Wednesday, April 14, 2010

G18 versi budak sekolah

assalamualaikum..ucapan salam sejahtera..baru lepas dengar lagu raihan ni..bes..walopon da lame raihan bertapak di malaysia,tapi mereka masih famous..bagi aku kalo nk kene label budak baek xperlu jadi anggota nasyid xpe..sekadar bagi permission kat dalam hati kite nak terime dakwah2 yang ade dalam nasyid pon da kire ok..haha,,ade gaye ustaz x???bkn ape,aku agak sedih klo terkenang satu part dalam flashback zaman sekolah dulu..

stat masuk asrama form 1 memang tragis laa bagi aku..tapi lame2 aku ok..boleh sesuai diri..semue ok..tapi sampai form 4 macam ade masalah sikit..tapi bagi aku x sangat kot..mungkin sebab kate orang form 4 ni honeymoon lepas PMR..tapi klo da duk asrama,ape laa sangat boleh buat..peraturan tetap ade..satu masalah yang kami x sedor,kami suke jalan ramai2..pada pandangan orang laen,kami ni macam berpuak2..padahal kami kawan je ngn member2 laen..skali timbul konflik2 yang bertimbun2 maka terwujud satu kumpulan bermasalah yang x patot wujud aku rase..dah laa x rasmi..haha..G18..dalam tu ade 18 student yang smuenye kawan2 ku..aku termasuk skali..

da season pon gambor ni..haha

paling teruk,ni kire macam blacklist laa..haha..aku x tau ape aku da buat..tapi yang pasti,smuenye salah yang normal bagi student asrama..tidur lepas lite off,lepak kt wakaf sebelum tido..klo nak kate slalu buat bising,x payah tunggu 18 orang ni xpe..ramai lagi bersepah..ni satu mnde yang aku paham sampai arini..kate pengetua,senang nk pantau keputusan exam laa,tingkah laku laa,ape laa..tp sebaliknye berlaku..cikgu2 pandang semacam..padahal kami biase j..terwujud nye mende ni mendorong kelakuan di luar jangkaan..buat pape,mesti de x kene..bengang betol..maka satu persatu kene reject dari skola,tinggal 10 je yang surive sampai abis SPM..

paling x leh blah,care reject 8 orang yang x bernasib baek tu amatlah tidak relevan..yang x tahan nak pindah skola pon ade..klo aku nk cite kat sini komplikated jugak..tapi alhamdulillah,kami semue x berhenti di situ..walopon dah ade arah masing2,tapi pelajaran masih diteruskan sampai hari ni..smue masuk IPT..

haha,skali aku terkenang..lawak antarabangse pon ade jugak aku rase..tapi ni laa sedikit bingkisan zaman sekola dulu..nakal tahap mane pon seorang student tu,x perlu wujud satu macam group G18 ni..nak pegi skola pon mcm x tenteram j..laen laa klo movie crows zero tu..haha,pegi skola memang nak gadoh je..ade lagi masalah2 laen,tapi aku rase yang ni pon da penat nak cite..haha

papantanda:masalah berlarutan sampai awal form 5..lepas tu baru recover balik ntuk SPM..adoyaii..nasib baek smuenye ok..fuh..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

15 comments:

acitspace said...

pergh zaman skola hahahh...ko taiko beso ke dulu hahah XD

jaya jr said...

gile..
aku bukan taiko..
aku student biase y disalah anggap..
frust betol..
bkn aku j,sme skali 18 org..
haha..

zikeryhassan said...

aku dulu selalu jln ngan dak2 dorm aku seramai 14 org. kalau masok dewan makan sume dok usha. rasa bangga timbul disitu. ahaha.

╚► capital S hana ◄╗ said...

hehe ,
dak2 laki klu nakalnye bpade kiut je
HAHA

hiDayAh said...

after spm br dayah tahu kewujudan G18. x patut kan dilabel dgn pape name. agree. nk g skola pun x tenteram. pengajarn bersama.trime je la sbgai pnduan supaye bnda ni dpt dielakkn pd ms hadapn sama ada generasi kita atau seterusnye (sorry la ayt skema. br leps blaja naturl selection) :P

notakaki: nakal kah kamu dulu? 0.o

mohd azahari said...

btol mat,ak pn bengang coz ni..mcmner la kite leh dlbelkan sebegitu ek??pdhal ak ni bdak baek je kt skul..tgk awek pn malu usah kate nk ckp ngn awek..tp xpsal2 kene cop jhat...hehehe
mat,ajar le ak buat blog,mcm best je kan buat blog n..leh cite pape je yg nk dicite,tp mslahnyer,bahasa ak n jem cket..adoi..dk pkir balik pdhal bhase n bahase kite,tp asal ak jd cmni ek??hehehe..tp lau bce balik comment ak tlis n da mcm ok je ak buat cite..hehehe(terase luga la plok ckp bhase gni..huhuhhu)

mohd azahari said...

hehehe,ak joe sbnarnyer n..xthu plop xleh komen klu xdop account..so n ak pkai yg azahari pnyer..hehehehe

najwa said...

mak aih!!
nakal yea dlu skola..
lalala

jaya jr said...

zikery:kami pon macam tu jugak,skali ade org pandang kami secara tidak betol,nk wat cane..haha

shana:mungkin kami cuba menjadi yg tu kot,tp ade mistake sikit..huhu

hidayah:xpe ayat skema pon,sb nk bagi pandangan..hehe

azahari:laa,joe disebalik azahari ni..buat laa,x kire laa,mnde ni macam diari kite..tulis j laa.klo ade org nk melawat,kire bonus sbb ade og nk bace mnde hk kite tulis.haha..

najawa:kami budak skola yg nakal tp x wat pape pon..haha

nursyafiqashafie said...

akhirnya semua ngah meniti kearah kjyaan,.smoge korg skses n brda lam jln yg bnr,.happy ending,.hehhe

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

aiyak! sekolah agamakah adik ini??hehehe

jaya jr said...

fiza:skola SBP..tp msuk f4 ambik aliran sains agama..hehe..

Nuraisyyah said...

mnarik~ kngn kat skola memg byak yg xkn dlupekn..kn3..?? hahak..:)

.::WaNiE::. said...

saya seorang budak yang baik di sekolah

baik ke?? hahaha

jaya jr said...

nuraissyah:btol3..hahaha

wanie:baik je..haha