Skip to main content

potong jom

ari ni hari kames..esok jumaat..ari ni klas terakhir dh ntuk aku spanjang 10 minggu kt sem 5 ni..tp esok aku ade kelas ganti kol 2.30..potong stim betol..nk aje aku panggil budak2 yg maen kompang dlm iklan wimax 2 suh die potong j karen kt cni..klas comp plak 2..dh aa kuiz..buat mase skang ni,otak aku celaru klo dengor subjek c++ ni..sbb mid sem aku x brape ok ari 2..lulus 2 lulus laa jgk,tp nk menuju final ni rase takot pulak..xtau laa knape..subjek laen pn lbih kurang gk..

ari ni pn aku agak penat sedikit..petang ni x maen bola..aku lyan jiwa j..tp bkn jiwa kacau aa..sj duk lepak dlm blik sensorang..tu terlintas nk update friendstop ni..lg satu aku puase sunat ari ni..tambah amalan cket..hrap2 diterima laa oleh-Nya..dunia pn da akhir zaman ni..klo duk asyik kejor dunia j,xleh gk..sbb akhirat hidup yg abadi..mlm ni aku xtau nk wat pe..hajat dihati nk study..harap2 bleh..bkn ape,ade j halangan klo aku nk study..aku rase aku kene duk kt umah bru aku rajin kot..haha..

xpe lah smue,aku nk pegi cari nasik wat lauk berbuka..jumpe lg len kali..mlm ni jgn lupe bace yasin yek..amin..

Comments

Aidi-Safuan said…
huhu...good luck stadi! :)
jaya jr said…
trimas bro..gud luck in ur life 2

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka