner nk blajo..ish3..
wikend ni pn satu hal,bnyk dh duit aku abis..ntuk mkn j lbih kot..mkn ape ntah..smlm aku pegi midvalley..si eriy timbang die punye berat,aku join skali..aku skang ni 59 kg..ok dh kot..tp klo ikot test yg aku buat dulu,org yg tes 2 kate aku x cukup brat..ape2 j laa..asalkan sihat,alhamdulillah..
tp ade satu j barang kot aku bli..set tali gitar yg bru..cap die kt kotak tulis martin&co..time nk bli 2 bile aku bgtau brand die bg yg hrge rm33..aku tnye lg,die bg yg rm25..pas2 aku tnye yg rm14 sbb ade mmber da beli..pikir punye pikir,aku bli yg tengah2..rm25..tp xleh tes lg aa..gitar kt umah..haha..pas aku bli tu,aku jln cket2 lg,pas2 blik k kediaman keramat kt pj..ahaha..

Comments

joegrimjow said…
psni ley post video
NanLimo Bertuah said…
betul..betul..betul... :D
jaya jr said…
haha..tngk laa dulu mcm mane..
klo da betol2 holiow bru upload video kot..
trimas3..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka