Skip to main content

bile gitar menjadi teman

jung sungha,budak korea yang lahir tahun 1996..
skang ni umur die 14 tahun..
seorang budak yang gifted ntuk maen gitar secara fingerstyle..
sebijik same macam lagu..
gitarnye ditaja syarikat gitar jerman,LAKEWOOD..
gitar tu antare yang terbaek yang dihasilkan company tu..
harga gitar tu 2800euro..perghh..
dikatakan menjadi korean pertama yang ditonton lebih 100juta youtube viewer..
(kalah artis kot)
budak ni da menjelajah banyak negara buat persembahan..
persembahan bukan sorg,tapi bersama gitaris terkenal dunia mcm Tommy Emmanuel,Trace Bundy,Tomi Paldanius,Michel Haumont dan Kotaro Oshio...
bes3..


ni gambar sungha ngn thomas leeb yang da lame famous ngn fingerstyle acoustic guitar

aku nk link laa ngn video die maen..


nk pegi website die terus pon boleh http://www.sunghajung.com/

Comments

Hazzy Ishak said…
terer ar budak ni...
Anonymous said…
sukenye org reti men gtr~
jaya jr said…
hazzy:memang terer..bertuah habis..

macy:dpat maen macm sungha lagi suke..haha
nirelwof said…
teringin nak belajar main gitar...
hmmmm...
jaya jr said…
nirewolf:nk belajar senang je..tapi nk maen macam budak ni,susah kot..
wuuuu~
nak gak blajo men gtar T.T
teettt~~
yui92 said…
gtar fingerstyle? akustik ke? eh eh bukan ea?
jaya jr said…
shana:sila3..haha

yui:betol laa fingerstyle..
fingerstyle tu cara maen..
gitar tu yang akustik..
klo entri ade salah harap dibetulkan.huhu
Nuraisyyah said…
org nk maen gitar jgak tp xreti ar..hukhuk..:(
mytafa said…
a'ah...mmg giler terrer, bakal jd legend bdk nie...ternganga aku tgk utube, siap donlod lgi wat koleksi..haha
jaya jr said…
nuraisyyah:RQ laa sungha nk blaja ngn die..haha

mytafa:tu laa pasal..terer habis..maen atas kepale pon boleh rasenye..haha..
syue said…
otw jadi mcm taylor swift la tuu ;) dasyat la dia ni. wooww! kagum
TokNabe said…
wow.. kira lama lagilah boleh cari makan budak ni.
jaya jr said…
syue:taylor swift ade gaye mcm ni k???

toknabe:memang lame lagi..misai pon xde lagi tu..huhu
Trojan said…
hebat gle dowh....ak terpegun...hahaha
husnazainal said…
idola ku...wah.!!aku folo dia dr dia kecik lg...awesome.!
jaya jr said…
trojan:haha,stylo ek..

husna:haha,blajo laa gitar ngn die..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka