Skip to main content

tarikh kemasukan elaun PTPTN untuk semester 1 2011/2012

klik untuk pembesaran

semester baru da nak bukak..walopon aku tak terlibat dengan situasi ni,tapi saje jugak aku nak share kat blogger-blogger bertitle student macam aku..haha..lagi laa lepas-lepas raye ni.duit mesti terkurang sikit sebab buat shopping raye..duit raye pulak tak cukup nak back-up balik..lagi pulak bulan 10 nanti ade pesta konvo kat kebanyakan universiti..sakan sungguh duit keluar semenjak dua menjak ni..

***selamat berjimat cermat,selamat menabung,selamat membeli-belah..ngeee

Comments

mizz_pua said…
u x tersenarai...)=
Amna.Qadeeja said…
pehh UUM 7hb tak lame dah tu kehkehkeh
ShErA said…
kawan2 shera pun semua bersemangat duit nak masuk...
nadia fatihah said…
ahh, duit mengalir macam air. :P
[k]o{q}i[n] said…
ko dh balik gombak, alo2 la...
HaiDa HiDa said…
Alhamdulillah masuk awal..x der la seksa sgt student2 semua nk menunggu..
wanie said…
utk student uitm takdak kaa ? amik mana ni ehh ? :D
jaya jr said…
mizz pua:ades.sadis2..xpe..maen agak pon boleh ni..hehe

amna:hahaUUM antara terawal jugak laa..OK aa tujgn habis terawal sudah..hik3

buyat:haha..ure welcome buyat..

shera:sape laa tak semangat pasal duit..klo disuruh ambik jauh2 pon sanggup ..haha

nadia:air tu lagi mahal daripada duit..haha..merapu sket..

koqin:hehe..insyaAllah..lambat lagi nk balik ni

haida:Alhamdulillah..memang tak payah tunggu lame kali ni..tak sampai seminggu da masuk

wanie:eh apesal pulak takde..ade laa..ni ambik dari member je..peace..haha
wanie said…
tuhh, takda pon dalam list tuh T___T
amik dari web ptptn tuh, sbb tadi bukak, ada jugak link dia. sobsss, taktau student uitm msuk bila :(
Finaz Jaafar said…
erkkkk berpeluh dgr PTPTN nih..teringat hutang..adehhhh
Chuu Muqhlis said…
wooott!!
money2 come to me $_____$
Leeya Hezlin said…
thanx 4 da info.. :)
Anonymous said…
bersyukur tak perlu ptptn.. walau ada la contract nati kena folo..

selamat berjimat :)
dyea irdina said…
mak oii encem giler gambar raya..huhuhuhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka