Skip to main content

aidilfitri di batu pahat


update pertama untuk Syawal kali ini setelah pulang beraya di kampung..memang meriah,happening dan feeling habis dapat berkumpul macam ni..gambar ade bertimbun-timbun..tapi yang ni jadi 1st choice untuk dikongsi kali ini..semua ni sedara-mara sebelah Johor..

"walopon da bujang,tapi sebab belajar lagi,ambik je laa duit raye ni"
-terima kasih atuk usu-

Comments

T.Tania said…
waaa~ BP laaa .... ;) alergik tgk nama BATU PAHAT ni sbb teringat kat tmpt study hahaaa
Bell said…
oo mak aii.best gler...huhu
Chuu Muqhlis said…
duit raya memang nyusut hahaha.
btw, hv a nice day forward yah! :D
spirit lion said…
selamat hari raya
aku da follow
follow balik ya..
untung la dapat duit raya...untung kalau jadi budak student nih kan..muahaha
Shaherah said…
wah ramai nyerrrr.. same lar.. still dapat duit raya lagi.. orang hulur.. kita amek.. hehe..
fuyooo ramai gile tuhh.huhuuu
jaya jr said…
T.tania:hehe..belajar kat mane dulu?UTHM ke?

bell:haha..mau nye tak bes..makan je sepanjang raye kat kg ni

chuu:haha,makin nak ke tua ni agak nysut laa..tapi still dapat jgk kan..hik3

spirit lion:selamat hari rey..OOK bro

nana:haha,tu laa..asalkan student,kemungkinana nak dapat duit raye tu ade lagi..hihi

zik:memang meriah aa..bukan selalu kan..hihihi

shaherah:orang hulur kite memang kene ambik..tak baik tooak rezeki bulan2 syawal ni..kikiki

FMTY:tu laa,skali2 kumpul macam ni,tengok2 balik ramai rupenye sedare2 kat johor ni..huhuhu
merahitujambu said…
wow.ramai tuu....bestkan dpt kumpul
LUTFI SYAFIQ said…
meriahnye... ramai... best kan...
keryohkery said…
da bujang? mu nikoh dh ke?haha
cik dila said…
big family nih! meriah nye...
yui92 said…
besaqnya familyyy =p=p=p

selamat hari raya
jaya jr said…
merah & lutfi:haha,bes laa jugak skali skale..makanan pon banyak..hihi

kery:haha..bujang memang laa dok nikoh..klo nikoh dok bujang doh laa

cik dilla:meriah!haha

yui:ade yang lagi besaq..hehe,,selamat beraya
cool bro..terbaik! ada atok nenek memang meriah..aku da xda sapa da sebelah mak ayah.hehe
Fuyoo,meriah gler..konpem brebut bilk air pg2 neh..hehe
ShErA said…
seminggu lagi kena la shera kembali ke bp...
+dieabella+ said…
besyeee dpt bkumpul sume mcm nih...!
Wea hang batu pahat celah mna?
aq pn braya kat sna gak...
jaya jr said…
azhan:aku pon tinggak nenek sorang je ni..yang laen sume pakcik makcik atok sedara nenek sedare..huuu

speaker:ni gathering ponint hari raye..klo semua ni duk satu rumah,jangan kate bilik air.nak makan nasik pon xcukup pinggan..hihi

shera:hehe,selamat kembali ke BP..kui3

dieabella:hehe,bes jugak laa..ade laa nampak sepupu2 pempuan..kah3

areinn:haha,kg ni kat rengit je..
Leeya Hezlin said…
wah,ramainya kaum kerabat dia..
happening kan bila ramai-ramai macam ni..
btw,selamat hari raya.. :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka