Skip to main content

[sarapan] nasi lemak D'mamak Corner

nasi lemak D'mamak Corner ni bukan kali pertama aku buat sarapan..tapi hari ni rase best die tu terlebih sikit sebab ade member belanaj..hihi..tak agak pon nak boleh makan free tapi rezeki Allah kite mane tau kan..

kebetulan lepas jogging pagi tadi aku takde keje nak buat..lepas jogging makan nasik lemak..haha..kire balance balik laa lepas tu..miahaha..pastu bawak kamera sekali.sebab saje nak tunjuk nasik lemak bes ni.haha..telur mata die yang high class sikit..bagi aku laa..bagi orang-orang loaded breakfast kat hotel tak pandang mane kot(gurau)

nasi lemak telur mata mantop


***orang kaye tak semuanya sombong @ bongkak..ade je yang low profile..

Comments

bella luna said…
ko buat aku gile ngan gmbr nasi lemak nie,2 hari lepas gi cari nasi lemak kat d`kamal corner,tapi dah abis,.siyes aku kempunan sampai arini,bdw,rezeki kite sama la,.semalam pun aku dibelanja org,hehe,.
mizz_pua said…
giler sedap kot..terliur...
jaya jr said…
bella luna:hehe..klo d'kamal tutup.pergi d'mamak..kat taman melati..hihi..bes kn ade orang belanja..kui3

mizz pua:hehe..mintak maaf ye..sila pergi cari sekarang..hik3
cimOt said…
tak herannnnnn..heh..
dalam hati(damn ko jj..)
zikeryhassan said…
pergghh! telor mata dia memang terbaik la.
tiefazatie said…
pergh..best gle nasi lemak nie!
Green Apple said…
mamak pon dah pandai buat nasi lemak.. abis ler org melayu nk bisnes...
ShErA said…
tengok gambar pun dah nampak sedap apatah lagi kalau makan ni
Miszyuyu said…
jaya makan sorangggggg mauuu jugakkk
uihh tergodanya dgn nasik lemak tuuhhh....nyummyehh
jaya jr said…
cimot:hehe..sorry..kui3

zik:haha..mmg terbaik pon..

tiefazati:hehe..best2

green apple:eh,org melayu pon pandai jugak..tapi sebab kat area ni,kedai mamak ni je yg dekat..kite singgah sini laa.haha

shera:klo makan memang ingat jugak laa samapi ke petang..haha

yuyu:eh,mane ade sorang..makan ngn kawan kot..hik3

FMTY:hehe..boleh laa aka try buat untuk laki akak..kui3
Chuu Muqhlis said…
aku tak tahu la nasi lemak tu best ke tak., tapi cara kau shoot tu, bole buat org mngidam kot LOL!
Wani said…
menggiurkan telur tu ~

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka