Skip to main content

bakal cikgu ala model.huh

yuran mahal tapi service lembab..bilik yang patotnye duk sorang jadi 2 orang..bilik takde tande..macam orang gile pusing-pusing cari bilik..daftar lame macam gampang..ade ke patot mendaftar pelajar baru boleh makan masa 2 jam..macam-macam hal nak masuk universiti zaman skang ni..nak ambik pelajar dengan nak kaut untung same banyak..macam ni laa jadinye..

tapi yang normal berlaku ialah pelajar-pelajar pempuan skang ni susah nak lari daripada tiru gaya hana tajima,tudung ariani,tudung belit-belit..susah laa anak murid masa hadapan nak berhadapan cikgu-cikgu ala-ala model..nasib baek aku pakai spek arini..panas tak panas blakang kire,tapi boleh laa cover sikit mate tu daripada cahaya berkelip-kelip bakal-bakal cikgu..hahaha

Comments

Chuu Muqhlis said…
tang hana tajima tu x penah plak aku try, tak gheti cek XD
Umie Artoqiemie said…
sindiran yang sopan hahahaha..
ShErA said…
hahaha... nice entri...
Shaherah said…
hahhaa.. mmg bnyk lar org pkai tudung mcm tu.. shera pun g mne2.. mesti nmpk jek.. rimas pulak bler tgk..
yui92 said…
jenis seronok menerai fesyen.. sampai tak dihiraukan profesyen
Ada yg kena band ne kang hahaha..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka