Skip to main content

happy weekend

jumaat..bkn calang2 hari ni..hari kebesaran umat islam..atas sbb tu,aku mmg cenderung nk menghepikan diri walau kusut mane pn kpale otak aku yg slalu fkir k dpan..kdang2 smpai over terlebih..opps,terlebih suda..hehe..xde yg indah melaenkan bangun pg..boleh rase smgt waktu pg..nk2 dpat dgr radio..klo kt umah,aku suke lyan hot fm AM krew..tp kt hostel ni,dgr riuh pagi di era j..lyan j laa mane2..di mane aku berpijak,kt c2 laa langit aku junjung..hari ni pn aku ade tes hafazan..skali ngn maksud ayat tu..boleh buat..aku tau diri aku boleh diharapkn walau ape jue tes datang..haha,ayat nk bg semangat..walopon hakikat sbenar stiap org mst cuak ble ade tes..

review minggu ni x bnyk..tp dlm sem ni,minggu ni pling bnyk kelas mlm..mmg letih..sbb siang mmg aku x tido sngt..spare ntuk mlm..haha..minggu2 terakhir ni blik pn x kmas sngt..sbb kuiz laa,tutor tes laa..minggu dpan lg aa..minggu las lecture week..lg laa bz..tp excited aku nk abiskan blajo kt cni..slaen blajo,mnde laen dibuat x laen x bkn tngk korea..time2 nk exam ni x sesuai lyan drama kot..so aku lyan video klip j laa..convert yg d download,masuk dlm nset..bes3. .hihi..ade laa dlm 15 clip..tu pn bnyk lg memori lbih dlm nset ni..

review yg pling aku nk mark ialah cite pasal guard kt cni..citenye mule pkol 8.15..waktu perdana tu..klo dlm tv,time2 ni nk buat iklan kne byor mahal. .aku bru j buat perjalanan yg agak jauh ntuk k klas..on da way,afifi pirlo call suh panggil pak gad nk bukak computer lab..sbb biase2 mmg diorg yg buat..pos yg dkat hostel aku xde gaurd..nk x nk + arahan madam,aku pegi pos depan..jauh kot..dh aa berlari..tup2 pak gad tu buat sial kt aku..nk surat laa,nk ape laa..pas2 bile aku bahasakan die pak gad,die marah..sakai betol..keje pak gad,tp nk suh panggil laen..xkn nk panggil diorg polis kot..xde kesedaran sivik langsung..keje mcm tak keje..klo ade 10 gad cmni x tau aa cane..tue nk mampos pn buat hal lg..

nk ttup entri ni cane ek..haha..pape j laa..smoga bergembira dan bersemangat menjalani hidup seharian..tatatititutu

Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka