Saturday, April 24, 2010

update yang kurang biasa

pagi ni agak mengantok..padahal weekend..tapi sebab orang ganti cuti skola tyme raye nanti,rase mcm hari skola laa..walopon aku da x pegang title murid skola skang ni..haha..tu rase kurang je update ni..pagi2 da ngantok,memang rase x bes..ingat nk update malam tadi..tapi semalam ade majlis kt umah spupu..die masuk umah baru..ade laa buat semayang hajat..tu pospon update pagi ni..


x masak sangat,tapi kene petik sblom tupai yg belasah..haha

nk update pagi ni pulak,macam xde idea..ye laa,cuti lae sangat..aktiviti x banyak..rotate aktivti yang same je..haha..tapi semalam jugak pokok buah dragon kt umah aku berbuah..haha..sebijik aje dapat semalam..dalam setahun brape kali ntah boleh ambik..dulu ade 2 pokok,skang tinggal satu..abah aku tanam saje2..memeang kt kedai berlambak2 yang menjual,tapi berbakti kepada tanah xde salahnye..haha..pokok manggis pon ade..tapi satu pokok je..ape lagi ek..dulu pokok anggur pon ade..sempat jugak berbuah..tapi skang ni da xde lepas musim hujan taun lepas..

haha,cerite pasal buah aje..sebab buah baik untuk kesihatan..pokok2 ni ade kt umah aku sebab parents aku suke maen tanam pokok..bunge pon banyak kt umah ni..skali berbunga,pastu luruh,susah pulak nk menyapu.agaga..walopon aku jarang menyapu,tapi mama aku slalu buat..haha..


gambar latest:malam minggu lepas..

hmm,nk stop kt sini j aa update kurang biasa ni..haha..kn merapu ke mane pulak..okok,jumpe lagi,assalamualaikum..lepas bace nk komen,xkomen pon xpe//

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

18 comments:

simieY® said...

dah lama nak tanam pokok dragon kat kg

asyik lupa ja nak amik anak pokok dgn kawan tiap2 kali balik kg.huhuu

jaya jr said...

haha..ambik je..
klo jadik boleh laa rase..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

emel la sebijik buah naga tu.. i suka!huhu

jaya jr said...

haha,x boleh,ade satu je..huhu

SHaFiQa said...

bunga yang kat bwah tu bunga ape??

miss alinto said...

ceh..macam suruh komen jek,
haha..

bes la tanam2 ni..

nanti kite nk dok uma sewa, kita pn nk tanam2 jugak la..

ekekeke...

jaya jr said...

shafiqa:xtau..haha

miss elianto:sape xnk org komen entri..haha..

sD..(; said...

oppa gedik kan update camni... haha... pkok dragon kat umah sha nie tk bebuah buah... bile entah.. haih~~~

╚► capital S hana ◄╗ said...

haa~
bru makan 2 3 ari lpas dr pkok sndr ^^

jaya jr said...

sD:kenape pulak entri ni gedik???sha letak baja banyak sikit bagi tumbuh..haha

capital:haha..bagus3..

dayangredzuan said...

sedapnye..hidang gambar buah naga je ke...
hehe..

zikeryhassan said...

kasi post la itu buah naga.

jaya jr said...

dayang:hehe,gambar je ade..huhu

zikery:haha,buah ade satu j..klo ade ladang boleh aa..

Nuraisyyah said...

gmba je..???
yg real xde ke..? hahak..:D

Privacy_Resident said...

hah dah komen. haha

jaya jr said...

nuraisyah:gambar jee..huhu..

privacy:okok,trimas..

Zaidah said...

buah naga sedap tu...bleh turunkan paras kolestrol

Yuni Aisyah said...

sedap tu buah naga...buah kesukaan tu..=)