Skip to main content

semalam aku tak tengok

jogging pagi jumaat sudah menjadi rutin mingguan aku..yess..cume yang kurang bes aku pegi sorg2 je..masih x berteman..haha..tapi kt taman tu ramai laa org..hari ni aku berjogging bersame budak sukan mane ntah..tapi perempuan...aku follow diorang punye group..xde laa bgtau nak follow diorang,juz ikut dari belakang j..ade cabaran sikit..x macam jogging sorang2..rase nak berenti j,terus berenti..x terbina laa stamina klo x dipaksa..klo dalam group,slagi x berenti ramai2,pakse jugak berlari..tu laa yang bes..

pastu rase lemah longlai mencari air..haha..padan muke..da tau nk jogging x bawak air..aku berenti petrol pump j beli air..sejuk sikit..beli laa 100 plus..baru nampak macam atlet..haha..jangan laa beli nescafe k,teh bunge k..tu petang2 tengah layan cerite ADAMAYA boleh laa..pekena skali karipap mak jah..memang terangkat laa jawab nye..

petang ni suh mak buat kuih..klo buat cupcake lagi hebat..

tapi malam tadi hebaat..fan liverpool x tengok bola..haha,ape punye serabai fan mcm ni..semalam aku x bangun pon tengok match liverpool lawan benfica..menang ..4-1...tu laa,slalu sangat cakap liverpool lopek laa,liverfool laa..tp,liverpool cool j..xde pon nak sibuk2..kan dah menang..agaga..boleh jugak merase semifinal dulu..hiahh,you never walk alone..tapi lucas menjadi pemain brazil sebenar,,

haa,tu j entri pagi ni..pasal jogging dengan bola..so,majulah sukan untuk pembaca blog dan blogger2 smue..assalamualaikum sebagai tanda penutup di hari jumaat ini..

nota powerrangers:nak harapkan blogwalking memang x kurus,baek kite yang pegi walking..haha

Comments

sI tEDI said…
amboi! ngekor budak perempuan jogging ek?
lme x jog .
mst suda berat waaa~~~
cik syazni said…
jgn pandang rendah pada Liverpool =)
jaya jr said…
tedi:budak sport pempuan bkn body macam model..smue body atlit bina badan..penat den nk ngikut..haha

hana:esok boleh jogging..haha
ku juga suka joging2 ni...tp berlari dlm bilik je.hehhh
.::WaNiE::. said…
ok majulahhh yeppp
husnazainal said…
pasni nak tukar la..blogjogging...!
motif.??tah..
zaradgreat said…
hahahahaa
pergi kelas jalan kaki joaging jugak tuh
hehehehehe
jaya jr said…
soffya:haha,mane2 pon boleh..

wanie:ye,semoga bertambah2 maju..huhu

husna:pon boleh klo nk blogjogging..

zara:hmm,yg tu pon kire ok jgk tu..secara tidak langsung
rutikeben said…
u'll never walk aloneeeeeee..yuhuuuuuuuu
alaaah sekali sekala menanG. OPS.
jaya jr said…
cdot:huhhuhhuh..

ruti:YNWA

lolly:haha,mmg kali ni betol2 menang..
HairiAks said…
Hi.. suka membaca entry ni & yang lain2... salam perkenalan... jangan lupa Follow blog hairi k..
jaya jr said…
teriam kasih atas komen dan suda folow anda..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka