Skip to main content

update yang kurang biasa

pagi ni agak mengantok..padahal weekend..tapi sebab orang ganti cuti skola tyme raye nanti,rase mcm hari skola laa..walopon aku da x pegang title murid skola skang ni..haha..tu rase kurang je update ni..pagi2 da ngantok,memang rase x bes..ingat nk update malam tadi..tapi semalam ade majlis kt umah spupu..die masuk umah baru..ade laa buat semayang hajat..tu pospon update pagi ni..


x masak sangat,tapi kene petik sblom tupai yg belasah..haha

nk update pagi ni pulak,macam xde idea..ye laa,cuti lae sangat..aktiviti x banyak..rotate aktivti yang same je..haha..tapi semalam jugak pokok buah dragon kt umah aku berbuah..haha..sebijik aje dapat semalam..dalam setahun brape kali ntah boleh ambik..dulu ade 2 pokok,skang tinggal satu..abah aku tanam saje2..memeang kt kedai berlambak2 yang menjual,tapi berbakti kepada tanah xde salahnye..haha..pokok manggis pon ade..tapi satu pokok je..ape lagi ek..dulu pokok anggur pon ade..sempat jugak berbuah..tapi skang ni da xde lepas musim hujan taun lepas..

haha,cerite pasal buah aje..sebab buah baik untuk kesihatan..pokok2 ni ade kt umah aku sebab parents aku suke maen tanam pokok..bunge pon banyak kt umah ni..skali berbunga,pastu luruh,susah pulak nk menyapu.agaga..walopon aku jarang menyapu,tapi mama aku slalu buat..haha..


gambar latest:malam minggu lepas..

hmm,nk stop kt sini j aa update kurang biasa ni..haha..kn merapu ke mane pulak..okok,jumpe lagi,assalamualaikum..lepas bace nk komen,xkomen pon xpe//

Comments

simieY® said…
dah lama nak tanam pokok dragon kat kg

asyik lupa ja nak amik anak pokok dgn kawan tiap2 kali balik kg.huhuu
jaya jr said…
haha..ambik je..
klo jadik boleh laa rase..
emel la sebijik buah naga tu.. i suka!huhu
jaya jr said…
haha,x boleh,ade satu je..huhu
SHaFiQa said…
bunga yang kat bwah tu bunga ape??
miss alinto said…
ceh..macam suruh komen jek,
haha..

bes la tanam2 ni..

nanti kite nk dok uma sewa, kita pn nk tanam2 jugak la..

ekekeke...
jaya jr said…
shafiqa:xtau..haha

miss elianto:sape xnk org komen entri..haha..
sD..(; said…
oppa gedik kan update camni... haha... pkok dragon kat umah sha nie tk bebuah buah... bile entah.. haih~~~
haa~
bru makan 2 3 ari lpas dr pkok sndr ^^
jaya jr said…
sD:kenape pulak entri ni gedik???sha letak baja banyak sikit bagi tumbuh..haha

capital:haha..bagus3..
dayangredzuan said…
sedapnye..hidang gambar buah naga je ke...
hehe..
zikeryhassan said…
kasi post la itu buah naga.
jaya jr said…
dayang:hehe,gambar je ade..huhu

zikery:haha,buah ade satu j..klo ade ladang boleh aa..
Nuraisyyah said…
gmba je..???
yg real xde ke..? hahak..:D
jaya jr said…
nuraisyah:gambar jee..huhu..

privacy:okok,trimas..
Zaidah said…
buah naga sedap tu...bleh turunkan paras kolestrol
Yuni Aisyah said…
sedap tu buah naga...buah kesukaan tu..=)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka