Skip to main content

sejuk betol laa kat bukit ni

Alhamdulillah..baru je sampai beberapa hari yang lepas ke bumi Gombak..kali ni lebih mencabar sebab aku tak datang dengan kenderaan awam..tapi satu yang shock sikit kat sini ialah cuaca..klo di Kuala Terengganu yang terkenal dengan keropok lekornye,petang-petang tu memang da boleh agak langit gelap dan hujan akan turun..tapi kat Kampung Gombak yang aku pon tak brape pasti lagi ade ape yang terkenal kat sini dari pagi bawak ke petang asyik mendung..lagi pulak aku berjaya stay dekat asrama lelaki paling selesa kat sini..dekat dengan bukit..perghh sejuk die boleh tahan..beberapa kali jugak aku duk dalam bilik tak bukak kipas..


***OK laa,ade nak kene buat keje pulak ni..maklumlah,da pegang balik title student..harap-harap bile da jadi student balik ni boleh laa terserempak dengan suasana universiti yang cemerlang dan nyaman..kih3..sape yang cuti lagi,teruskan laa bercuti di rumah..haha

Comments

Umie Artoqiemie said…
best gila tempat ngko .. wah.. bajet kat oversea ler tu keh3...
[k]o{q}i[n] said…
kalo x leh stadi gak, xtau la.. huhuhu
Shaherah said…
wah wah.. kat bukit kan.. mmg sejuk woo..
L said…
xpenah sampai ag.. insyaallah nt sampai laaa..

http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html#comments
ShErA said…
wah... marhallah mana satu tu... atas bukit memang seronok...

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka