Tuesday, April 27, 2010

bile gitar menjadi teman

jung sungha,budak korea yang lahir tahun 1996..
skang ni umur die 14 tahun..
seorang budak yang gifted ntuk maen gitar secara fingerstyle..
sebijik same macam lagu..
gitarnye ditaja syarikat gitar jerman,LAKEWOOD..
gitar tu antare yang terbaek yang dihasilkan company tu..
harga gitar tu 2800euro..perghh..
dikatakan menjadi korean pertama yang ditonton lebih 100juta youtube viewer..
(kalah artis kot)
budak ni da menjelajah banyak negara buat persembahan..
persembahan bukan sorg,tapi bersama gitaris terkenal dunia mcm Tommy Emmanuel,Trace Bundy,Tomi Paldanius,Michel Haumont dan Kotaro Oshio...
bes3..


ni gambar sungha ngn thomas leeb yang da lame famous ngn fingerstyle acoustic guitar

aku nk link laa ngn video die maen..


nk pegi website die terus pon boleh http://www.sunghajung.com/

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

17 comments:

Hazzy Ishak said...

terer ar budak ni...

maCy said...

sukenye org reti men gtr~

jaya jr said...

hazzy:memang terer..bertuah habis..

macy:dpat maen macm sungha lagi suke..haha

nirelwof said...

teringin nak belajar main gitar...
hmmmm...

jaya jr said...

nirewolf:nk belajar senang je..tapi nk maen macam budak ni,susah kot..

╚► capital S hana ◄╗ said...

wuuuu~
nak gak blajo men gtar T.T
teettt~~

yui92 said...

gtar fingerstyle? akustik ke? eh eh bukan ea?

jaya jr said...

shana:sila3..haha

yui:betol laa fingerstyle..
fingerstyle tu cara maen..
gitar tu yang akustik..
klo entri ade salah harap dibetulkan.huhu

Nuraisyyah said...

org nk maen gitar jgak tp xreti ar..hukhuk..:(

mytafa said...

a'ah...mmg giler terrer, bakal jd legend bdk nie...ternganga aku tgk utube, siap donlod lgi wat koleksi..haha

jaya jr said...

nuraisyyah:RQ laa sungha nk blaja ngn die..haha

mytafa:tu laa pasal..terer habis..maen atas kepale pon boleh rasenye..haha..

syue said...

otw jadi mcm taylor swift la tuu ;) dasyat la dia ni. wooww! kagum

TokNabe said...

wow.. kira lama lagilah boleh cari makan budak ni.

jaya jr said...

syue:taylor swift ade gaye mcm ni k???

toknabe:memang lame lagi..misai pon xde lagi tu..huhu

Trojan said...

hebat gle dowh....ak terpegun...hahaha

husnazainal said...

idola ku...wah.!!aku folo dia dr dia kecik lg...awesome.!

jaya jr said...

trojan:haha,stylo ek..

husna:haha,blajo laa gitar ngn die..