Skip to main content

G18 versi budak sekolah

assalamualaikum..ucapan salam sejahtera..baru lepas dengar lagu raihan ni..bes..walopon da lame raihan bertapak di malaysia,tapi mereka masih famous..bagi aku kalo nk kene label budak baek xperlu jadi anggota nasyid xpe..sekadar bagi permission kat dalam hati kite nak terime dakwah2 yang ade dalam nasyid pon da kire ok..haha,,ade gaye ustaz x???bkn ape,aku agak sedih klo terkenang satu part dalam flashback zaman sekolah dulu..

stat masuk asrama form 1 memang tragis laa bagi aku..tapi lame2 aku ok..boleh sesuai diri..semue ok..tapi sampai form 4 macam ade masalah sikit..tapi bagi aku x sangat kot..mungkin sebab kate orang form 4 ni honeymoon lepas PMR..tapi klo da duk asrama,ape laa sangat boleh buat..peraturan tetap ade..satu masalah yang kami x sedor,kami suke jalan ramai2..pada pandangan orang laen,kami ni macam berpuak2..padahal kami kawan je ngn member2 laen..skali timbul konflik2 yang bertimbun2 maka terwujud satu kumpulan bermasalah yang x patot wujud aku rase..dah laa x rasmi..haha..G18..dalam tu ade 18 student yang smuenye kawan2 ku..aku termasuk skali..

da season pon gambor ni..haha

paling teruk,ni kire macam blacklist laa..haha..aku x tau ape aku da buat..tapi yang pasti,smuenye salah yang normal bagi student asrama..tidur lepas lite off,lepak kt wakaf sebelum tido..klo nak kate slalu buat bising,x payah tunggu 18 orang ni xpe..ramai lagi bersepah..ni satu mnde yang aku paham sampai arini..kate pengetua,senang nk pantau keputusan exam laa,tingkah laku laa,ape laa..tp sebaliknye berlaku..cikgu2 pandang semacam..padahal kami biase j..terwujud nye mende ni mendorong kelakuan di luar jangkaan..buat pape,mesti de x kene..bengang betol..maka satu persatu kene reject dari skola,tinggal 10 je yang surive sampai abis SPM..

paling x leh blah,care reject 8 orang yang x bernasib baek tu amatlah tidak relevan..yang x tahan nak pindah skola pon ade..klo aku nk cite kat sini komplikated jugak..tapi alhamdulillah,kami semue x berhenti di situ..walopon dah ade arah masing2,tapi pelajaran masih diteruskan sampai hari ni..smue masuk IPT..

haha,skali aku terkenang..lawak antarabangse pon ade jugak aku rase..tapi ni laa sedikit bingkisan zaman sekola dulu..nakal tahap mane pon seorang student tu,x perlu wujud satu macam group G18 ni..nak pegi skola pon mcm x tenteram j..laen laa klo movie crows zero tu..haha,pegi skola memang nak gadoh je..ade lagi masalah2 laen,tapi aku rase yang ni pon da penat nak cite..haha

papantanda:masalah berlarutan sampai awal form 5..lepas tu baru recover balik ntuk SPM..adoyaii..nasib baek smuenye ok..fuh..

Comments

acitspace said…
pergh zaman skola hahahh...ko taiko beso ke dulu hahah XD
jaya jr said…
gile..
aku bukan taiko..
aku student biase y disalah anggap..
frust betol..
bkn aku j,sme skali 18 org..
haha..
zikeryhassan said…
aku dulu selalu jln ngan dak2 dorm aku seramai 14 org. kalau masok dewan makan sume dok usha. rasa bangga timbul disitu. ahaha.
hehe ,
dak2 laki klu nakalnye bpade kiut je
HAHA
hiDayAh said…
after spm br dayah tahu kewujudan G18. x patut kan dilabel dgn pape name. agree. nk g skola pun x tenteram. pengajarn bersama.trime je la sbgai pnduan supaye bnda ni dpt dielakkn pd ms hadapn sama ada generasi kita atau seterusnye (sorry la ayt skema. br leps blaja naturl selection) :P

notakaki: nakal kah kamu dulu? 0.o
mohd azahari said…
btol mat,ak pn bengang coz ni..mcmner la kite leh dlbelkan sebegitu ek??pdhal ak ni bdak baek je kt skul..tgk awek pn malu usah kate nk ckp ngn awek..tp xpsal2 kene cop jhat...hehehe
mat,ajar le ak buat blog,mcm best je kan buat blog n..leh cite pape je yg nk dicite,tp mslahnyer,bahasa ak n jem cket..adoi..dk pkir balik pdhal bhase n bahase kite,tp asal ak jd cmni ek??hehehe..tp lau bce balik comment ak tlis n da mcm ok je ak buat cite..hehehe(terase luga la plok ckp bhase gni..huhuhhu)
mohd azahari said…
hehehe,ak joe sbnarnyer n..xthu plop xleh komen klu xdop account..so n ak pkai yg azahari pnyer..hehehehe
najwa said…
mak aih!!
nakal yea dlu skola..
lalala
jaya jr said…
zikery:kami pon macam tu jugak,skali ade org pandang kami secara tidak betol,nk wat cane..haha

shana:mungkin kami cuba menjadi yg tu kot,tp ade mistake sikit..huhu

hidayah:xpe ayat skema pon,sb nk bagi pandangan..hehe

azahari:laa,joe disebalik azahari ni..buat laa,x kire laa,mnde ni macam diari kite..tulis j laa.klo ade org nk melawat,kire bonus sbb ade og nk bace mnde hk kite tulis.haha..

najawa:kami budak skola yg nakal tp x wat pape pon..haha
akhirnya semua ngah meniti kearah kjyaan,.smoge korg skses n brda lam jln yg bnr,.happy ending,.hehhe
aiyak! sekolah agamakah adik ini??hehehe
jaya jr said…
fiza:skola SBP..tp msuk f4 ambik aliran sains agama..hehe..
Nuraisyyah said…
mnarik~ kngn kat skola memg byak yg xkn dlupekn..kn3..?? hahak..:)
.::WaNiE::. said…
saya seorang budak yang baik di sekolah

baik ke?? hahaha
jaya jr said…
nuraissyah:btol3..hahaha

wanie:baik je..haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka