Skip to main content

pengisian hari jumaat

okay,jumaat datang lagi..hari yang aku selalu tunggu jugak laa..sebab da terbiase dengan rutin hidup..jumaat CUTI..mula je aku masuk sekolah darjah satu,tak sah klo tak cuti hari jumaat..klo aku bukan dalam keadaan cuti macam keadaan skang ni,aku akan cuba usahakan cuti..aku pon tak pasti budak-budak skang ni tau ke tak yang cuti hari Jumaat ade kat 3 buah negeri je..Terengganu,Kelantan,Kedah..

sebab skang ni aku bermastautin di luar Terengganu tapi bukan di Kelantan mahupon Kedah,makanya,hari ini adalah hari berkeja..klo yang student tu hari kuliah laa..jadi mase register semester baru haritu,dengan bangga dan jayanya aku tak ambik kelas-kelas wajib di hari Jumaat..kelas tutor terkecuali sebab itu boleh ikut aku punye suke nak masuk ke tak..klo awal pagi memang susah nak dipertimbangkan tapi klo susah sikit boleh dipertimbangkan..lagi satu hal yang tak boleh dipertimbangkan macam kelas satu jam sebelom jumaat..kelas waktu ni memang aku tak berapa nak into sangat

5 perkara patut dan perkara tak patut berlaku di hari Jumaat
trim bulu-bulu(misai janggut dan sebagainye)
potong kuku(kaki tangan)
tido sunat sebelum jumaat
sedekah(senyum duit)
ponteng solat Jumaat

sekian =)=)=)

***harap-harap petang niade aktiviti menarik.ambik-ambik gambar ke..namapak cuaca setakat ni pon OK..huhuhu

Comments

[k]o{q}i[n] said…
mne yg patut, mne yg x patut..?? demo nih...
zikeryhassan said…
aku cuti hari jumaat, tapi ahad tak cuti. kau dan aku terbalik. aku org selangor belajar kat terengganu :P

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka