Skip to main content

rusa babi tambah bontot gajah

bukan nak ajar budak-budak jadi tak senonoh..tapi tu laa..orang kate sebut babi tu tak elok..dalam surat khabar pon sebut khinzir..tapi klo kes selsema babi takpe je..aku pon tak brape nak paham sistem bahasa ni sebab las belajar bahasa melayu secara bersungguh-sungguh mase tahun 2007..boleh laa bawak ilmu masuk dewan peperiksaan tamat alam persekolahan.


selamat menghadapi peperiksaan UPSR untuk budak-budak darjah 6.lepas exam buat perkara elok-elok..jangan mencarut tak tentu pasal sebab budak-budak skang ni mudah sangat nak mencarut..mungkin gambar ni boleh bagi sebab..tak nampak babi,tak nampak rusa,alih-alih kluar bontot gajah..

***kesimpulannye silap abang-abang jugak..adooi..

Comments

RinnAzrinah said…
mane dtg rusa babi tuh? x nampak pun babi.. rusa ape tah lg....
assalam....

huhuhu da jgk yer rusa cm nie...huhu
Umie Artoqiemie said…
natang ape rusa babi tuh?
yui92 said…
siput babi.. kutu babi.. rusa babi?

apa semua nak kait dgn babi ni? =p==p=p
Chuu Muqhlis said…
LOL! muntot gajah inteprem hahaha XD
Miszyuyu said…
hahahahahah..bole pegang dop ni
jaya jr said…
rinn:haha..tu laa..yang ade sipi-sipi gajah pulak tu.haih

pure mahabbah:w'salam..hehe..dari mane laa datangnye ruse tu kan..

umie:haha.sigboard semata-mata kot..menatang ape pon x tau..kui3

yui:haha..masalah besar ni kan..

chuu:muntot = bontot ke??wakawaka

mizyuyu:dok leh..sebab dok diketahui asal usul..kih3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka