Skip to main content

indahnya beraya di desa


hijau-hijau-hijau..warna penyejuk mata penawar hati..sape-sape nak pergi umah terbuka ke,kenduri kahwin ke selamat tiba ke destinasi..4 hari pertama raya ni boleh kate selamat berjumpe seluruh ahli keluarga sebelah johor dan terengganu..member-member pon ramai jugak dapat berjabat tangan bersama..Alhamdulillah..

***duit raye pon klo boleh nak hijau je kan..kikiki..baru laa senyum lebar sikit kan..pastu malam-malam duk dalam bilik,bersila atas katil buat style ala-ala akauntan..tapi klo dapat banyak biru tu takpe laa,kire bersyukur masih dapat duit raye..hahaha..

Comments

Cik Ca'ah said…
hijau ke biru tetap bersyukur kalau dapat. dah diambang keremajaan ni susah beno orang nak bagi duit raya. huhuh
Eady Minn said…
err..duit raya I bila nak bagi ekk ? ehemm2..
xdpt duit rya bnyk huk3...
Chuu Muqhlis said…
ahahah kalakar!
cm budak2 pulak dok kire duit raya memanjang :P
hikhik
little ain said…
besor besor pon nok duit raye lagi ke. hahaha
ShErA said…
nice pic... tahun ni seronok gak dapat duit raya lagi... hehe
Wea duit raya tok aq mna? hohoho
jaya jr said…
cik ca'ah:huhu..bile da menuju kedewasaan lagi laa susah..kui3

eady:haha,camne laa nk bagi..FB pon xde..kurang2 boleh tag gambar.agaga

sleeping maniac:sabor je laa..huhu..semua tu xdapat dijangka..

chuu:alah,zaman skang ni bukan budak2 je laa kire duit..tua2 pon kira duit jugak..haha

ain:haha,nk laa jugok..budok2 dapat banyok,kite tengok je..sadis2..

shera:haha.tahniah2..bukan senang nak dapat duit raya..kui3

areinn:tak keje cmne nak bagi duit raye.diri sendiri pon biase je..susah laa nk share,,haha
Eady Minn said…
xpe la..kira halal je..susah2 je..masuk pun just main2 je..bukan nak sangat hadiah pun..wakaka..
Anonymous said…
warnanya cantik!
LUTFI SYAFIQ said…
comey comey gmbo ni.. hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka