Skip to main content

point 8

mcm biase,hujung minggu datang lg..slalu jgk aku tunggu dgn excited kedatangan weekend mcm tunggu org blnje aku mkn..motifnye sbb klo weekend,otomatik kpale aku jd lapang..xyh pkir2 bnyk slame 48 jam..buat j sesuka ati aku..fuhh..++ aku bru j lpas kuiz math smlm..makin laa lapang dada aku ni..lapang yg mcm mane??aku pn xleh nk bgtau..

klo minggu lpas,aku pegi window shopping,mkn2,bowling,agak2 minggu ni aku nk wat ape ek..duit xde laa kering sngt..masih dlm keadaan terkawal..kdang2 aku pn bosan gk ber-weekend kt kl ni..klo kt trg boleh gk aku round2 naek initial-d,tp kt cni hampeh..asyik2 tngk muka drebar rapid kl,xpn metro,klo nasib xbaek,jumpe drebar teksi india yg tak brape nk hensem..haha..mcm tu lah hidup aku berputar yg aku sndri pn x tau ble kesudahannye..tawakkal aje lah kt Allah yg maha kuasa..

kdang2 aku bosan gk sbnrnye..blajo,maen bola petang2,tngk crite..kdang2 terpikir,klo ade awek pn bes gk..xde bosan sngt kot..ahaha..tetibe lak ckap psal awek..desprate sngt k..tp aku tunggu xde pn yg dtang..haha..klo weekend 2 ye ah,ckup j 5 hari kelas,weekend datang..heaven gile..

lupe aku nk bgtau,aku ngn rumate aku menang no 2 maen futsal..maen merapu pn mampu gk dpat no 2..walopon mase maen 2 ade laa buat muka ketat sbb slah pham ngn ref..tp care nk msuk akhir mmg style..mubin ole keeper,pas2 butip safe bola maut..klo xde due ni,mmg x msuk final..aku sumbang biase2 j..tp aku dpat hadiah extra,ibu jari kaki sakit,kaki melecet..yg laen ok..haha..

tajuk entri ni point 8 aku pn x tau..sj2 kot..haha..sbb da 8 hari taun 2010 kot..noemu banjakk 2010

Comments

Sang Harima said…
double post mat.. woi, ejas kancil a sebuah!
jaya jr said…
slh2..xperasan..
kancil xsdap..
charade putih cat locost bru bes..
haha..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka