Friday, September 23, 2011

pengisian hari jumaat

okay,jumaat datang lagi..hari yang aku selalu tunggu jugak laa..sebab da terbiase dengan rutin hidup..jumaat CUTI..mula je aku masuk sekolah darjah satu,tak sah klo tak cuti hari jumaat..klo aku bukan dalam keadaan cuti macam keadaan skang ni,aku akan cuba usahakan cuti..aku pon tak pasti budak-budak skang ni tau ke tak yang cuti hari Jumaat ade kat 3 buah negeri je..Terengganu,Kelantan,Kedah..

sebab skang ni aku bermastautin di luar Terengganu tapi bukan di Kelantan mahupon Kedah,makanya,hari ini adalah hari berkeja..klo yang student tu hari kuliah laa..jadi mase register semester baru haritu,dengan bangga dan jayanya aku tak ambik kelas-kelas wajib di hari Jumaat..kelas tutor terkecuali sebab itu boleh ikut aku punye suke nak masuk ke tak..klo awal pagi memang susah nak dipertimbangkan tapi klo susah sikit boleh dipertimbangkan..lagi satu hal yang tak boleh dipertimbangkan macam kelas satu jam sebelom jumaat..kelas waktu ni memang aku tak berapa nak into sangat

5 perkara patut dan perkara tak patut berlaku di hari Jumaat
trim bulu-bulu(misai janggut dan sebagainye)
potong kuku(kaki tangan)
tido sunat sebelum jumaat
sedekah(senyum duit)
ponteng solat Jumaat

sekian =)=)=)

***harap-harap petang niade aktiviti menarik.ambik-ambik gambar ke..namapak cuaca setakat ni pon OK..huhuhu
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

2 comments:

[k]o{q}i[n] said...

mne yg patut, mne yg x patut..?? demo nih...

zikeryhassan said...

aku cuti hari jumaat, tapi ahad tak cuti. kau dan aku terbalik. aku org selangor belajar kat terengganu :P