Skip to main content

tngk bola..

haha..magik..mlm ni aku tido 2 kali..pkol 8mlm smpai 9mlm ngn pkol 1pg smpai 4 pg..tp ni pn ngantok2 ayam lg..bkn xnk tido,tp td mmber aku,butip org kampung(name kt fesbuk) kejut tngk derby match,man utd lwn man city..22 klab kaye..man utd ni biase rmai awek2 sokong..aku pn xtau knape..city klab yg suke membeli belah pd harga tinggi..kire mcm big spender laa..pemain yg biase2 pn die bli mahal2..klo contoh dlm hidup kite,kite nk mkn ciken cop ari tu..ade 2 tempat yg jual ciken cop kt tempat kite,satu murah,satu mahal..tp kite plih nk pegi mkn kt tmpat yg mahal..pdahal mknn same j..haha..idea xleh blah nk tulis entri..

sdey gk team liverpool da kalah awal..ape punye barai team liverpool season ni..smpai aku ek maen fantasy premier league pn x excited..smue tournament klah awal..haha..baju2 liverpool pn smue aku tinggal kt umah tercinta...mane x xnye,smue key player injured..manager pn bebal ntah mcm ape..haha..bile nk kne sacked pon aku x tau,,pemain yg bli mahal2 duk kt bench j..klo aku jadik manager j kn senang..haha..ade cite2 gk nk jadik manager bola..ilmu bola punye laa cetek...

td time tngh study,afifi pirlo melaporkan brite drpd browser opera mini kate klantan klah..aku mcm x kesah..tp pertembungan t-team vs terengganu lbih mencuri perhatian ku..seri 1-1..haha..ok laa 2..xtau nk skong yg mane satu..

haha..ok2,nk sambung tngk bola,sekian laporan drpd jaya jr..

sambung laporan balik..pak alex terkuciwa angkara carlos tevez punye score 2 bijik..lame aku tunggu nk sound2 fan man u..

p/s:aku bkn fan man city,tp aku x suke man utd..ahahah

Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka