Skip to main content

tak boleh peace2 lagi yep..

PEACE TAK BOLEH
(dalam gambar je..haha)

hari ni blogwalking macam biase..tapi agak gopoh sikit sebab nk kluo pagi tadi..ade urusan sikit kt bank pastu ade nk pegi ambik borang kat pejabat yayasan..mase tengah2 blog walking tu,singgah laa dekat blog maCy..yang merupakan kenalan dengan title geng blogger..haha..klo jumpe kt luor ntah cam ke tidak aku ni..huhu..kenape maCy..haha,xde pape..cume entri die memang perlu dibace kot..

so entri aku ni buat ape ek..aku nk cerite pasal style bergambar lah..klo ikut blog macy yang di'link'kan dekat perkataan gambar ni,aku boleh kate,ramai umat islam x sedor dengan mende ni..pasal style 'peace' yang selalu ade dalam gambar2 yang diambil berkait dengan illuminati..sape nk bace entri ni,kene bace yg macy jugak..baru paham kot..sori ye..haha..tapi nk wat cane,gaye peace tu yang paling senang kot..aku pon pernah buat..dulu2,zaman kecik..cume da besor ni je jarang buat..haha

style peace tu:ni maksud heriy nk tumbuk peace sembap tu..

tapi skang ni zaman da advance..da jarang kot ber`peace`dalam gambar..klo boleh nak terbang,nak lompat..haha,baru style kan..++ DSLR..lagi semanagat nk lompat..jadi,ape kate kite lompat je dari peace..haha..biar hilang terus unsur2 yahudi yang kite buat tanpe kite sedor ni..kuang asam betol diorang ni..tapi paling penting,pape pon,smue atas niat je..okie...

ape kate kite cuba style ni..

kan bagus,dlam ramai2,xde peace pon..haha

ataupon macam ni


sytle rock,walopon x rock..haha


ni cool x??sape paling cool??haha

las skali style latest skit dari lompat..bergayut..






sekian..jom tukar style..huhu

Comments

Cira Marcello said…
wahh..tenkyu coz bagi info ni
kalo x cira x taw la..
suke sgt dok amek pic ngan gaya peace..
huhuu
Nisaeciz said…
ohh. saya buat style paling senang, senyum & julingkan mata! yess! hahah


nak tgk apa yg kamu sudi komennn = Pendapat korang tentang background baru
jaya jr said…
cira:saya tau dari macy..trimas to maCy.huhu

nisa:ok jugak style tu..hehe
Anonymous said…
oiyt, sggh bce entry ta pnah komen pn?? isk2..hehe

trimas sebab link kan blog maCy..

tapi..

3rd style pn ade someting2 gak..

nati maCy reveal keyh?

~siap la jj leh lompat2 j amek gambo..hehe
jaya jr said…
owh,okok..
hehe..
welcome..
third style yg mane???
yg rock???
shey said…
kacang peas . kacang peas . teehee
joyah sepot said…
thanks for the information..
mmg kekadang mende2 ni nmpk cm remeh tapi impak nye mmg besar...
neway...time kasih lagi skali...
jaya jr said…
shana:welcome..huhu

shey:kacang peas untuk dimakan..XOXO

joyah:tu laa pasal..btw,welcome too
zaradgreat said…
waaaaa.baru tau.tq2 btau..
HonEyBuNNy said…
hehhehe...alahai.mmg berstyle gla tu gayot...hiihih...comei3
Khadijah Zek said…
rasa macam nak cuba je style bergayut tu..hahaha
jaya jr said…
zara & taufiq:alhamdulillah,dapat jugak share mnde2 yang baek..

honey & khadijah:haha,bleh aje klo k try..huhu
hans said…
bagi aku bergantung pada nawaitu
asal benda tu bukan kita maksudkan dgn iluminiti tu
itu dah cukup
jaya jr said…
hans:betol,klo sape tengok the arrival,boleh kate hidup seharian macam da tenggelam dengan agenda2 yahudi yang kite x sedar..paling penting,niat j kerana Allah..
syAzAnA said…
baru sy thu yg peace xbley diamalkan.
tp, melayu jarang gne kot.
yg bese gune ialah org jepun.
trademark.
pak long said…
salam...
jaga-jaga..patah tempat bergayut mau patah tulang punggung..
aku da agak da....
ish3....
nie sume depan nyew style la nie maw jahanam org islam...ish3....
~uǝǝʇɐɟ said…
wah...lama sy xkomen blog kalering milik awak ni.hee
banyak pic ek entry kali ni.hu3
jaya jr said…
paklong:haha,bergayut same laa melompat..silap step sakit badan..

fateen:haha,saje2 je..
~ Lady ell ~ said…
waduh2 adik..kamu tk tau lgi ekk.symbol mat rock tu lagi tak boleh..tu 'symbol of satan' namaya..derang puja setan..pengasas kumpulan itu adalah seorang rocker..tu pasallah mat2 rock trikut2..

kamu bleh je cari kat gugel satan symbol tu.mesti kamu dpt lebih info..
jaya jr said…
lady ell:tu laa..si maCy ni x reveal skali ngn simbol peace..die cakap nk buat dalam entri lepas ni..tapi lady ell da bgtau dulu..saya x buat lagi lepas ni..huhu
Azizul Luqman said…
hari tu aku tgk dak2 unikl bmi pose maut bile bergambo...
diorang wat flying kick...
style bhai...
hehehe...
Nuraisyyah said…
laaa..yeke...hmm pasni xboleh wat peace dh ek?? haha..peace no war...(tanpa wat style peace) hahak :)
BalqisShafiqa said…
salam jumaat.
peace ni ada unsur yahudi kan?
nasib gua x buat menda ni sejak awal! :)
Hazzy Ishak said…
ya i know bout this long time ago
he he he
jaya jr said…
azizul:haha,tu kene pegi kelas karate dlu..

nuraissyah:bkn style peca j,style rock pon x bleh gk..

balqis:ade rasenya..klo x tau lagi mungkin xpe,tp bile da tau x leh buat dh aa
Anonymous said…
haha.kte mmg x ske amik gmbr peace..wee.
bak mak kte ckp,mcm dak2 je amik gmbr peace ni..
lg 1,nk amik gmbr cun,amik gmbr candid..wee..^_^

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka