Skip to main content

nk jd ape ek???

mase2 idupku berlalu dgn pantas..xtau aku nk bandingkan dgn ape..klo dlm bola sepak,player2 yg lari laju2 disamakan dgn lipas kudung,ttp situasi aku jauh skali untuk dibandingkan..pejam celik pejam celik,ckup sminggu..aku pn kdang2 xsedo ape yg aku da buat dlm minggu2 yg berlalu..pasukan merah kegemaran aku pn turut terumbang- ambing di selat inggeris angkara salji rasenye..aku pn x tau..mlm td mereka skadar memuaskan hati penyokong mereka dgn keputsan seri..

ni keadaan lpas blik kelas..termenung lu kejap..uhuk2

tengahari smlm 1st ade org melawat aku kt cni..haha..kakak aku yg dtang..sambil bawak bekalan nasik untuk sekali mkn..aku yg mcm biase bangun lebih awal berbanding rakan2 laen mmg lapar sesangat..pg 2 ade tournament bola 7 sebelah..breakfast roti j..2 pn mmber bg..dpat mkn nasik yg kakak aku bawak memberi kelegaan menyeluruh kpd jiwa dan ragaku..haha..time 2 bnyk laa jgk aku sembang ngn my sis..die ckap bdn aku da nampak berisi..aduh..aku x sedor pn,kate aku dlm hati..patot k aku bertindak,tp aku rase masenye blom tibe sbb aku masih mampu memakai baju2 kegemaran aku yg ade dlm koleksiku..aku ade gk ckap ngn die pasal education..ckp pasal aku punye kondisi pelajaran..

ble ckap pasal pelajaran kne bukak perenggan baru..baru ade style karangan BM mcm cikgu aku slalu suh buat kt sekola dlu..dlm kpale aku slalu wujud,'ape aku nk jd lpas ni ek'..cuaknye klo pkir bb ni..xkn nk jd pemain bola kot..sah2 aku xdpat..maen bola petang2 boleh laa..2 pon kne ajak2 dlu..biase jepah ngn mubin j yg semanagt awal..tp apesal name mubin slalu ade dlm entri aku aa???aku pon x tau..lagak ngn baju warne pink xde lengan bernombor 5 dgn stud nike tiempo yg sdh usang x bnyk membantu..nk jd engineer,kne bace bnyk2 laa pulak..cop2,jdik engineer kne bace2 jgk k?praktikal laa please..aku da penat menulis,membaca,mengira sejak 12 tahun lamenye..aargh..kate kawan sekelasku si erman,sbp adalah punca kami begini..klo budak sekola harian yg sekadar di politeknik dan yg ambik diploma,mereka sekarang telah dilatih dgn mcm mesin,sedangkan aku dan yg laen di sini masih menagih simpati untuk smue itu....xkire aa mesin ape..mesin rumput k,mesin air batu k..kondisi kat sini masih mengamalkan 3M dlm smue subjek..ahahaha..so,aku masih menunggu apakah bidang terbaek yg ade..biotek mama aku suggest..aku mcm biase akan tunggu saat2 akhir untuk decide..hahaha..

ni jersi yg aku gune untuk maen petang2..ahaha..


rase mcm pnjang pulak entri ni..so,kne brenti laa rasenye..trimas krana sudi membaca..aku pn nk pegi buat kerja yg sihat pg2 ni..

Comments

Huda said…
berusaha! berusaha! berusaha!
jaya jr said…
akan cube yg terbaek..
insyaAllah

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka